En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
Funderar du på att köpa en mjukglassmaskin? En mjukglassmaskin är både en rolig investering och ett sätt att erbjuda det där lilla extra. Med en mjukglassmaskin kan du alltid erbjuda dina gäster deras favoritglass med rolig topping till, ett uppskattat inslag oavsett verksamhet.
Med en mjukglassmaskin får du dessutom möjligheten att göra alla efterrätter lite lyxigare och roligare. Varför inte erbjuda lite mjukglass till kladdkakan istället för grädde? Eller varför inte ställa fram glassmaskinen och olika toppings så att kunderna får servera sig själva?
Det finns helt enkelt många möjligheter när det kommer till glassmaskiner och du kommer garanterat upptäcka att det blir en stor succe bland dina kunder och gäster.
Köpguide för mjukglassmaskin
Det finns främst fem saker att tänka på när du ska köpa en mjukglassmaskin.
- Behöver du en mjukglassmaskin i bänkmodell eller stående
- Ska din mjukglassmaskin vara självpastöriserande
- Gravitation eller pump
- Kapacitet för din mjukglassmaskiner
- Luft- eller vattenkyld
Självpastöriserande
Om du vill ha en glassmaskin som du inte behöver göra rent manuellt för att döda bakterier så ska du ha en mjukglassmaskin som är självpastöriserande. Detta innebär i praktiken att glassmaskinen med jämna mellanrum hettas upp för att sedan kylas ner. Processen dödar alla bakterier som annars kan uppstå. En mjukglassmaskin som är självpastöriserande genomför denna process automatiskt en gång per dygn, oftast under natten.
Bänkmodell
En annan viktig faktor att ha i åtanke när du ska köpa en mjukglassmaskin är dess storlek, den ska ju faktiskt få plats. Den ska dessutom passa in så bra som möjligt i ditt kök eller på din bänkyta. Det finns för- och nackdelar med alla lösningar, väljer du en mjukglassmaskin i bänkmodell kan det vara bra att tänka på att det kan samlas smuts och bakterier under maskinen, medan en stående modell ofta tar mer plats och inte är lika fint.
Dock kan det vara bra att tänka på att en mjukglassmaskin i bänkmodell är svårare att flytta på och bör alltså ha en permanent plats på den bänk den är placerad på, åtminstone under en hel säsong. Medan en stående mjukglassmaskin kan installeras med hjul så att den enkelt kan förflyttas. Exempel på en sådan modell är Telme mjukglassmaskiner Softgel.
Gravitation eller pump?
När du ska köpa en mjukglassmaskin och ska producera stora mängder är pump att föredra. Gravitationsmaskiner är dock enklare att rengöra och sköta skötseln av.
Kapacitet hos mjukglassmaskiner
När man pratar om kapacitet för mjukglassmaskiner talas det generellt liter/timme. I det dagliga arbetet är även cylindervolymen av stor betydelse eftersom den avgör hur mycket glass maskinen kan leverera utan tid att ”ladda om”.
Luft- eller vattenkyld?
Vattenkyld är alltid att föredra när det kommer till mjukglassmaskiner. Detta beror på att vattenkylda maskiner går tystare och inte avger värme. På bänkmodeller med lägre kapacitet fungerar även luft, fördelen är då att maskinen blir lättare att flytta till alternativ placering under t.ex. lågsäsong. Nykonstruerade luftmaskiner väsnas betydligt mindre än äldre modeller.
Underhåll och service
Något som du alltid bör ha i åtanke när du köper restaurangmaskiner är det underhåll och service som maskinen kan tänkas kräva. Vi erbjuder därför service och support för våra restaurangmaskiner så att du alltid kan känna dig trygg i din produktion och servering – oavsett vart din verksamhet finns.