Inredning restaurang – skapa en mysig atmosfär i din verksamhet

 

Inredning restaurang | Panea

För dig som driver en restaurangverksamhet eller går i planerna att starta ett café, finns en hel del saker att tänka på, däribland inredning. Vi människor äter och dricker nämligen med alla sinnen – och inte minst med vår syn. En restaurang med häftig och mysig inredning är därför härlig att besöka, och som restaurangägare bör du spendera tid på att hitta tilltalande restaurangmöbler för att attrahera så många kunder som möjligt.

Kontakta oss

 

Ha i åtanke att det är skillnad på att köpa inredning till företag och att köpa privat. En restaurang har ett högt omlopp av kunder och inredningen slits på ett helt annat sätt än dina möbler gör hemma. Det är därför viktigt att hitta högkvalitativ och hållbar inredning till restaurang. Det behövs även ljuddämpande produkter, som paneler på tak och väggar. Därtill vill du såklart hitta möbler och armaturer som matchar den inredningsstil du vill ha.

Så kan vi hjälpa dig med inredning av restaurang

Panea är stora leverantörer av inredning till restauranger och caféer och hos oss har du möjlighet att köpa in den inredning till företag som passar för ändamålet. Vi hjälper dig även med restaurangens planlösning. Det är mycket att tänka på för att arbetet i verksamheten ska flyta på så smidigt som möjligt, och genom lång erfarenhet vet vi vilka upplägg som fungerar bäst. För tätt placerade bord blir exempelvis problematiskt för servitriser/servitörer när de ska servera. När du väl börjar fundera över inredningen är det bra om du föreställer dig hur du vill ha det. Kanske har du blivit inspirerad av en annan verksamhet, som en mysig restaurang utomlands eller en charmig pub på stan. Berätta din vision för oss så hjälper vi dig att hitta passande och bra inredning som håller hög kvalitet. 

Tips på restaurang i Stockholm med grym inredning

För att hitta rätt stil behöver du först bli inspirerad. Inspiration kan hittas hos andra restauranger och caféer, men också i filmer och böcker. Kanske har restaurangen ett tema, såsom amerikansk mat. Då kan du alltid utgå från det när du börjar spåna fram idéer. Om du exempelvis ska öppna en klassisk hamburgerrestaurang passar det förslagsvis bra med retroinspirerade möbler.

Utöver detta finns också andra saker att ha i åtanke när du inreder, bland annat:

  • Restaurang belysning. (belysningen är en väldigt viktig komponent för atmosfären). Satsa på bra arbetsbelysning men också mysbelysning.

  • Växter. Grönt är skönt och passar jättebra i restauranger. I scenariot med en amerikansk hamburgerrestaurang kanske kaktusar kan vara passande.
     
  • Textilier. Dukar, gardiner och tygservetter – se till att hitta en enhetlig stil och känsla.

  • Porslin, glas och bestick. Ska det kännas lyxigt och elegant eller enklare?

Ett tips är att samla inspiration för restauranginredning på sidor som Pinterest, i inredningsmagasin och genom att besöka restauranger och caféer som verkar tilltalande. Besök gärna Brasseriet i city eller Punk Royale, två restauranger med riktigt häftig inredning. En bra idé är att ta med mobilen och fotografera det du gillar. När du väl ska köpa in inredning till restaurang är det bra att rådfråga en konsult med erfarenhet. Då får du hjälp att hitta möbler som är hållbara, vackra och som underlättar arbetet för din personal. Panea har stor erfarenhet inom branschen och vi hjälper dig gärna att hitta unik, stilren eller mysig inredning för din restaurang.