Tips på hur du kan förbättra din restauranginredning

 

Konceptutveckling inom restaurang och café | Panea

I den fartfyllda och stressiga restaurangbranschen är det otroligt viktigt att allt klaffar som det ska. Det handlar dels om att interiören ska vara säker, att lokalen är ljuddämpad och att inredningen är genomtänkt. I en välfungerande restaurang har man tänkt till både när det kommer till hur kockarna arbetar men även vad serveringspersonalen och gästerna behöver. Utöver att vara funktionella måste restauranginredningar även vara estetiskt tilltalande. Ett restaurangbesök är en helhetsupplevelse, och samtidigt som maten och personalen spelar en tydligare roll så påverkar även inredningen gästens upplevelse, vilket påverkar deras helhetsintryck.

Ett sätt att förbättra inredning till restaurang är genom väl utvalda möbler. Förutom att hitta bekväma stolar eller soffor och bord så är placeringen otroligt viktig. För att gästerna i restaurangen ska kunna samtala med varandra behöver de en viss avskärmning från andra gäster. Det behöver naturligtvis inte vara i form av en vägg, utan kan vara växter, speglar eller glas om det passar bättre. Det är inte roligt att som gäst bli placerad vid toaletten, med ryggen ut mot en gång eller intill ytterdörren. Dessa platser i salen behöver man fundera extra på, till exempel genom att sätta upp rumsdelare eller liknande.

Kontakta oss

Välplanerat och genomtänkt

För att underlätta för personalen behöver möbleringen vara smart genomtänkt. Serveringspersonalen behöver kunna ta sig mellan borden och stolarna snabbt, bärandes på mat och utan att snubbla på gästerna. När det kommer till restauranginredning finns det givetvis en hel del produkter som kan förenkla arbetet för personalen, som vagnar eller användarvänlig köksutrustning. Även för bagerier och caféer är atmosfären viktig. När kunderna kliver genom dörren bildar de sin första uppfattning. Det spelar ingen roll om ni serverar världens godaste bullar – om caféet inte är mysigt och fräscht kommer kunden aldrig komma längre än till tröskeln.

Restauranginredningar spelar en mycket större roll än vad det kan verka som för någon utomstående. Idag finns det många pålitliga och erfarna företag som erbjuder inredning till restaurang och caféer. Kanske behöver ni nya konditorimontrar för displayen av era bakverk? Eller är ni snarare i behov av nya köksmaskiner? Att se till så att kockarna har allt de behöver kommer löna sig i längden då arbetet blir mer effektivt. Mycket arbete går in i ett restaurangköks planering, och det är lätt att någonting glöms bort eller inte är så effektivt som det kan vara. Ett företag som är erfaret inom restauranginredning kan hjälpa till med allt från planering och projektering, till bygget, till inredningen. Det är ofta en väl vald investering då du kan känna dig trygg med att få en verksamhet som både är mysig, fräsch samt går i enlighet med stilen du vill ha.