Bocuse d’Or med Haglunds Industri
Tillsammans med Haglunds Industri var vår Mikael Ivansson i Lyon på Bocuse d’Or, även kallat för Kock-VM. Bocuse d’Or grundades av fransmannen Paul Bocuse 1987 och är idag världens mest prestigefyllda matlagningstävling som arrangeras vartannat år i franska Lyon.
För att kvalificera sig till Bocuse d’Or behöver man först och främst vinna Bocuse d’Or Sweden där vinnaren från representera Sverige i resterande tävlingar, som denna gång blev Jimmi Eriksson. Därefter behöver man ta sig vidare från Kock-EM, Bocuse d’Or Europe, där Jimmi och hans team knep en hedrande fjärde plats och kvalificerade sig till Bocuse d’Or i Lyon.
Utöver tävlingen arrangeras även en gastronomisk mässa där bland annat svenska företag inom restaurang och bageribranschen ställer ut och presenterar sig själva.
Stort tack Haglunds Industri för inbjudan och grattis till Jimmi Eriksson och hans team bestående av Thilda Mårtensson, Martin Brag och Tommy Myllymäki som fick representera Sverige och som fick ett extra pris för presentationen av fiskrätten.