Inredning restaurang – skapa en mysig atmosfär i din verksamhet

 

Inredning restaurang | Panea

För dig som driver en restaurangverksamhet eller som går i planerna kring att starta ett café, finns en hel del att tänka på. Något av det viktigaste är själva inredningen. Det är skillnad på att köpa in inredning till företag än att köpa privat eftersom du behöver hitta produkter av högsta kvalitet. I ett vanligt hem slits möbler och inredning på ett annat sätt. I en restaurang kommer det ständigt in kunder som använder möbler och inredning. Med andra ord är det viktigt att hitta specifik inredning till restaurang. Dels behövs ljuddämpande produkter, som paneler på tak och väggar. Därtill vill du såklart hitta möbler och armaturer som matchar den inredningsstil du vill ha.

Kontakta oss


Så kan vi hjälpa dig med inredning av restaurang

Hos oss har du möjlighet att köpa in den inredning till företag som passar för ändamålet. Vi är stora leverantörer av inredning till just restauranger och caféer. Du kan även få hjälp med planlösningen, det är ju mycket att tänka på för att själva arbetet i restaurangen eller caféet ska flyta på så smidigt som möjligt. För tätt placerade bord blir exempelvis problematiskt för servitriser/servitörer när de ska servera. När du väl börjar fundera över inredningen är det mycket bra att föreställa dig hur du vill ha det. Kanske har du blivit inspirerad av en annan verksamhet, som en restaurang utomlands. Vi hjälper dig hitta bra inredning och produkter som håller kvalitet.

Tips på restaurang i Stockholm med grym inredning

För att hitta rätt stil behöver du först bli inspirerad. Inspiration kan hittas hos andra restauranger och caféer, men också i filmer, böcker och mönster. Kanske har restaurangen ett tema, exempelvis amerikansk mat. Då kan du alltid utgå från det när du börjar spåna idéer. Det kan exempelvis passa bra med retroinspirerade möbler om du ska öppna en klassisk hamburgerrestaurang. Det finns också bra tips att ha i åtanke när du inreder, bland annat:

  • Restaurang belysning (belysningen är en väldigt viktig komponent för atmosfären). Satsa på både arbetsbelysning men också mysbelysning.
  • Växter. Grönt är skönt och passar jättebra i restauranger. I scenariot med en amerikansk hamburgerrestaurang kanske kaktusar kan vara passande.
  • Textilier. Dukar, gardiner och tygservetter – se till att hitta en enhetlig stil och känsla.
  • Porslin, glas och bestick. Ska det kännas lyxigt och elegant eller enklare?

Ett tips är att leta upp restaurang inredning inspiration på sidor som Pinterest, i inredningsmagasin och genom att besöka restauranger och caféer som verkar tilltalande. Besök gärna Brasseriet i city eller Punk Royale, två restauranger med riktigt häftig inredning. Ta gärna med mobilen och fotografera det du gillar. När du väl ska köpa in inredning till restaurang är det bra att rådfråga en konsult med erfarenhet. Då får du även hjälp att hitta inredning som är hållbar, som underlättar arbetet för personalen och liknande.