Finansieringslösningar för restaurang – faktorer att ta hänsyn till

Så gott som alla företag ställs inför denna utmaning. De behöver pengar för att sätta igång verksamheten eller kanske för att expandera företaget. Det finns olika sätt att lösa finansieringen men alla finansieringslösningar har sina egna fördelar och nackdelar. Vi går igenom olika alternativ som en entreprenör har.

Kontakta oss

 

Bör jag använda en finansieringslösning för mitt café eller företag?

Det är helt upp till dig men oftast är det ett måste om du ska kunna ta ditt företag till nästa nivå. Så gott som alla verksamheter kräver någon form av satsning. Pengarna kan dock komma från en eller flera källor.

 

Olika typer av finansieringslösningar:

Sparade pengar
En av de första källorna du kan vända dig till är dig själv och ditt egna sparkonto. Har du lagt undan pengar, fått pengar genom en bostadsförsäljning eller fått pengar genom ett arv kan dessa användas till din satsning. I många fall kräver långivaren att du bidrar med dina egna pengar på något sätt, detta visar att du är seriös med satsningen och att du faktiskt även har något att förlora om det inte blir bra.

 

Kredit och banklån
Ett annat alternativ är att ta ett lån. När det kommer till finansieringslösningar är denna lösning vanlig och även relativt kostsam. Du kommer att behöva betala ränta på lånet och du kommer även att behöva amortera regelbundet. Exakt hur mycket som du kommer att behöva betala i form av ränta och amortering beror på lånevillkoren. Detta gör även att du ständigt kommer att ha vissa utgifter att ta hänsyn till, vilket sätter press på verksamhetens lönsamhet.

 

Gräsrotsfinansiering/Crowdfunding
Denna typ av finansieringslösningar blir allt vanligare. Fördelen är att du kan få in de pengar du behöver för din satsning, under förutsättningen att du lyckas övertala privatpersoner genom din presentation. Nackdelen är att det inte är helt säkert att du får in pengarna, det är trots allt inte alltför många som vill satsa sina egna pengar på en restaurangsatsning. Det gäller speciellt för nya krögare som inte har något speciellt rykte eller varumärke att luta sig mot.

 

Familj och vänner
Ett annat sätt att få in pengar är genom vänner och familj. När det kommer till finansieringslösningar för restaurang är detta kanske den som de flesta helst undviker. Att ta ett lån från banken är sällan lika känslomässigt som att låna från vänner och familj. Vad händer om du inte kan betala tillbaka? Det du i princip riskerar är inte bara deras pengar utan även er relation. Naturligtvis går det att låna pengar från familj och vänner på ett bra sätt men tänk på att det är ett känsligt område.

 

Företagslån genom statlig organisation
En annan finansieringslösning för restaurang är att låna pengar genom Almi, ett statligt företag vars syfte är att skapa tillväxt och främja näringslivet genom bland annat långivning av statliga skattepengar. De erbjuder olika typer av lån men oftast krävs det att du redan har ett banklån. Almi går då in och delar risken ihop med banken. De brukar även ha något högre ränta jämfört med banklånet.

När det kommer till finansieringslösningar pros and cons, det vill säga för- och nackdelar, är det alltid bra att ta in de exakta villkoren för den eventuella lösningen du väljer. Detta hjälper dig att väga in för- och nackdelarna på ett bättre sätt.

 

Fördelar med att välja en finansieringslösning genom oss

Som du märker finns det olika finansieringslösningar för café, restaurang och andra företagssatsningar. Ytterligare ett sätt att lösa finansieringen, och många andra aspekter av företagandet, är genom oss. Vi hjälper mer än gärna företag inom restaurangbranschen, från restaurang och café till bageri och dylikt, att etablera sig på marknaden. Detta gör vi både genom att lösa det ekonomiska och även genom vår djupa källa av erfarenhet och kompetens. Vi hjälper även företag inom andra branscher, exempelvis hotell, med inredningsdesign och andra praktiska tjänster. Kort sagt, vi tar mer än gärna in partners vars verksamheter vi hjälper att utveckla.

 

Hitta en passande finansieringslösning för café och restaurang i Sverige

Letar du efter finansieringslösningar för ditt nya café eller din restaurangsatsning? Hör av dig till oss och berätta mer. Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att lyckas.