Hitta inspiration till caféinredning för ditt drömprojekt

Funderar du på att öppna ett eget café? Du kanske redan driver ett café och vill göra en förändring när det kommer till inredningen? Vi har samlat fem sätt du kan använda för att skapa en ny caféinredning, perfekt för dig som behöver inspiration!

Kontakta oss

 

Fem sätt att hitta inspiration för caféinredning

Inredningen i ett café är livsviktigt. Ett café kan upplevas på oändligt många olika sätt beroende på hur det ser ut. Är stolarna lagom bekväma? Finns det plats för att sitta vid en dator på egen hand? Är inredningen mer utformad för en snabb fika eller passar den mer för långa samtal med den bästa vännen? Använd dig av våra tips för att skapa en inredning som passar just din målgrupp. Tipsen passar lika bra för stora lokaler som för intima och mysiga platser. Oavsett om du söker inredningstips för ditt café eller bageri se till att våga tänka utanför boxen och skapa något som gör ditt ställe unikt.

1. Använd typografi till din caféinredning

Typografi är en konstform som går ut på att man skapar konst med hjälp av text. Typografiska tryck behöver inte vara alltför avancerade, det är oftast viktigare att texter har ett passande budskap. Det finns många bra exempel på typografiska konstverk som gör sig utmärkt i ett café. Ett tips är att skapa en meny som även fungerar som ett typografiskt verk. Tänk på att menyn inte får vara alltför krånglig eller svår att läsa, gästerna måste trots allt kunna läsa vad du erbjuder.

2. Använd tyg som tavlor till din caféinredning

Ett snabbt sätt att sätta färg på väggarna utan att behöva måla eller tapetsera är med hjälp av tyg. Du kan få upp tyget på olika sätt. Ett vanligt och enkelt sätt är att du klipper ut tyg som har ett fint mönster och fäster detta på något stort och relativt mjukt, exempelvis hårdare skumgummi eller frigolit. Det finns flera fördelar med att få upp stora tygtavlor. Du får inte bara en annorlunda inredning till caféet, du dämpar även ljudnivån eftersom tavlan absorberar ljudet.

3. Erbjud unika sittmöjligheter

Placering av stolar och bord är en viktig faktor när det kommer till inredningen. Ett tips är att göra något annorlunda med vissa platser. De kan vara extra fina, placeras på en annorlunda plats eller på något annat sätt särskilja sig från alla andra platser. Många gånger kan en sådan enkel detalj skapa en stor förändring hos gästerna. Bli inte förvånad om de speciella platserna blir caféets mest populära. Caféinredning säljes, exempelvis stolar och andra sittmöbler, ofta som färdiga paket men du kan alltid klä om vissa stolar för att öka den exklusiva känslan för de speciella platserna.

4. Använd växter på rätt sätt

Vill du få caféinredning inspiration kan du med fördel titta på mysigt inredda växthus. Det finns otaliga exempel på växthusägare, från företag till privatpersoner, som har lyckats skapa fantastisk inredning med hjälp av gröna växter och färggranna blommor. Du kan använda växter på flera sätt i din inredning, exempelvis för att skapa ”väggar”. Levande växter är dessutom avslappnande och ser till att luften i lokalen känns fräschare.

5. Dimma ljuset för att skapa rätt atmosfär

Belysningen är minst lika viktig som resten av inredningen. Det gäller inte bara för café utan för så gott som alla typer av verksamheter med besökande gäster, från restaurang- till konditoriinredning. Vill du skapa en trevlig och mysig belysning kan du med fördel använda dig av ljus som kan dimmas, det vill säga att de inte lyser fullt ut. Kom ihåg att det även är viktigt att välja rätt glödlampa, inte bara när det kommer till miljön. Glödlampornas sken kan ha olika färg, även kallat temperatur. Vissa glödlampor avger ett blåare sken medan andra har en mer orange färg. Vill du ha caféinredning inspiration kan du alltid titta på hur andra ställen har löst belysningen. Detta är ett område som de flesta verksamheter lägger ned mycket möda med. Ogenomtänkt eller dålig belysning kan snabbt skrämma bort gästerna.