Förenkla bakningen med hjälp av professionella bageriprodukter

 

En person som använder professionella bageriprodukter | Panea

Ett bageri har helt andra krav på ruljangs och effektivitet än när du bakar hemma. Här gäller det att ständigt baka i stor skala och ofta många olika typer av bakverk. Många bakverk har dessutom flera moment som måste göras under flera tidpunkter, som frosting, dekorationer eller liknande. För att effektivisera och framförallt göra arbetet enklare för bageripersonal, är rätt sorts bageriprodukter oumbärliga.

Kontakta oss

Olika typer av bageriprodukter

Det finns många sorters produkter och maskiner som är viktiga att ha i ett bageri. Något av det kanske viktigaste är såklart bageriugnar. Dessa är betydligt större än vanliga hemma-ugnar och har ofta fler funktioner. Du vill förmodligen kunna sätt in flera plåtar samtidigt och kanske även ställa in olika temperaturer eller timers beroende på vad du bakar. Professionella bageriugnar finns i många olika modeller, både mindre och större samt med olika antal funktioner. Det går att köpa professionell bageriutrustning begagnat och nytt. Andra typer av bagerimaskiner som behövs i ett bageri är bland annat degblandare, brödsågar, frysskåp, diskmaskiner och mycket mer. Att köpa in nya produkter till bageriet kan vara kostsamt. Men samtidigt behöver du väga mellan den tid det tar personalen att själva stå och vispa saker för hand, eller att stoppa in plåt efter plåt i en vanlig ugn. Som verksamhet är det en viktig och smart investering helt enkelt.

Så väljer du ut rätt sorts bageriprodukter

De flesta nyöppnade bagerier kanske inte har möjlighet att köpa in alla produkter på en och samma gång. Då är det bättre att lägga budget för det som faktiskt är oumbärligt. Sådant ni inte klarar er utan. I ett bageri är det förstås ugnar, kylskåp, frysskåp och degblandare. Sedan tillkommer naturligtvis alla vanliga produkter som finns i ett modernt kök, som bunkar och mått, vispar, knivar och tårtformar. Men ska ni lägga pengar på en riktig maskin bör ni prioritera det som verkligen är det viktigaste. Andra viktiga produkter som behövs i ett bageri är bland annat:

  • Kavlingsmaskiner
  • Jäsar (ett särskilt skåp som hjälper degen att jäsa)
  • Vispmaskiner
  • Hygienprodukter (exempelvis rengöringsstationer, engångshandskar, bra förvaringsmaterial till bakverk som inte säljs samma dag och liknande)
  • Arbetsyta, bland annat bänkar eller mobila arbetsbord

Genom en konsultation där du beskriver verksamhetens idé och mål, kan vi hjälpa till att rekommendera de produkter ni bör satsa på först. Dels säljer vi själva kvalitativ utrustning till restauranger och caféer, men vi har även koll på hur du bäst driver din verksamhet.

Behöver du bageriprodukter? Kontakta oss!

Vi har arbetat med att hjälpa nystartade och mycket framgångsrika bagerier och restauranger i över 30 år. Vi har koll på vilka maskiner och produkter som behövs. Vi hjälper gärna dig att även analysera behovet av vad som behövs, vilka produkter som bör köpas in och var ni kan köpa produkterna till så lågt pris som möjligt. Vi har bra koll på branschen då vi dels hjälper företag inom industribagerier men också de som arbetar med ett leveransbageri eller som helt enkelt driver ett eget café eller bageri.