• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Betydelsen av att välja rätt utrustning när du ska öppna ett bageri eller konditori

4 december, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Har du planer på att öppna ett konditori eller ett bageri? Det är lätt att förstå lockelsen. Att få baka smakfulla bakelser, skapa personliga relationer med kunder och inte minst driva ett företag på egen hand är ett spännande sätt att leva sitt liv. Det finns dock flera faktorer att ta hänsyn till när du ska öppna ett konditori eller bageri. En av de viktigaste faktorerna är att du har tillgång till rätt utrustning redan från start när du ska starta eget bageri. Det är en av de mest grundläggande detaljerna som ger dig de rätta förutsättningarna för att lyckas med övriga delar av ditt nya konditori eller bageri.

Olika typer av bageri- och konditorimaskiner

En del maskiner och utrustning behövs inom alla typer av bagerier och konditori. Degar behöver utrymme för att jäsa. Bröd behöver gräddas i ugn och sedan svalna innan de erbjuds till kunder. Du är säkert väl medveten om vilken utrustning som du behöver för att du ska kunna baka effektivt.

Mer avancerade bakelser behöver generellt en annan typ av utrustning eller helt enkelt mer utrustning för att kunna framställas. Exakt vad som behövs beror på vilken typ av verksamhet du väljer att driva, eller vilka bröd och bakelser du planerar att sälja i ditt bageri eller konditori. Rätt utrustning ger dig bättre förutsättningar för att kunna ta hand om alla andra viktiga delar av ditt företag, exempelvis försäljning, marknadsföring, arbetsrutiner och rätt bemanning för att nämna några delar. När all utrustning finns på plats blir det lättare att fokusera på annat.

Vikten av att välja rätt utrustning för ett bageri och konditori

Det finns vissa saker som du inte kan kompromissa med när du ska öppna bageri eller konditori. Vad dessa saker är beror naturligtvis på vad för typ av verksamhet du ska öppna.

För ett hotell är det oftast hotellinredning och personalens kompetens. Ett hotell lever på att göra ett gott intryck och de måste skapa bra upplevelser för gästerna. Detta genererar ett gott rykte och ökar även sannolikheten att gästerna kommer tillbaka.

Restaurangvärlden, inklusive konditori och bageri, är på många sätt väldigt lik. Bageri och konditori lever både på sina produkter och sitt rykte. Att välja bageri- och konditorimaskiner är ett mycket viktigt val som kräver stor noggrannhet och övervägande. Det är trots allt maskinerna och utrustningen som sedan styr vad personalen kan göra, hur väl de kan utföra sitt jobb och i slutändan hur framgångsrik och lönsam verksamheten blir.

Hitta rätt utrustning och maskiner med Panea

Behöver du hjälp att starta och driva ett konditori, ett bageri eller en annan typ av verksamhet inom livsmedels- och restaurangbranschen? Kontakta Panea redan idag.

Vi erbjuder smarta helhetslösningar där vi hjälper dig med varje moment i processen att öppna ett bageri eller konditori. Men även enskilda tjänster i form av tips och råd, planering, projektering och finansieringslösningar. Att hitta rätt utrustning är en av de viktigaste ingredienserna i framgångsreceptet. Men när allt är köpt behöver maskinerna även monteras och installeras, något som kräver en speciell typ av kompetens och något vi på Panea kan hjälpa dig med.

Eftersom det finns många fler saker att tänka på när det kommer till att öppna ett bageri och konditori är det en bra idé att ta hjälp från en professionell samarbetspartner i tidigt skede. Att kunna bolla idéer med en erfaren konsult eller få hjälp med att hitta olika typer av maskiner underlättar hela processen redan från dag ett.

Läs mer om hur Panea kan hjälpa dig starta egen restaurang, café, bageri och konditori.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/12/blog-feature-img-1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-12-04 15:25:022022-10-07 12:08:05Betydelsen av att välja rätt utrustning när du ska öppna ett bageri eller konditori

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Funderar du på att köpa bagerimaskiner? Ta del av våra tips Finansiering – hur har vi råd?
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy