• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Café Interiör | Panea

5 saker att tänka på innan du öppnar ditt café

11 januari, 2021/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Har du någonsin känt ett stort behov av förändring i din karriär? Du kanske till och med sitter vid ditt skrivbord i detta nu och funderar på att starta ditt eget företag. Sinnet överflödar av minnen från mysiga stunder tillbringade på diverse konditorier, och plötsligt får du en idé – du ska öppna café!

Att öppna ett framgångsrikt café kan vara en givande upplevelse. Tack vare dig kommer människor att kunna njuta av en varm kopp kaffe i höstmörkret, ha härliga konversationer över en fika eller bara ha en trivsam plats att gå till för studier eller jobb. 

Men att öppna eget café är lättare sagt än gjort och det krävs noggrann planering. Den här bloggen listar 6 saker att tänka på innan du startar ditt café:

1.   Research inom cafébranschen

Att starta ett eget café är en stor investering som kräver både tid och pengar. Det är viktigt att redan från början spendera dygnets alla timmar rätt. Därför är en ordentlig research av branschen ett måste för att inte slösa tid på fel saker. Gör såhär:

  • Ta kontakt med veteraner inom verksamhetsområdet – och be om råd! Vad fungerar bra, och vad fungerar mindre bra?
  • Besök så många caféer som möjligt. Det ger dig inspiration. Fundera på vad du kommer att ta med dig från andra när du ska öppna ditt café, men tänk också på saker du saknar och implementera det i ditt eget café. Då sticker du ut från mängden!
  • Fundera på vilka som är din målgrupp. Vad är deras behov? Vilken tid kommer kunderna att besöka ditt café? Att känna sina kunder väl underlättar bl.a. planering och skapande av menyer. 

2.   Definiera din vision

 Du har utan tvekan redan en stor plan och en mental bild av hur du vill att ditt café ska se ut. Ge uttryck åt dina tankar genom att ta fram foton och idéer på layouts och menyer. Fundera noga på vilken atmosfär du vill att dina kunder ska mötas av när de besöker ditt café. Att ha en definierad vision hjälper dig att vara konsekvent när det kommer till att välja bl.a. namn, inredning och vilken mat och dryck som ska serveras.

Kom ihåg: du kan inte behaga alla – så se till att veta exakt vem det är du utformar ditt café för.

3.   Skapa en affärsplan

Det är frestande att hoppa över affärsplanen när man ska öppna ett eget café. Men i själva verket handlar det mer om processen att framställa planen än det slutliga dokumentet. Skrivprocessen hjälper dig att förstå din lokala marknad och få grepp om siffror. Detta är extra viktigt för att kunna sätta en korrekt budget när du startar ett eget café. En affärsplan leder dig genom varje steg i utvecklingen av ditt café och fungerar som en färdplan för hur du kan strukturera och driva ditt företag. 

4.   Välj rätt miljö

När du ska starta ett café är platsen avgörande för den totala framgången. Så innan du fattar ett beslut, spendera lite tid i de områden du överväger. Se noga över parkeringsmöjligheter och mängden av folk som rör sig på gatorna. Är det mycket omkringliggande caféer som skulle kunna stjäla dina kunder? Tänk även på att du kommer spendera mycket tid här, så välj en plats du trivs på.

5.   Välj rätt leverantörer

En nyckelkomponent för alla affärssuccéer är bra och pålitliga leverantörer. Beroende på vad för typ av café du startar är olika ingredienser nödvändiga.

Detta brukar du vanligtvis behöva när du driver ett café:

  • Kaffe                                                             
  • Mjölk
  • Bröd/Kaffebröd
  • Färskvaror
  • Livsmedel
  • Porslin
  • Hushålls- och toapapper
  • Servetter, kafferör, socker, sirap osv

Panea är din trogna partner som guidar dig igenom hela processen, från idé till fungerande verksamhet. Vi hjälper dig att göra en detaljerad lista över allt du behöver och vi hjälper dig att hitta leverantörer i enlighet med din affärsfilosofi. 

Kontakta Panea för att få hjälp att starta ditt café

Detta är bara några av många viktiga saker du behöver tänka på innan du ska öppna ditt café. En annan viktig faktor för alla företag är ekonomi. För att kunna ha råd med hyran, köpa nya köksmaskiner och skapa den perfekta inredningen behövs pengar. Vi på Panea är väl medvetna om utmaningarna som följer med att starta ett café. Vi har hjälpt ambitiösa personer starta eget i över 30 år, och vi kan även hjälpa dig.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/New-Project-26.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2021-01-11 08:04:132021-11-23 15:58:015 saker att tänka på innan du öppnar ditt café

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    En guide om vad finansiering är och vilka olika finansieringslösningar det... Varför det är viktigt med konditoriinredning
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy