• Om oss
  • Kontakt
  • Engelska
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Expansion & fastighetsutveckling
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos råvaruhantering av olika påsar | Restaurangutrustning | Panea

              Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Stålvisp för bakning | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • En man som gör deg i köket för hand | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare för bakning | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbröd i olika varianter | Bageri- och konditoriutrustning| Panea

              Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Man som rullar deg | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Automatiserad livsmedelsbearbetningsmaskin i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Chokladfondant | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtkniv i stål | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Degkavel som kavlar deg | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Begagnad utrustning | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner som underlättar chokladtillverkning | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Olika typer av glass | Restaurang-, bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelespray för att garnera tårta | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Elvisp i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fruktfyllning för bakbröd och bullar | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg i en behållare | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Ventilerat butiksrum med kantiner och bakverk | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar för brödbakning | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödkniv som används för att skiva upp bröd | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengöring för smutsig och fettig plåt | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskin med vatten inuti | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri, konditori och restaurang.

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning för livsmedel | Restaurangutrustning | Panea

              Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning | Restaurang-, bageri- och klonditoriutrustning | Panea

              Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöringsmedel med vatten | Restaurangutrustning | Panea

              Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger som stängs | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Betydelsen av att välja rätt utrustning när du ska öppna ett bageri eller konditori

4 december, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Har du planer på att öppna ett konditori eller ett bageri? Det är lätt att förstå lockelsen. Att få baka smakfulla bakelser, skapa personliga relationer med kunder och inte minst driva ett företag på egen hand är ett spännande sätt att leva sitt liv. Det finns dock flera faktorer att ta hänsyn till när du ska öppna ett konditori eller bageri. En av de viktigaste faktorerna är att du har tillgång till rätt utrustning redan från start när du ska starta eget bageri. Det är en av de mest grundläggande detaljerna som ger dig de rätta förutsättningarna för att lyckas med övriga delar av ditt nya konditori eller bageri.

Olika typer av bageri- och konditorimaskiner

En del maskiner och utrustning behövs inom alla typer av bagerier och konditori. Degar behöver utrymme för att jäsa. Bröd behöver gräddas i ugn och sedan svalna innan de erbjuds till kunder. Du är säkert väl medveten om vilken utrustning som du behöver för att du ska kunna baka effektivt.

Mer avancerade bakelser behöver generellt en annan typ av utrustning eller helt enkelt mer utrustning för att kunna framställas. Exakt vad som behövs beror på vilken typ av verksamhet du väljer att driva, eller vilka bröd och bakelser du planerar att sälja i ditt bageri eller konditori. Rätt utrustning ger dig bättre förutsättningar för att kunna ta hand om alla andra viktiga delar av ditt företag, exempelvis försäljning, marknadsföring, arbetsrutiner och rätt bemanning för att nämna några delar. När all utrustning finns på plats blir det lättare att fokusera på annat.

Vikten av att välja rätt utrustning för ett bageri och konditori

Det finns vissa saker som du inte kan kompromissa med när du ska öppna bageri eller konditori. Vad dessa saker är beror naturligtvis på vad för typ av verksamhet du ska öppna.

För ett hotell är det oftast hotellinredning och personalens kompetens. Ett hotell lever på att göra ett gott intryck och de måste skapa bra upplevelser för gästerna. Detta genererar ett gott rykte och ökar även sannolikheten att gästerna kommer tillbaka.

Restaurangvärlden, inklusive konditori och bageri, är på många sätt väldigt lik. Bageri och konditori lever både på sina produkter och sitt rykte. Att välja bageri- och konditorimaskiner är ett mycket viktigt val som kräver stor noggrannhet och övervägande. Det är trots allt maskinerna och utrustningen som sedan styr vad personalen kan göra, hur väl de kan utföra sitt jobb och i slutändan hur framgångsrik och lönsam verksamheten blir.

Hitta rätt utrustning och maskiner med Panea

Behöver du hjälp att starta och driva ett konditori, ett bageri eller en annan typ av verksamhet inom livsmedels- och restaurangbranschen? Kontakta Panea redan idag.

Vi erbjuder smarta helhetslösningar där vi hjälper dig med varje moment i processen att öppna ett bageri eller konditori. Men även enskilda tjänster i form av tips och råd, planering, projektering och finansieringslösningar. Att hitta rätt utrustning är en av de viktigaste ingredienserna i framgångsreceptet. Men när allt är köpt behöver maskinerna även monteras och installeras, något som kräver en speciell typ av kompetens och något vi på Panea kan hjälpa dig med.

Eftersom det finns många fler saker att tänka på när det kommer till att öppna ett bageri och konditori är det en bra idé att ta hjälp från en professionell samarbetspartner i tidigt skede. Att kunna bolla idéer med en erfaren konsult eller få hjälp med att hitta olika typer av maskiner underlättar hela processen redan från dag ett.

Läs mer om hur Panea kan hjälpa dig starta egen restaurang, café, bageri och konditori.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/12/blog-feature-img-1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-12-04 15:25:022022-10-07 12:08:05Betydelsen av att välja rätt utrustning när du ska öppna ett bageri eller konditori

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • Ny serie ergonomiska vispmaskiner med V5 styrpanel
  • Teckna ett serviceavtal som kan bidra till sänkt energiförbrukning
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Funderar du på att köpa bagerimaskiner? Ta del av våra tips Finansiering – hur har vi råd?
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    Inställningar för cookies

                     

                    Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats.

                     

                    Läs mer om vilka cookies vi använder, samt hur du avaktiverar dem under inställningar. Under inställningar hittar du också länk till vår integritetspolicy och cookiepolicy, där vi förklarar hur vi använder din personliga data.

                     

                    Accepterar du alla cookies?

                    Cookie Policy

                    En cookie är en textfil med information som lagras på din dator eller den enhet du använder för att besöka en webbsida. Cookiefilen innehåller vanligtvis namnet på den webbplats som den kommer ifrån och livslängden (d.v.s. hur länge den kommer att lagras på din enhet) samt ett värde som vanligtvis är ett slumpmässigt genererat unikt nummer.

                    Cookies används för att effektivisera funktionaliteten som är kopplad till en webbsida men även för att samla in information till ägaren av webbplatsen. Cookies möjliggör bättre kundanpassningar på webbplatsen då det går att hålla isär användare från varandra och därmed skapa en mer skräddarsydd upplevelse av webbplatsen. Cookiefilen är inte skadlig, kan inte innehålla virus eller programkod och går inte att koppla till en enskild person eller IP-nummer.

                    Läs hela vår cookiepolicy här

                    Nödvändiga Cookies

                    Nödvändiga cookies behövs för att vi ska kunna visa webbplatsen och för att du ska kunna logga in. Dessa cookies kan inte stängas av. De ställs in utifrån det du gör på webbplatsen och används för att komma ihåg dina inställningar så att du ska kunna logga in och dina val gällande cookies. De är aktiva under en session och tas bort samtidigt som du stänger ner webbläsaren.

                    Om du avaktiverar nödvändiga cookies innebär det att du t.ex. måste göra val för cookies varje gång du besöker vår webbplats.

                    Tredjepartscookies

                    Tredjepartscookies är cookies som tillhör andra domäner än de som visas i adressfältet. Vi använder tredjeparts-cookies från. Google Analytics: Webbanalysverktyg som inhämtar data om hur webbplatsen används.

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här

                    Läs mer om Google Integritet och Användarvillkor.

                    Integritetspolicy

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här