Fem saker att ta hänsyn till innan du ska investera i restaurangmaskiner i Stockholm

Restaurangmaskiner | Panea

Om du ska öppna en restaurang gäller det att köpa passande och kvalitativa restaurangmaskiner för att skapa rätt förutsättningar för dig och din personal. I den här bloggen har vi samlat fem saker som du bör tänka på inför dina kommande investeringar. 

Kontakta oss

1. Köp endast de maskiner som behövs

Detta kanske låter som en självklarhet men det är lätt att köpa saker som inte behövs, speciellt om du är en oerfaren krögare. Att köpa in fel maskiner, eller maskiner som inte används regelbundet, innebär oftast en onödig kostnad och belastning. Det är därför viktigt att basera inköpen på det som verkligen behövs.

2. Inspektera alla restaurangmaskiner

Oavsett om du köper nya eller begagnade restaurangmaskiner bör dessa alltid inspekteras noga. Saker kan trots allt hända under tillverkningen, transporten och installationen. Om restaurangmaskinerna inte fungerar fullt ut vid restaurangöppningen riskerar du i princip hela verksamheten direkt. För att öka möjligheten att lyckas som restaurang ska allt därför fungera så bra som möjligt redan från första dagen. 

3. Undersök garantierna

Det finns olika sätt att köpa restaurangmaskiner. Du kan gå via en tillverkare, via en återförsäljare, via en annan restaurang eller via ett företag som tillhandahåller begagnade restaurangmaskiner. I vissa fall kan en aktör uppfylla flera av dessa roller, exempelvis genom att erbjuda både nya och begagnade maskiner. Det är viktigt att komma ihåg att dessa olika aktörer erbjuder olika garantier. Det största skyddet får du när du köper från tillverkare och företag. Om du däremot köper begagnade maskiner kan det mycket väl vara så att det inte finns några garantier alls.

4. Tänk på de långsiktiga kostnaderna

Att köpa in restaurangmaskiner i Stockholm är kostsamt, men som tur är finns det många sätt att lösa finansieringen på. Om kapitalet finns är det fullt möjligt att köpa maskinerna direkt. Det är dock inte alla företag som har råd att göra det, trots att maskinerna är väsentliga för deras verksamhet. En annan finansieringslösning är att leasa restaurangens maskiner, vilket i princip innebär att man hyr utrustningen. Under en fastställd leasingperiod betalar man då en fast månadskostnad för maskinerna. När leasingavtalet är slut är det sedan möjligt att köpa loss utrustningen om man skulle vilja, oftast till ett redan bestämt restvärde.

5. Inspektera lokalens förutsättningar

Det är inte alltid möjligt att få plats med alla de maskiner du behöver till ditt café eller din restaurang. Det är trots allt lokalen som bestämmer vad som ryms. Naturligtvis går det att renovera men i vissa fall kan dessa extrakostnader vara för stora för företaget. Det kan vara väl värt att undersöka dina förutsättningarna först. På så sätt kan du vara säker på att du både får plats med dina restaurangmaskiner och att de kan användas fullt ut.

Hitta de bästa restaurangmaskinerna i Stockholm

Om du vill köpa restaurangmaskiner i Stockholm till bra pris är du välkommen att höra av dig till oss på Panea. Vi erbjuder kvalitativ utrustning för restauranger samtidigt som vi hjälper dig med allt annat som hör till krögarlivet – från finansieringen till inredning, rådgivning och mycket mer.