• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Snygg och funktionell konditoriinredning och pålitliga konditorimaskiner | Panea

Bra att känna till om bageri och konditori

30 augusti, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Det finns många saker som ska stämma när du öppnar ett bageri eller konditori. Det handlar inte minst om utrustningen. Med hjälp av rätt bageri- och konditoriutrustning kan du skapa ett effektivt Bageri och producera goda bakverk. Det finns en hel del utrustning att välja mellan på marknaden.

Bageri- och konditoriutrustning

Utrustning och arbetsyta

I princip allt jobb inom ett bageri och konditori börjar med degen. För att framställa en bra deg behöver du utrustning i form av skålar, kavlar, skedar och mycket mer. Du behöver även gott om utrymme för att kunna jobba. Arbetsyta kan du skaffa på flera sätt, antingen genom att installera stora bänkar eller genom att införskaffa mindre men mobila arbetsbord.

Degblandare, kavlingsmaskiner och jäsar

Eftersom du kommer att jobba en hel del med deg så behöver du även kunna hantera degen på ett bra sätt. Här finns det stora möjligheter att effektivisera verksamheten, bland annat med hjälp av en degblandare och med en jäs. Degblandarens jobb är ganska självklart, den hjälper dig att blanda dina degar genom att utföra det mekaniska jobbet åt dig. En jäs är som ett skåp speciellt utvecklat för att hjälpa degar jäsa. Bägge är självklara delar av ett konditori och bageri.

Degblandare och vispmaskiner

Många ingredienser behöver du mixa ihop för att få fram det rätta resultatet. Exakt vilka mixers och dylik utrustning som du behöver beror på vad du vill baka i ditt bageri och konditori. Att mixa, vispa och på olika sätt hantera en deg eller ett tillbehör är en vanlig del av verksamheten.

Ugnar

Det är inte alla bakelser och bröd som behöver stoppas in i ugnen men majoriteten behöver det. Detta ställer stora krav på din ugn eller dina ugnar, inte minst för att du oftast behöver kunna få in flera plåtar med degämnen utan att störa allt annat som redan är i ugnen. Det finns flera typer av ugnar för bak, och, dessa är en väsentlig del av ett bageri och konditori.

kyl och frys

Alla kök, oavsett om du driver ett bageri, ett konditori, en litet fik eller en lyxig restaurang, behöver kylskåp och frysskåp för att kunna förvara saker. Detta är återigen en självklar del av en restaurang, ett bageri och ett konditori.

Hygien

Det är oförsvarligt att slarva med hygienen. När du driver bageri och konditori kan du underlätta rengöringsprocessen för personalen på flera sätt. Nedan följer några bra bageri- och konditorimaskiner för hygien, samt tips på hur du kan förbättra hygienen på plats.

Rengöringsstationer

Skapa stationer där personalen har tillgång till allt de behöver för att rengöra händer och/eller utrustning snabbt. Det är alltid en bra idé att ha minst två stationer och på olika platser. 

Undvik att hantera mat med bara händer

Det finns gott om handskar som kan användas för köket, från engångshandskar till handskar som du kan rengöra och återanvända.

Täck all mat ordentligt

All mat, inte bara bröd och goda bakelser, behöver skyddas från bakterier, lukter och inte minst från uttorkning. Detta kan du göra genom att täcka över maten, även när den är i kylskåpet.

Använd bara rena brickor och korgar

Även dessa saker blir smutsiga och behöver rengöras. Se till att ha rutiner för hur korgar och brickor används, inte minst för de brickor och korgar som används av kunder för att välja ut bröd och bakelser.

Hitta företag i Sverige som kan hjälpa dig med bageri- och konditoriutrustning

Som du märker finns det många saker att tänka på när det kommer till köket i ett konditori eller ett bageri. Du behöver även ta hänsyn till kostnaden för bageri- och konditorimaskiner. Vänd dig till ett företag som både kan hjälpa dig hitta utrustningen till bra priser och som även kan hjälpa dig med många andra delar av din verksamhet, oavsett om du driver ett bageri, ett kafé, en restaurang eller ett hamburgerhak.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/08/konditoriinredning.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-08-30 07:27:512022-06-01 09:21:25Bra att känna till om bageri och konditori

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Tips för att starta en framgångsrik restaurang Restaurang | Panea Restaurangmaskiner | Panea Olika typer av restaurangmaskiner
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy