Inredning design – förändra hotellets utseende

inredning av hotellet | Panea

En hotellverksamhet har många saker att tänka på för att skapa en enhetlig känsla. Och för att locka kunder. Något av det absolut viktigaste hos ett hotell är inredning av hotellet. Hur interiören ser ut, vilken stil på inredning hotellet har och vilka möbler som finns, är viktiga faktorer som bidrar till att kunderna väljer ett specifikt hotell. När vi letar efter hotell brukar följande punkter vara det viktigaste:
Kontakta oss
 

  • Hur inredningen ser ut.
  • Var hotellet ligger någonstans, exempelvis centralt, nära flygplatsen och så vidare.
  • Om det finns faciliteter som gym, spaavdelning och restaurang.

När dina hotellgäster kliver in genom hotellets portar ska de mötas av ”Wow!”. Många älskar botiquehotell där det finns en genomtänkt idé med hela konceptet. Det finns till exempel många hotell i Sverige som står ut rejält från mängden och som gjort sig populära på grund av sin originalitet. Bland annat är följande hotell välkända på grund av sin hotellinredning och sina hotellmöbler:

  • Pigalle i Göteborg
  • The Lamp Hotel i Norrköping
  • Lydmar hotell i Stockholm
  • Ishotellet i Jukkasjärvi
  • Sala Silvergruva i Sala

Vad som gör dessa hotell så vansinnigt populära beror till stor del på hotellens inredning. Pigalle har satsat på att vara ett boutiquehotell med inredning i stil med 1920-talet. Här är rummen exklusiva, har böljande gardiner, lyxiga möbler och fräcka tapeter. Förutom själva rummen är hela hotellet inrett i en 1920-talsstil. När du kliver in genom entrén känns det som att åka tillbaka i tiden till det glada 20-talet. Ett hotell som verkligen lyckats med sin hotellinredning.

Så kan du få hjälp med inredning design av ditt hotell

Om du har en idé med ditt hotell är det bästa du kan göra att anlita en konsult. Det finns skickliga företag som arbetar med helhetslösningen för såväl restauranger som hotell. Med hjälp från ett företag kan du få idéer och inspiration till hotellinredning som exempelvis vilka möbler som kan passa, hur planlösningen ska se ut och hur du ska inreda biutrymmen som korridorer som leder till hotellrummen. Du kan även få hjälp med möbler design, kanske behöver du en speciallösning till lobbyn? Eller vill ha en annorlunda lösning med en inomhusfontän. Ja, det finns egentligen inga idéer som inte kan fungera.

Snygg inredning design kan öka kundflödet till hotellet

När det kommer till inredning av hotellet är komfort och stil A och O. Självklart ska hotellet vara mysigt, fräckt eller annorlunda. Men det är också viktigt att tänka på funktion. Många som bor på hotell kanske anländer sent och behöver kunna sova ut längre. Då behöver du välja ut hotellinredning gardiner som stänger ute allt ljus. Även ljud och buller är något du måste ta med i beräkningen. Gästerna vill såklart ha tysta rum och inte störas av varandra eller av oljud från gatan. Med en erfaren hotellkonsult kan du få hjälp att skapa dina drömmars hotell och även öka kundflödet. Så fort dina hotellgäster börjar få nys om ditt hotell sprids ordet. Så det gäller att välja vilket ord du vill ska spridas (negativ eller positiv ryktesspridning?). Varför ovanstående hotell som vi listat gjort så bra ifrån sig beror mycket på vilken inredning och stil de skapat. Värt att tänka på!