Inredning design – förändra hotellets utseende

inredning av hotellet | Panea

En hotellverksamhet har många saker att tänka på för att skapa en enhetlig känsla. Och för att locka kunder. Något av det absolut viktigaste hos ett hotell är inredning av hotellet. Hur interiören ser ut, vilken stil på inredning hotellet har och vilka möbler som finns, är viktiga faktorer som bidrar till att kunderna väljer ett specifikt hotell. När vi letar efter hotell brukar följande punkter vara det viktigaste:
Kontakta oss

  • Hur inredningen ser ut.
  • Var hotellet ligger någonstans, exempelvis centralt, nära flygplatsen och så vidare.
  • Om det finns faciliteter som gym, spaavdelning och restaurang.

När dina hotellgäster kliver in genom hotellets dörrar vill vi att de ska mötas av ett ”Wow!”. Många älskar boutiquehotell med annorlunda inredning och där det finns ett genomtänkt koncept. I Sverige finns det till exempel många hotell som sticker ut rejält från mängden och som gjort sig populära på grund av sin originalitet. Några hotell som är kända på grund av sin hotellinredning och sina hotellmöbler är:

  • Pigalle i Göteborg
  • The Lamp Hotel i Norrköping
  • Lydmar hotell i Stockholm
  • Ishotellet i Jukkasjärvi
  • Sala Silvergruva i Sala

Vad som gör dessa hotell så vansinnigt populära beror till stor del på hotellens inredning. Pigalle har exempelvis satsat på att vara ett boutiquehotell och inrett hela hotellet i linje med hur inredningen såg ut på 1920-talet. Här är rummen exklusiva, har böljande gardiner, lyxiga möbler och fräcka färgsprakande tapeter. Förutom själva rummen är hela hotellet inrett i en 1920-talsstil. När du kliver in genom entrén känns det som att åka tillbaka i tiden till det glada 20-talet. Pigalle är verkligen ett hotell som har lyckats få till en hotellinredning som ger inspiration.

Så kan du få hjälp med inredning design av ditt hotell

Om du planerar att öppna ett nytt eller renovera ditt befintliga hotell kan det vara en bra idé att anlita en inredningskonsult som kan hjälpa dig förverkliga dina drömmar. Genom att anlita ett företag som Panea som arbetar med konceptutveckling och helhetslösningen för såväl restauranger som hotell kan din verksamhet få sig ett riktigt lyft. Genom att ta hjälp av ett företag kan du få inspiration till hotellinredning i form av exempelvis vilka möbler som passar bra, skapa den där annorlunda inredningen du önskar ha, samt bygga upp ett unikt koncept som dina gäster sent kommer glömma. Genom att anlita en inredningskonsult kan du även få hjälp med hur planlösningen ska se ut alternativt hur du nyttjar den befintliga planlösningen, som biutrymmen och korridorer, så effektivt sätt som möjligt.

Behöver du hjälp med möbeldesign eller kanske en speciallösning till lobbyn? Eller vill du kanske ha en annorlunda lösning med en inomhusfontän? Ja, det finns egentligen inga idéer som vi inte kan vara med och förverkliga.

Snygg inredning design kan öka kundflödet till hotellet

När det kommer till inredning av hotellet är komfort och stil A och O. Självklart ska hotellet vara mysigt, fräckt eller annorlunda. Men det är också viktigt att tänka på funktion. Många som bor på hotell kanske anländer sent och behöver kunna sova ut längre. Då behöver du välja ut hotellinredning gardiner som stänger ute allt ljus. Även ljud och buller är något du måste ta med i beräkningen. Gästerna vill såklart ha tysta rum och inte störas av varandra eller av oljud från gatan. Med en erfaren hotellkonsult kan du få hjälp att skapa dina drömmars hotell och även öka kundflödet. Så fort dina hotellgäster börjar få nys om ditt hotell sprids ordet. Så det gäller att välja vilket ord du vill ska spridas (negativ eller positiv ryktesspridning?). Varför ovanstående hotell som vi listat gjort så bra ifrån sig beror mycket på vilken inredning och stil de skapat. Värt att tänka på!

Få hjälp med hotellinredning inspiration

Ska du starta ett nytt hotell och behöver hjälp med att ta fram ett heltheltskoncept eller behöver ditt befintliga hotell kanske få sig ett lyft? Kontakta då Paneas hotellkonsulter så hjälper vi er ta fram en inspirerande hotellinredning!