Betydelsen av att välja rätt utrustning när du ska öppna ett bageri eller konditori

Har du planer på att öppna ett konditori eller ett bageri? Det är lätt att förstå lockelsen. Att få baka smakfulla bakelser, skapa personliga relationer med kunder och inte minst driva ett företag på egen hand är ett spännande sätt att leva sitt liv. Det finns dock flera faktorer att ta hänsyn till när du ska öppna ett konditori eller bageri. En av de viktigaste faktorerna är att du har tillgång till rätt utrustning redan från start när du ska starta eget bageri. Det är en av de mest grundläggande detaljerna som ger dig de rätta förutsättningarna för att lyckas med övriga delar av ditt nya konditori eller bageri.

Kontakta oss

Olika typer av bageri- och konditorimaskiner

En del maskiner och utrustning behövs inom alla typer av bagerier och konditori. Degar behöver utrymme för att jäsa. Bröd behöver gräddas i ugn och sedan svalna innan de erbjuds till kunder. Du är säkert väl medveten om vilken utrustning som du behöver för att du ska kunna baka effektivt.

Mer avancerade bakelser behöver generellt en annan typ av utrustning eller helt enkelt mer utrustning för att kunna framställas. Exakt vad som behövs beror på vilken typ av verksamhet du väljer att driva, eller vilka bröd och bakelser du planerar att sälja i ditt bageri eller konditori. Rätt utrustning ger dig bättre förutsättningar för att kunna ta hand om alla andra viktiga delar av ditt företag, exempelvis försäljning, marknadsföring, arbetsrutiner och rätt bemanning för att nämna några delar. När all utrustning finns på plats blir det lättare att fokusera på annat.

Vikten av att välja rätt utrustning för ett bageri och konditori

Det finns vissa saker som du inte kan kompromissa med när du ska öppna bageri eller konditori. Vad dessa saker är beror naturligtvis på vad för typ av verksamhet du ska öppna.

För ett hotell är det oftast hotellinredning och personalens kompetens. Ett hotell lever på att göra ett gott intryck och de måste skapa bra upplevelser för gästerna. Detta genererar ett gott rykte och ökar även sannolikheten att gästerna kommer tillbaka.

Restaurangvärlden, inklusive konditori och bageri, är på många sätt väldigt lik. Bageri och konditori lever både på sina produkter och sitt rykte. Att välja bageri- och konditorimaskiner är ett mycket viktigt val som kräver stor noggrannhet och övervägande. Det är trots allt maskinerna och utrustningen som sedan styr vad personalen kan göra, hur väl de kan utföra sitt jobb och i slutändan hur framgångsrik och lönsam verksamheten blir.

Hitta rätt utrustning och maskiner med Panea

Behöver du hjälp att starta och driva ett konditori, ett bageri eller en annan typ av verksamhet inom livsmedels- och restaurangbranschen? Kontakta Panea redan idag.

Vi erbjuder smarta helhetslösningar där vi hjälper dig med varje moment i processen att öppna ett bageri eller konditori. Men även enskilda tjänster i form av tips och råd, planering, projektering och finansieringslösningar. Att hitta rätt utrustning är en av de viktigaste ingredienserna i framgångsreceptet. Men när allt är köpt behöver maskinerna även monteras och installeras, något som kräver en speciell typ av kompetens och något vi på Panea kan hjälpa dig med.

Eftersom det finns många fler saker att tänka på när det kommer till att öppna ett bageri och konditori är det en bra idé att ta hjälp från en professionell samarbetspartner i tidigt skede. Att kunna bolla idéer med en erfaren konsult eller få hjälp med att hitta olika typer av maskiner underlättar hela processen redan från dag ett.

Läs mer om hur Panea kan hjälpa dig starta egen restaurang, café, bageri och konditori.