• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa restaurangutrustning

4 november, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Att starta restaurang kan innebära en mängd utmaningar, både för den som driver framgångsrika restauranger sedan tidigare och för den som gör det för första gången. Allt från ekonomi till planering ska gå ihop och det är enkelt att fastna i detaljer som får projektet att stanna till. Vissa detaljer går att åtgärda i efterhand, medan beslut som utrustning och maskiner är viktiga från dag 1. Det är därför för verksamheten bästa att fokusera på köket snarare än inredningen i första hand. 

Maskiner kan vara dyra vid inköp, men bör ses som en investering för restaurangens effektivitet och arbetsmiljö. Köksutrustning som minskar stressen hos personalen och som bidrar till att kunder får sin mat i tid kommer betala sig själv i återkommande kunder och lojal personal. På samma sätt som ett hotell inte kompromissar med hotellinredning bör en krögare inte kompromissa med sitt kök.

Fördelar med rätt restaurangutrustning 

När man ska starta restaurang hör det till det vanliga att man har en bestämd budget som har en begränsad roll vid inköp av inredning och kökets utrustning. Dock är inte restaurangutrustning den post där begränsningar bör göras. Detta beror på att utrustningen har en bärande roll för restaurangens kvalitet och effektivitet. 

Bra utrustning ska göra det så enkelt som möjligt för köket att hantera de stora utmaningarna, som när det är fullsatt eller när det kommer en riktigt stor beställning där alla förväntas få sina maträtter samtidigt. Detta är alltid en utmaning men med hjälp av rätt utrustning till restaurangen får köket en realistisk chans. När allt fungerar väl i restaurangen ökar inte bara kundnöjdheten utan även lönsamheten. 

Det är viktigt att bära med sig att utrustningen kommer användas dagligen och utså slitage, vilket innebär att kvalitet och tillgång till service och support är av essens för restaurangens produktion. Vid inköp av utrustning som krävt kompromiss i kvalitet tar det ofta inte lång tid innan denna utrustning blir den svaga länken i verksamheten. I vissa fall tvingas man byta ut den svaga länken, vilket kan innebära en hel del en del extra jobb och kostnad.  

Tänk på detta när du köper restaurangutrustning

Ett fullt utrustat kök med maskiner kan komma att stå för en stor del av budgeten för restaurangen. Ett fullt rustat kök består av både stora och små maskiner som alla kommer att användas väl, smutsas ned och utsättas för slitage på olika sätt. Detta är naturligt och helst ska de aldrig behöva bytas. Det finns flera sätt att motverka slitage och på så sätt öka livslängden för restaurang utrustningen. Det finns många aktörer att vända sig till vid service och underhåll av maskinerna. Ett tips är att ta sig tiden att underhålla utrustningen regelbundet, helst under en period med få eller inga gäster. Oavsett om du söker service för restaurangutrustning i Stockholm eller annan större ort kan du oftast vända dig till återförsäljaren för att få tips på bra aktörer att kontakta.

Vid inköp av maskiner är det viktigt att utgå från vad som kommer finnas på menyn och anpassa inköpen därefter. Detta för att inte göra det svårt eller omöjligt att laga de rätter som ska erbjudas på menyn. Inför beställning av utrustning kan det därför vara bra att gå igenom menyn med den som ska laga maten på restaurangen, så att denna kan vara delaktig i vad för utrustning som behövs. 

En annan aspekt att ha i åtanke är hur många maskiner och annan utrustning som behövs för att kunna bemöta de antal gäster din lokal tillåter. Ett tips är att titta på restauranger i liknande storlek för att få en estimering av hur många kokkärl, stekytor, kylar och frysar som behövs. Detta behöver även anpassas efter kökets storlek då de som tillagar maten behöver få plats på ytan tillsammans med utrustningen. 

Service och Support

Vid inköp av restaurangutrustning bör service och support finnas i åtanke. Detta för att garantera att utrustningen inte slits ut i förtid och måste bytas ut, något som både kostar tif och pengar. För att garantera tillgång till service och support uppmanas inköp göras från seriösa aktörer som erbjuder detta och som har kunskap om produkterna i fråga. Vid köp av produkter som inte erbjuder detta finns det en risk att bli stående utan fungerande maskiner, vilket kan tvinga restaurangen att tillfälligt stänga medan problemet åtgärdas. 

Genom att ta god hand om restaurangens utrustningen får maskinerna ett längre liv och risken för att de ska gå sönder minskar. En god regel att ha med sig är även att det generellt är billigare att laga än att byta ut, dock gäller detta enbart vid utrustning som sällan går sönder och kräver service eller support regelbundet. Vid inköp av ny utrustning är det därför viktigt att välja maskiner från välkända varumärken som erbjuder hjälp med installation och tillhandahåller instruktioner kring dagligt underhåll. Utrustning till restauranger är dyrt och utstår mycket slitage vilket gör det desto viktigare med tillgång till service och underhåll. 

På Panea erbjuder vi restaurangutrustning samt hjälp med projektering och planering av restauranger. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig!

Vårt mål är att etablera Sveriges bästa restauranger, hotell och caféer och hjälpa dem nå långvarig framgång. Med våra skräddarsydda helhetslösningar för köksutrustning till restaurang ser vi till att du får rätt utrustning på plats för dina behov och förutsättningar, alltid inom din budget. Vi har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt och har specialkompetens inom ett flertal olika områden.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/11/Panea.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-11-04 11:09:372022-01-11 11:02:21Faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa restaurangutrustning

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Därför är strategisk planering nödvändigt strategisk planering | Panea Inredning restaurang | Panea Hitta inspiration till caféinredning för ditt drömprojekt
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy