• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Restaurang ovanifrån | Panea

Drömmer du om att få driva restaurang? Läs vidare!

28 september, 2020/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Många drömmer om att starta sin egen restaurangverksamhet. Oavsett om ni går i tankarna på att starta restaurang eller öppna ett café, finns det många saker att tänka på. Allt från restaurang inredning design till restaurangkök inredning, som båda innebär en hel del kunskap.  Restaurangbranschen är dessutom oerhört konkurrensstyrd. Det öppnar ständigt upp nya restauranger med unika teman. För att kunna starta restaurang på ett framgångsrikt sätt behöver man alltså kartlägga behovet. Vilka visioner och idéer har ni? Har ni ett tillräckligt stort kontaktnät för att få hjälp med alla delar (finansiering, läge, val av lokal och själva maten)? Det är även viktigt att veta vad er uttänkta målgrupp har för preferenser när det kommer till mat och lokal. Det finns stora fördelar med att ta hjälp av ett företag som kan etablera er på marknaden, guida er genom alla beslut och även hjälpa er med finansieringen. Det är dessutom en fördel om ni revitaliserar er verksamhet så mycket som möjligt istället för att använda er av gamla fysiska hjälpmedel. Genom att revitalisera er verksamhet kan ni exempelvis sköta administrationen eritalt, något som som underlättar vid fakturering. ni kan även använda er av erital incheckning för personal och lättare tillgängliggöra er personals schema.  Det finns många saker att tänka på, stort som litet innan ni kan starta restaurangverksamhet. Vi har därför sammanställt en checklista för restaurang som är bra att kolla igenom för att inte glömma något viktigt. Här är bra saker att tänka på när ni vill starta en restaurangverksamhet:

  • Börja med starta bolagsform.
  • Ansök om F-skatt och moms.
  • Registrera er som arbetsgivare (om ni tänker anställda personal).
  • Anmäl verklig huvudman.
  • Välj karensdagar hos Försäkringskassan.
  • Ansök om bygglov (om ni tänker bygga om eller ut verksamheten, alternativt bygga en uteplats).
  • Ansök om tillstånd för uteservering (om ni vill ha uteservering).
  • Ansök om tillstånd för skyltuppsättning (detta gör ni genom bygglov hos kommunen).
  • Arbeta systematiskt med brandskydd. ni som är ansvarig för en verksamhet måste arbeta systematiskt med brandskydd. Bland annat ska ni fixa utbildning för personalen samt säkerställa att all viktig utrustning finns på plats.
  • Se till att ni har koll på reglerna för kameraövervakning. Ska ni sätta upp övervakningskameror måste ni följa reglerna i GDPR-lagen (lagen om dataskydd).
  • Ansök om serveringstillstånd.
  • Ansök om Stim-licens för att få spela musik i restaurangen.
  • Anmäl kassaregister och personalliggare.

Som ni märker i vår checklista för restaurang är det en hel del administrativa åtgärder som ni måste ta itu med innan själva arbetet i restaurangen kan börja. Ju tidigare ni ansöker om era tillstånd, desto snabbare kan ni öppna portarna.

Ekonomisk kalkyl för restaurang

Innan ni öppnar upp dörrarna för er nya restaurangverksamhet behöver ni se över vad kostnaden för att driva restaurang kommer att hamna på. Det är svårt att svara på vilket startkapital en restaurang behöver, då saker som storlek, typ av restaurang och läge påverkar kostnaderna mycket. För att räkna ut ungefärliga kostnader samt för att kunna beräkna lönsamheten, kan ni göra en ekonomisk kalkyl för restaurang. En ekonomisk kalkyl för restaurang kan se ut på olika sätt men handlar helt enkelt om att kolla på kostnader för råvaror och personal. Dessa två kostnader står vanligtvis för hela 70 % av verksamhetens intäkter. Genom att göra en starta restaurang kalkyl kan ni räkna ut vilka priser ni bör sätta på mat och dryck. För att beräkna en starta restaurang kalkyl behöver ni känna till kostnader för försäljning, råvaror, löner, lokal och elkostnader. Så här kan ni räkna:

  • Råvarukostnaden + täckningsbidrag (kostnader för löner, lokal och el) = pris exklusive moms.
  • Pris exklusive moms – täckningsbidrag = kostnaden för råvaror
  • Pris exklusive moms – råvarukostnaden = täckningsbidrag

Med andra ord, har ni information om två av de tre kostnaderna, kan ni räkna ut den tredje (som visat i exemplet ovan).

Kontakta oss för mer information

Att starta egen restaurang i Sverige är komplext och många gånger komplicerad process. Vi på Panea har många års erfarenhet av att etablera nya restaurangverksamheter på marknaden. Vi hjälper er gärna med allt från planering och projektering till entreprenad, inredning och finansiering. Kontakta oss idag för att få rådgivning om att starta restaurang!

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2020/09/driva-restaurang-1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2020-09-28 08:06:532022-10-07 11:41:42Drömmer du om att få driva restaurang? Läs vidare!

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Restaurangkök – allt du behöver veta Två personer som arbetar i restaurangköket | Panea Café Interiör | Panea Planerar du att öppna en egen restaurang? Tänk på detta!
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy