Fem saker att ta hänsyn till innan du ska investera i restaurangmaskiner i Stockholm

Restaurangmaskiner | Panea

Om du ska öppna en restaurang gäller det att du köper in passande restaurangmaskiner för att kunna skapa rätt förutsättningar för personalen. Vi har samlat fem saker som du bör tänka på inför din kommande investering.

Kontakta oss

 

1. Köp endast de maskiner som behövs

Detta kanske låter som en självklarhet men det är lätt att köpa saker som inte behövs, speciellt om du är en oerfaren krögare. Att köpa in fel maskiner, eller maskiner som inte används regelbundet, innebär oftast en onödig kostnad och belastning. Det är viktigt att basera inköpen på det som verkligen behövs.

2. Inspektera alla restaurangmaskiner

Oavsett om du köper nya eller begagnade maskiner bör dessa alltid inspekteras. Saker kan trots allt hända både under tillverkningen och även under transporten och installeringen. Om restaurangmaskinerna inte fungerar fullt ut vid restaurangöppningen riskerar du i princip hela verksamheten direkt. Redan från första dag bör allt fungera så bra som möjligt.

3. Undersök garantierna

Det finns olika sätt att köpa restaurangmaskiner. Du kan gå via en tillverkare, via en återförsäljare, via en annan restaurang eller via ett företag som tillhandahåller begagnade restaurangmaskiner. I vissa fall kan en aktör uppfylla flera av dessa roller, exempelvis att de erbjuder både nya och begagnade maskiner. Det är viktigt att komma ihåg att dessa olika aktörer erbjuder olika garantier. Det största skyddet får du när du köper från tillverkare och företag. Om du däremot köper begagnade maskiner kan det mycket väl betyda att det inte finns några garantier alls.

4. Tänk på de långsiktiga kostnaderna

Att köpa in restaurangmaskiner i Stockholm är kostsamt. Det finns många sätt att lösa finansieringen av maskinerna. Om kapitalet finns är det fullt möjligt att köpa loss maskinerna. Det är dock inte alla företag som har råd, trots att maskinerna kanske är väsentliga för verksamheten. En annan finansieringslösning kan gå ut på att din restaurang leasar maskinerna, vilket i princip innebär att maskinerna hyrs. Kostnaden fördelas på flera mindre summor över flera år. När leasingavtalet är slut är det möjligt att köpa loss maskinerna om du skulle vilja, oftast till ett redan bestämt restvärde.

5. Inspektera lokalens förutsättningar

Det är inte alltid möjligt att få plats med alla de maskiner du behöver till ditt café eller din restaurang,det är trots allt lokalen som bestämmer vad som ryms. Naturligtvis går det att renovera men i vissa fall kan dessa extrakostnader vara för stora för företaget. Det kan vara väl värt att undersöka förutsättningarna först och på så sätt vara säker på att du både får plats med dina restaurangmaskiner och att de även kan användas fullt ut.

Hitta de bästa restaurangmaskinerna i Stockholm

Vill du köpa restaurangmaskiner i Stockholm till bra pris är det väl värt att ta kontakt med experter inom området. Det finns trots allt många fördelar med att vända sig till ett företag som både kan erbjuda rätt maskiner till ett bra pris och som även kan hjälpa till med allt annat som hör till krögarlivet, från finansieringen till inredning, rådgivning och mycket mer.