Bagerimaskiner av hög kvalitet

En framgångsrik bageriverksamhet är kopplad till effektiv användning av bak- och bagerimaskiner. En bakmaskin kan arbeta mer effektivt, snabbare och till en lägre kostnad jämförelsevis med en människa och därför är bakmaskiner eftertraktat att använda i både den lilla, medelstora och stora bageriindustrin. Bakmaskiner gjorda av rostfritt stål är att föredra då de har högt slitageskydd samt tål värme, vilket gör att de kan användas till många olika bakningsprocesser. När du köper bakmaskin är det dessutom nödvändigt att följa livsmedelsverkets regler. Hos Panea kan du beställa eller köpa bakmaskin av hög kvalitet för just ditt behov. Vi har kunskapen och erfarenheten som krävs för att skräddarsy en lösning för dig.

I ett bageri är det vanligt att det finns flera olika bakmaskiner som löser olika sorters behov. Det kan vara allting från mixers, vispmaskin, degblandare, kavelmaskin, jäsmaskin, olika typer av ugnar, brödkylare och förpackningsmaskin. Här är några av de olika bagerimaskinerna som finns samt deras egenskaper.

Degdelare

Degdelare eller som det i gemene man också kan kallas “degbollar maskin” är en viktig bagerimaskin som används i bagerier. Degdelare används i bagerier för att dela upp stora volymer deg i lika stora delar med hjälp av en eller två kolvar alternativt en kniv. Degavdelare som används för små satser drivs vanligen manuellt snarare än mekaniskt.

Kavelmaskin

Kavelmaskin för bageri  är en bagerimaskin som kavlar ut degbitar till önskad tjocklek. De resulterande arken är släta, enhetliga och färdiga på bara  några minuter. Genom att använda en kavlingsmaskin för bageri går mycket snabbare att kavla ut degen förhand.

Vispmaskin

Vispmaskin för bageri eller mixer är en maskin som kan användas både för knådning av bröddeg, blandning av kakdeg, vispa ägg eller vispa grädde. I allmänhet finns visp- eller degblandare med hög hastighet, låg hastighet och variabel hastighet. Spiral- och höghastighetsblandningarna föredras.

Armen som visparna sitter på är gjord på ett sådant sätt så den kan utföra vikning, knådning och sträckning (vid bröddeg) och luftning (vid mousse eller grädde) eller bara enkel blandning (vid kak- och kexdeg).

Mjölsikt

Maskinen är i allmänhet placerad nära förrådet för enkel och snabb hantering av mjöl. Konformade siktar föredras vanligen för att mjölet ska siktas så bra och jämnt som möjligt. I och med att mängden mjöl i bakverket eller brödet spelar en sådan stor roll är det vanligt att maskinen har en inbyggd elektronisk eller icke elektronisk våg. Det elektroniska systemet har visat sig vara det mest effektiva och populära. 

Brödkylare

Oftast används ett förslutet rum med brödstativ eller eller maskin för att kyla ned bageriprodukterna. Alternativt föredras bakgaller, liknande rackugn för brödbakning. Brödkylare är i allmänhet luftkonditionerade. Den vanligtvis täta koncentrationen av bröd som finns i rackkylare under drift kan emellertid kräva tvingad luftcirkulation för att förbättra kylhastigheten.

Ugn

Ugnen är hjärtat i ett bageri. Konstruktionen och utformningen av moderna ugnar beror bland annat på vilka typer av bakverk som ska bakas. Baserat på vilka behov man har kan man installera exempelvis en gasugn eller elektrisk ugn.

Du kan köpa bagerimaskiner för att spara tid och pengar

Syftet med högkvalitativa maskiner är att de kan göra ett jobb som annars skulle kräva mycket tid och flera personer. Hos Panea kan du hitta brödmaskin som degblandare och brödsågar, ett måste för bagerier som vill kunna baka stora volymer med bröd och bakelser. Du hittar även frysskåp, diskmaskiner, kyl- och frysrum, ugnar i olika storlekar och många andra typer av maskiner som behövs i ett modernt kök. Oavsett om du vill ha restaurangmaskiner i Stockholm, Göteborg eller en mindre ort i Sverige så står vi redo att hjälpa dig.

Kontakta oss

Beställ bagerimaskiner i Stockholm som passar din verksamhet

Vill du köpa bagerimaskiner som håller hög kvalitet och har bra priser kan du med fördel vända dig till oss. Vi kan inte bara hjälpa dig hitta maskiner som håller en hög nivå, när du vänder dig till oss kan vi även hjälpa dig med strategisk planering. Det innebär att vi kan hjälpa dig identifiera vilka maskiner du behöver mest för att kunna förverkliga just din vision.

Dessutom erbjuder vi mer än bara möjligheten att köpa ugn, disk och frys. Vi står även redo att ge support och service för restaurangmaskiner och cafémaskiner, exempelvis er café late maskin. Om något börjar krångla kan vi snabbt se till att ni kommer igång igen, något som våra kunder uppskattar mycket. Varmt välkommen att kontakta Panea så hjälper vi dig!

Ett urval av relaterade produkter

Bagerimaskiner

Vilka maskiner som behöves i ett bageri är starkt beroende av vilken typ av produkter som skall produceras, och givetvis också vilken kapacitet som önskas. Som grundregel behöves degblandare, ugn, jässkåp, degdelare och kavlingsmaskin som grundutrustning för att kunna baka de vanligaste bröd och kaffebrödssorterna. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med vilka maskiner du behöver för just ditt bageri.
Kontakta oss för prisuppgifter för olika bagerimaskiner. Vi erbjuder olika fabrikat och modeller i olika prisklasser och utföranden.
Med varje bagerimaskin följer en bruksanvisning med information om rengöring och underhåll. Följ dessa rekommendationer och upprätta en checklista över bagerimaskinernas rengöringsbehov; daglig; veckovis och månadsvis. På så vis ökar du maskinernas livslängd. Underhållna och rengjorda maskiner orsakar inte heller några anmärkningar vid inspektion från myndigheters hälso- och livsmedelsenheter.
Vi erbjuder ett komplett sortiment av maskiner och utrustning för alla storlekar av bagerier. Kontakta oss så berättar vi mer.