• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Restaurang ovanifrån | Panea

8 bra tips för att starta ett eget café

12 september, 2018/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Har du planer på att starta ett eget café? Det är lätt att drömma sig bort. Du kan säkert se dig själv stå bakom kassan, omringad av bakelser och den goda doften av nybryggt kaffe, samtidigt som du hör sorlet från de glada gästerna. Att starta ett framgångsrikt företag är inte det lättaste, men det är absolut möjligt att göra. Nedan följer åtta tips till dig som vill starta eget café.

1. Sätt en vision

Se ditt café framför dig. Är det lite mörkt men mysigt och ombonat? Har du soffor, fåtöljer och låga bord? Är interiörer designad efter en viss känsla eller stil? Att sätta en vision för hur du vill att ditt café ska se ut är viktigt. Detta ger dig ett mål att sträva efter och det blir även lättare att se ifall en lokal passar eller inte.

2. Gör en ordentlig affärsplan för ditt café

En affärsplan är ett sätt för dig att bedöma om din idé är genomförbar. Det finns många mallar att hitta på nätet. Några av de punkter du bör ta upp i din affärsplan är vad du erbjuder, vem som är målgruppen, varför de ska välja just ditt erbjudande och hur du ska nå dina kunder.

3. Skapa en budget med kostnader för att starta ett eget café

Att starta eget ett café innebär flera kostnader. En av de viktigaste delarna av din affärsplan är budgeten. Det är här som du räknar ut vad din satsning kommer att kosta och hur mycket du behöver tjäna för att kunna driva ditt café. Du behöver även kolla upp vilken utrustning du behöver och vad den kostar, exempelvis kaffebryggare, kassan, diskmaskin, kylskåp och så vidare. Ange även kostnader som hyra, inredning och allt annat som du kan komma på. Vissa saker är engångskostnader och andra är återkommande. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta bara är en preliminär uppskattning av hur det kommer att gå. Det kan vara svårt att veta exakt hur mycket olika saker kommer att kosta, eller exakt hur bra det kommer att gå för ditt café.

4. Undersök din marknad

En marknadsundersökning kan göras på flera sätt. I sin enklaste form handlar det om att undersöka vilka konkurrenter du har, vad som gör dessa ställen speciella och hur deras utbud ser ut.

5. Utforska nya områden med hög potential när du ska starta eget café

En del av din marknadsundersökning bör även bestå av att undersöka olika områden. Om du har en lokal i ett speciellt område i åtanke, spendera en dag där. Räkna hur många potentiella kunder som går förbi. Lägg märke till vilka tider de besöker. Du kanske upptäcker att det kommer många som ska till jobbet på morgonen och många barnfamiljer eller pensionärer på förmiddagen. Det kanske är fler folk, eller färre, än vad du trodde i ett visst område.

6. Var medveten om alla tillstånd som krävs

När du ska starta eget café finns flera regler och tillstånd att känna till. Planerar du att servera alkoholhaltiga drycker? Kommer du att spela musik i lokalen? Kommer du att bygga om en lokal så att den utrustas med ett kök eller använder du en lokal som redan används till café- och restaurangverksamhet? Vill du bygga en uteservering under sommaren? Vill du marknadsföra dig med skyltar på trottoaren? Alla dessa saker och många fler kräver olika typer av tillstånd, från bygglov till uteserveringstillstånd, anmälan om att installera fettavskiljare, musiklicens och så vidare. Ett tips är att använda dig av verksamt.se, Bolagsverkets hemsida, för att skapa en checklista med alla tillstånd du behöver för de olika sakerna du vill göra.

7. Var beredd att jobba hårt

Att starta ett eget företag, speciellt inom café- och restaurangbranschen, innebär en hel del jobb. Var redo på att dina arbetsdagar kommer att börja tidigt och sluta sent, speciellt i början när du försöker få verksamheten att fungera. När du väl har lyckats ta dig förbi de första åren blir det oftast enklare att driva ditt café.

Kontakta oss

Som du märker finns det väldigt mycket att ha koll på. De saker vi har tagit upp är bara de viktigaste, det finns ytterligare små och stora faktorer som du behöver ha i åtanke när du ska starta ett eget café, bland annat finansieringen av din satsning. Gör det lättare för dig själv genom att anlita oss som kan hjälpa dig med alltihop från start.. Du får inte bara hjälp med att ta dig igenom de olika delarna av processen utan kan även få hjälp med konceptutveckling för ditt café.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2020/09/driva-restaurang-1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2018-09-12 15:36:312022-01-10 06:37:368 bra tips för att starta ett eget café

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Hitta inspiration till caféinredning för ditt drömprojekt Inredning restaurang | Panea Konceptutveckling inom restaurang och café | Panea Konceptutveckling inom restaurang och café
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy