• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Café Interiör | Panea

En checklista för dig som ska starta en egen restaurang

30 augusti, 2018/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

 

Har du planer på att starta egen restaurang? Livet som krögare är spännande men det finns många saker som ska stämma för att din satsning ska bli lönsam. Vi har skapat en checklista med saker du behöver tänka på innan du kan sätta igång din verksamhet.

Tänk till innan du ska starta egen restaurang

 

Det finns ett stort förarbete som du kan göra innan du sätter igång med din restaurang, allt för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas. En av de viktigaste sakerna du kan göra är att tänka över vad du själv kan bidra med i restaurangen och vad du behöver täcka upp på något sätt. Att starta egen restaurang kräver trots allt en hel del av dig, från att du ska ha koll på tusentals viktiga saker till att du kan skapa en trevlig restaurangupplevelse till dina gäster.

 

Bestäm det generella temat innan du ska starta egen restaurang


Det är alltid bra att börja med att beskriva vad det är för typ av restaurang du vill driva. Är det en traditionell fiskrestaurang, en modern lyxrestaurang eller en lunchrestaurang? Kommer du att specialisera dig på något, exempelvis vegetariska rätter, soppor eller kanske mat från det franska köket? Kommer du att ha ett tema? Om du vill starta egen restaurang som erbjuder fransk mat kanske temat kan vara 50-talets romantiska Paris. Det är även bra att undersöka marknaden och konkurrenterna. När du beskriver vad det är för typ av restaurang du vill ha blir det även lättare att ta andra beslut, exempelvis när det kommer till valet av lokal, inredningsdesign och meny.

 

Vad kostar det att starta egen restaurang?

 

Det beror på många faktorer, bland annat vilken stad det gäller, vad det är för typ av restaurang och hur lokalen ser ut. I många fall behöver du renovera en lokal för att anpassa den till restaurangverksamheten. Bara detta är en kostnad som kan hamna på miljonbelopp. Det enklaste är att hitta en lokal som tidigare använts som en restaurang, alternativt ta över en befintlig restaurang och göra om den. Det finns även många andra kostnader att tänka på när du ska starta eget inom restaurang branschen, från köksutrustningen och inredningen till löner, hyran och marknadsföringen.

 

Finansiera din satsning

 

Som du kanske anar behöver du investera en hel del när du ska starta eget inom restaurang branschen. Det finns flera vägar att gå när det kommer till finansiering. Om du har råd kan du lägga ut med pengarna på egen hand. Många väljer även att hitta en partner som kan gå in som delägare. Du kan även prata med långivare för att säkra din finansiering genom ett lån. Ett alternativ till bankerna är att vända dig till oss på Panea, vi erbjuder nämligen inte bara goda råd utan kan även stå för finansieringen av din restaurang.

 

Andra faktorer du behöver tänka på

 

Som du märker finns det otaliga stora och små saker att ha koll på när det kommer till att starta eget inom restaurang branschen. Det är lätt att känna sig överväldigad av allt, speciellt eftersom konsekvenserna kan bli allvarliga om du missar något. Om du vill ha hjälp med att starta din restaurang, vänd dig till oss. Vi kan trots allt hjälpa till under hela processen eller bara enskilda moment, exempelvis planering och projektering av renoveringsarbetet eller inköp av utrustning och inredning. För din egen skull känns det säkert bättre att kunna vända dig till en kunnig rådgivare som har svar på alla dina frågor och som har många års erfarenhet av att hjälpa krögare starta och driva framgångsrika restauranger i Sverige.

 

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/New-Project-26.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2018-08-30 10:00:442022-01-23 18:21:26En checklista för dig som ska starta en egen restaurang

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Fem tips för att skapa den perfekta hotellinredningen Inredning till restaurang | Panea Restaurangmaskiner | Panea Fem saker att ta hänsyn till innan du ska investera i restaurangmaskiner i...
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy