Inredning restaurang – skapa en mysig atmosfär i din verksamhet

 

Inredning restaurang | Panea

För dig som driver en restaurangverksamhet eller går i planerna att starta ett café, finns en hel del saker att tänka på, däribland inredning. Vi människor äter och dricker nämligen med alla sinnen – och inte minst med vår syn. En restaurang med häftig och mysig inredning är därför härlig att besöka, och som restaurangägare bör du spendera tid på att hitta tilltalande restaurangmöbler för att attrahera så många kunder som möjligt.

Kontakta oss

 

Ha i åtanke att det är skillnad på att köpa inredning till företag och att köpa privat. En restaurang har ett högt omlopp av kunder och inredningen slits på ett helt annat sätt än dina möbler gör hemma. Det är därför viktigt att hitta högkvalitativ och hållbar inredning till restaurang. Det behövs även ljuddämpande produkter, som paneler på tak och väggar. Därtill vill du såklart hitta möbler och armaturer som matchar den inredningsstil du vill ha.

Så kan vi hjälpa dig med inredning av restaurang

Panea är stora leverantörer av inredning till restauranger och caféer och hos oss har du möjlighet att köpa in den inredning till företag som passar för ändamålet. Vi hjälper dig även med restaurangens planlösning och restaurang möblering.

Det är mycket att tänka på för att arbetet i verksamheten ska flyta på så smidigt som möjligt, och genom lång erfarenhet vet vi vilka upplägg som fungerar bäst. För tätt placerade bord blir exempelvis problematiskt för servitriser/servitörer när de ska servera. När du väl börjar fundera över inredningen är det bra om du föreställer dig hur du vill ha det. Kanske har du blivit inspirerad av en annan verksamhet, som en mysig restaurang utomlands, en charmig pub på stan eller en häftig inredning i grannstaden. Berätta din vision för oss så hjälper vi dig att hitta passande och bra inredning som håller hög kvalitet.

Tips på restaurang i Stockholm med grym inredning

För att hitta rätt stil behöver du först bli inspirerad. Inspiration kan hittas hos andra restauranger och caféer, men också i filmer och böcker. Kanske har restaurangen ett tema, såsom amerikansk inredning och amerikansk mat. Då kan du alltid utgå från det när du börjar spåna fram idéer. Om du exempelvis ska öppna en klassisk hamburgerrestaurang passar det förslagsvis bra med häftig inredning i form av retroinspirerade möbler.Utöver detta finns också andra saker att ha i åtanke när du inreder, bland annat:

Utöver att kika efter ett tema finns det också andra saker att ha i åtanke när du inreder, bland annat:

  • Inred för gästen ‒ inte för dig själv. Viktigt när man inreder en restaurang är att man inte har sitt eget tycke och smak i fokus. Det är ju trots allt gästerna som ska stå i fokus då det är dem man vill locka till sin restaurang. Vi rekommenderar därför att alltid utgå från din kundkrets, vad de kan tänkas gilla. 
  • Fynda vintage. En trend vi ser är stor idag är att inreda med vintageprylar och antika möbler och inredningsdetaljer. Att gå på loppis och second hand butiker är därför ett hett tips för dig som vill fynda inredning till en billig prislapp. Varför inte köpa på second hand och renovera eller göra om det för att få ytterligare en personlig touch. 
  • Restaurangbelysning. Belysningen är en väldigt viktig komponent för att skapa den atmosfär och känsla ni önskar ha på restaurangen. Många av dagens nyöppnade restauranger väljer att inreda med belysning på olika sätt. Det kan exempelvis handla om att skapa stämning eller ha coola lampor som drar uppmärksamheten till sig. Det finns även många lampor som påminner om statyer eller annan form av inredning, vilket adderar en extra personlig touch för din restaurang. 
  • Växter. Grönt är skönt och passar jättebra i restauranger. Det är också ett enkelt och kostnadseffektivt sätt för att fräscha upp och förnya en restaurang. Med hjälp av växter kan du också inreda i forma av att bygga gröna “väggar” som avskärmning mellan olika delar i matsalen. I scenariot med en amerikansk hamburgerrestaurang kanske kaktusar kan vara passande.
    
  • Textilier. Dukar, gardiner och tygservetter – se till att hitta en enhetlig stil och känsla.
  • Visa upp köket. Det blir vanligare och vanligare att man som restauranggäst vill få få ett ansikte på de som lagar deras mat och hur själv matlagningen går till. Därför är ett hett tips att satsa på att ta bort en vägg mellan matsal och kök så man ser när kockarna lagar maten. Detta kan också motivera kökspersonalen att göra sitt yttersta samt hålla köket rent och snyggt då de har publik. 

  Porslin, glas och bestick. Det handlar inte bara om funktionalitet, utan det handlar också om restaurangens personlighet och stil. Ska det kännas lyxigt och elegant eller enklare? Genom ditt porslin kan du lyfta fram din design och ditt tema ytterligare.

Samla inspiration till restauranginredning 

Ett tips är att samla inspiration för restauranginredning på hemsidor som Pinterest, i inredningsmagasin och genom att besöka restauranger och caféer som du anser är tilltalande. Besök gärna Brasseriet i city eller Punk Royale, två restauranger med riktigt häftig inredning. En bra idé är att ta med mobilen och fotografera det du gillar. 

När du väl ska köpa in inredning till restaurang är det bra att rådfråga en konsult med erfarenhet. Då får du hjälp att hitta möbler som är hållbara, vackra och som underlättar arbetet för din personal. Panea har stor erfarenhet inom branschen och våra restauranginredare och konsulter hjälper dig gärna att hitta unik, stilren eller mysig inredning i matsalen såväl som restaurangkökinredning.