Faktorer du behöver ta hänsyn till när du ska öppna ett bageri eller konditori

Har du planer på att öppna ett konditori eller ett bageri? Det är lätt att förstå lockelsen. Att få baka smakfulla bakelser, skapa personliga relationer med kunder och inte minst få driva ett företag på egen hand är ett spännande sätt att leva sitt liv. Det finns dock flera faktorer att ta hänsyn till när du ska öppna ett konditori eller bageri. En sådan faktor är tillgången till rätt utrustning direkt. Detta ger dig de rätta förutsättningarna för att kunna lyckas även med alla andra delar av ditt nya konditori eller bageri.

Kontakta oss

 

Olika typer av bageri- och konditorimaskiner

En del maskiner och utrustning behövs hos alla bageri och konditori. Degar behöver utrymme för att jäsa. Bröd behöver gräddas i ugn och sedan svalna innan de erbjuds till kunder. Du kan säkert själv komma på utrustning som är väsentlig för att baka. Mer avancerade bakelser behöver generellt en annan typ av utrustning. Exakt vad som behövs beror på vilken typ av verksamhet du väljer att driva, eller vilka bröd och bakelser du vill kunna erbjuda. Rätt utrustning ger dig bättre förutsättningar för att kunna ta hand om alla andra viktiga delar av ditt företag, exempelvis försäljning, marknadsföring, arbetsrutiner och rätt bemanning för att nämna några delar. När all utrustning finns på plats blir det lättare att fokusera på annat.

 

Vikten av att välja rätt utrustning för ett bageri och konditori

Vissa saker bör du definitivt inte kompromissa med. Vad dessa saker är beror naturligtvis på. För ett hotell är det oftast hotellinredning och personalens kompetens. Ett hotell lever på att göra ett gott intryck och de måste skapa bra upplevelser för gästerna. Detta genererar ett gott rykte och ökar även sannolikheten att gästerna återkommer. Restaurangvärlden, inklusive konditori och bageri, är på många sätt snarlik. Bageri och konditori lever både på sina produkter och även på sitt rykte. Att välja rätt bageri- och konditorimaskiner är ett mycket viktigt val. Det är trots allt maskinerna och utrustningen som sedan styr vad personalen kan göra, hur väl de kan utföra sitt jobb och i slutändan hur lönsam verksamheten kan bli.

 

Det finns många sätt att få hjälp med att starta och driva ett konditori, ett bageri eller en annan typ av verksamhet inom denna bransch. Det finns aktörer som både kan bidra med råd och även tillhandahåller tjänster som planering & projektering samt finansieringslösningar. Att hitta rätt utrustning är trots allt en viktig ingrediens i framgångsreceptet men när allt är köpt behöver maskinerna även monteras och installeras, något som kräver en speciell typ av kompetens. Ditt pris för bageri- och konditoriutrustning inkluderar sällan installation och andra viktiga detaljer.

 

Eftersom det finns många fler saker att tänka på när det kommer till att öppna ett bageri och konditori är det en bra idé att ta hjälp från en professionell samarbetspartner tidigt. Att kunna bolla idéer med en erfaren konsult eller få hjälp med att hitta olika typer av maskiner underlättar hela processen från dag ett.