• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Strategisk planering | Panea

Allt ni behöver veta om egenkontroll för restaurang

28 december, 2021/i Okategoriserad /av gomo_seo

När ni arbetar inom livsmedel ansvarar ni för att verksamheten ska uppfylla kravet som finns i livsmedelslagstiftningen, som är “säker mat och rätt information om maten”. Detta innebär att ni som driver restaurangen eller ansvarar för alla livsmedel måste se till att allt som serveras är säkert och att det ges korrekt information om maten. För att säkerställa att allt är sin ordning behöver ni genomföra egenkontroll för restaurang. Genom att genomföra egenkontroll för restaurang får ni goda grundförutsättningar att följa de råd som finns för livsmedelssäkerhet som baseras på HACCP-principer för att avstyra faror i samband med livsmedel.  

När ni ska genomföra en egenkontroll av kök behöver ni alltså se till de rutiner, både skriftliga och muntliga, som ges för att verksamheten från livsmedelslagstiftningen.

Några viktiga lagar med krav inom livsmedelssäkerhet är: 

  • Förordning (EG) nr 178/2002 om allmänna principer och krav för livsmedelslagstiftning (spårbarhet)
  • Förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien
  • Förordning (EG) nr 853/2004 om hygienregler för livsmedel med animaliskt ursprung
  • Förordning (EU) nr 1169/2011 om tillhandahållande av livsmedelsinformation till konsumenterna

Egenkontroll av kök – inte alltid så enkelt

Livsmedelssäkerhet är ett stort ansvarsområde för den som driver verksamheter med livsmedel. Detta eftersom det kräver kunskap inom livsmedelshygien för att kunna kontrollera de risker som kan finnas i samband med den mat som hanteras. Det finns det ingen komplett lista som ska följas av alla verksamheter, utan vilka typer av kontroller som behöver genomföras baseras på verksamheten och hur maten förvaras och serveras. Hur mycket som är nödvändigt att dokumentera beror alltså på risker och hur många personer som deltar i arbetet på företaget. 

Vid egenkontroll av kök kan ni bland annat behöva genomföras är följande kontroller: 

  • Verksamhetsbeskrivning
  • Flödesschema
  • Faroanalys (branschriktlinje)
  • Rutiner för utbildning + journalblad
  • Rutin för personal hygiene 
  • Rutin för rengöring + journalblad
  • Rutin för underhåll av lokaler och utrustning
  • Rutin för skadedjurskontroll
  • Material som kommer i kontakt med livsmedel
  • Rutin för spårbarhet och märkning
  • Rutin för mottagning av varor
  • Ankomstkontroll av kyl- och frysvaror
  • Ankomst Kontroll av varm mat (mottagnings-/serveringskök)
  • Rutiner för förvaring och separering

Utöver kontroller så behöver ni alltså även beskriva verksamheten och vad för råvaror som används. Ni behöver dessutom själv ha en insikt i vad för typ av risker som finns i samband med de råvaror och den förvaring som ni använder er av. 

Digitala hjälpmedel för egenkontrollen 

Det kan vara svårt att komma ihåg vilka och när livsmedel behöver kontrolleras för att verksamheten ska följa lagstiftningen. För att underlätta för personalen och för dig som driver verksamheter finns det flera företag som erbjuder digitala egenkontroller för restaurang. Dessa är ofta mycket enkla att använda och kräver inte några tekniska förkunskaper. Samtliga kontroller och rapporter gör ni enkelt med ett några få klick. Det enda som generellt behövs är internet, en smartphone, surfplatta eller dator. 

De flesta företagen erbjuder dessutom egenkontroll för restaurang-program som är anpassade efter er verksamhet för att göra det ännu lättare att checka av dagens kontroller. Denna typ av digitala hjälpmedel gör det dessutom enklare att visa upp dina resultat när myndigheten kommer på kontrollbesök. 

Kontakta oss

Oavsett om ni har flera år inom restaurang eller om egenkontroll av kök är helt nytt för er så kan vi hjälpa er. Vi erbjuder helhetslösningar för restaurang och café där vi kan hjälpa er starta eller utveckla er verksamhet genom bland annat planering, projektledning, design ritningar, inredning, finansiering och utrustning. 

Våra projektledare har stor erfarenhet och kunskap och skräddarsyr våra tjänster efter er verksamhet. Med över 40 år i branschen är vi en partner och ett bollplank för våra kunder där våra kunders behov och önskan är av stor vikt för att vi tillsammans ska kunna växa och nå det slutmål och den vision vi satt upp.

Kontakta oss om ni  önskar få hjälp med att planera, projektera, rita och leverera ett restaurangkoncept eller cafékoncept.

 

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2020/03/photo.jpg 321 845 gomo_seo https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_seo2021-12-28 05:34:022021-12-30 10:32:14Allt ni behöver veta om egenkontroll för restaurang

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Hur du bör tänka vid val av kavlingsmaskiner Vinnaren av presentkort från bagerimässan i Högbobruk
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy