• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
strategisk planering | Panea

Därför behöver du planera en affärsstrategi

9 oktober, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Det finns många anledningar till att utföra strategisk planering av verksamheten. Det är ett sätt för ledningen att skapa en plan som de anställda kan följa. Det blir även betydligt lättare att se om man är på väg åt rätt håll om man i förväg bestämmer var man vill hamna. Företag som utför strategisk planering har även en högre chans att lyckas nå sina mål. Nedan följer en genomgång av affärsstrategi, hur företag kan göra och vad som är bra att tänka på.

 

Steg att ta hänsyn till

Ett företag som utför strategisk planering behöver gå igenom följande steg:

  • Definiera vision och värden
  • Ta fram kortsiktiga och långsiktiga mål
  • Utveckla en strategi för att nå dessa mål
  • Skapa delmål och sätt att mäta progression
  • Identifiera nyckelprocesser för att nå målen
  • Fördela resurser och förbered en budget
  • Utför strategin
  • Mät resultat
  • Granska strategin
  • Förändra strategin vid behov

 

Hur man skapar en restaurangstrategi

De inledande stegen går ut på att definiera verksamheten och identiteten. Vilken typ av restaurang driver du? Vad har ni för värden? Restaurangen kanske bara använder sig av lokala råvaror. Ett bra exempel på en restaurang med tydlig identitet och definierade värden är Fäviken Magasinet, känd från bland annat Netflix-serien Chef’s Table.

 

Därefter är det dags att bestämma de kortsiktiga och långsiktiga målen. Kortsiktigt innebär i det här fallet mål för året medan långsiktigt handlar om mål som ska nås inom fem år. Med hjälp av dessa mål blir det enklare att skapa delmål och inte minst olika sätt att mäta progressionen. Ett mål kan vara att skapa en meny utan måltider som sällan väljs och delmål kan handla om att så många olika måltider ska säljas varje vecka, något som ställer krav på både köket och servitörerna. Det kan även bli aktuellt att skapa kampanjer och erbjudanden för att säkerställa att målen möts.

 

Nyckelprocesserna beror helt på vilka mål och delmål som angetts. Om ett mål går ut på att använda lokala råvaror är det viktigt att säkerställa att ni får in dessa råvaror, eller att ni har tid att anpassa er efter de råvaror som är i säsong.

 

En bra strategi bör ge svar på åtminstone två viktiga frågor: 

 

  • Hur skapar vi värde för våra restauranggäster?
  • Hur skiljer vi oss från konkurrenterna?

Detta är viktiga frågor att få svar på när du ska bygga restaurang.

 

 

Hitta företag som kan hjälpa dig med din strategiska planering

När en restaurang eller ett café bestämmer en strategi så fungerar den som en karta för de anställda. Det är en bra idé att skapa och sedan gå igenom strategin åtminstone en gång om året. Det kan även vara smart att vända sig till företag som utför strategisk planering, speciellt i början.

 

Det viktiga är dock inte själva formuleringen av strategin, det är utförandet som gör den allra största skillnaden. Gör som många andra bolag och vänd dig till ett företag som utför strategisk planering i Stockholm eller annan stad nära dig. Dessa företag kan hjälpa med mer än bara restaurangstrategier, även hotellinredning, marknadsföring, menyplanering och andra viktiga detaljer kan du få hjälp med. 

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/10/strategisk-planering.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-10-09 11:12:172022-06-01 09:25:35Därför behöver du planera en affärsstrategi

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Restaurang | Panea Tips för att starta en framgångsrik restaurang
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy