Fem tips för att skapa den perfekta hotellinredningen

 

En hotellupplevelse består av flera moment och otaliga intryck. En av de viktigaste momenten är det första intrycket. Genom att imponera på en gäst direkt, få dem att tänka ”Wow, vilket ställe!”, blir det betydligt lättare att skapa en trevlig hotellupplevelse. Din hotellinredning är ett sätt att förstärka det första intrycket och även se till att behålla känslan så länge som möjligt. En gäst måste trots allt även få ett bra första intryck när de besöker rummet, matsalen eller någon av faciliteterna i hotellet. Hotellets inredning ska vara designat för att stärka ditt varumärke, speciellt om inredningen även får hjälp av hotellets tema och högklassig kundservice. Ett starkt varumärke är nyckeln till långsiktig framgång och en lönsam investering. Det finns många sätt att skapa en passande hotellinredning. Vi har samlat fem tips för att hjälpa dig med denna viktiga del av hotellet.

Kontakta oss

 

Bestäm en budget innan du bestämmer hotellinredning

 

Det är alltid bra att skapa en budget så att du vet hur mycket du har råd att lägga på hotellinredningen. Det är fullt möjligt att lägga enorma summor på inredningen, från guldbeklädda statyer till specialgjorda designermöbler. Genom att lägga en budget tvingar du även dig själv att fokusera på det som är viktigt i första hand. Naturligtvis kan du även öka budgeten med tiden eller sakta förbättra inredningen med åren.

 

Använd lokalens förutsättningar på ett smart sätt

 

Din hotellinredningsdesign är beroende av flera faktorer. En av faktorerna är budgeten, pengarna avgör trots allt vad du har råd att köpa in. En annan faktor som påverkar mycket är hur själva lokalen ser ut. Hur ser lokalens planlösning ut och hur används lokalen på bästa sätt. En trång korridor bör exempelvis inte ha några möbler eftersom de står i vägen när gästerna ska gå förbi. Ett ”dött” hörn kan däremot vara perfekt som ett område där gäster kan vänta när receptionen är upptagen eller när taxin inte har kommit fram än. Lokalen bestämmer oftast även hur stor eller liten en möbel kan vara. Är det trångt passar det oftast bättre med mindre möbler. Större ytor har större möjligheter men man behöver även fylla ut ytan så att det inte känns alltför tomt och outnyttjat ut.

 

Använd hållbara material

 

Det är alltid bra att använda sig av miljövänliga och hållbara material så långt som möjligt. Det beror inte bara på att du värnar om miljön när du väljer att köpa möbler, textilier och allt annat som ingår i inredningen från rätt leverantörer. Hotellinredning som säljes av företag med ett miljötänk är att föredra framför företag som inte tänker på miljön alls. Hållbara material betyder i det här fallet även material som kan användas flitigt utan att slitas ut alltför mycket. Populära hotell kan trots allt besökas av tusentals gäster varje år. Inredningen kommer att slitas ut tids nog men med hjälp av hållbara material går det att vänta länge innan det är dags att renovera igen.

 

Hotellinredning som stärker din gästfrihet

 

Smart hotellinredningsdesign kan hjälpa dig att styra hur gäster rör sig, vart de sätter för att vänta, vilken väg de tar till matsalen och mycket mer. Det finns många stora och små saker du kan göra för att underlätta arbetet för personalen så mycket som möjligt. Det finns många  saker att tänka på om du vill ha en hotellinredningsdesign som stärker gästfriheten så mycket som möjligt. Det enklaste sättet att hantera detta på är genom att ta kontakt med en hotellinredare eller en byrå som specialiserar sig på just hotellinredning.

 

Låt ett proffs hjälpa dig med din hotellinredning

 

Det finns många företag att vända sig till när det kommer till att designa hotellinredningen. Ett tips är att vända dig till en helhetsleverantör som kan ta hand om mer än bara inredningen. Vi kan sköta hela processen, från planering och projektering  till finansiering. Detta gör det möjligt för dig att sköta inredningen på ett smidigt sätt. Genom att arbeta ihop med en helhetsleverantör kan du få hjälp med betydligt mer än bara själva inredningen. Att driva ett hotell är mycket arbete och det finns sällan tid över till annat. Gör det så lätt som möjligt för dig själv.