Kundcase: Fazer Gateau

Nu blir det andra bullar av i Gateaus nya bageri i Skogås! Det var en spännande upplevelse att hjälpa Gateau hitta ett nytt hem för sina två bagerier som efter två års aktivt planerande nu äntligen står klart. Projektet var fyllt av utmaningar från start till mål, och det blev inte lättare av att allt skedde mitt under den hägrande coronapandemin.

Projektet innebar i korthet att vi skulle projektera ett helt nytt bageri med välfungerande arbetsmiljö med rätt maskinpark och flöden, leverera och installera både nya och befintliga maskiner, samt hjälpa till med uppstart, utbildning och igångkörning.

Vi kavlade upp ärmarna, skissade fram en plan och kokade ihop en lösning som resulterade i ett av Sveriges kanske finaste och mest genomtänkta bagerier med en produktionsyta på över 2000m2! Det var en ära att få arbeta tillsammans med Fazer Gateau och vi kunde inte ha fått en bättre samarbetspartner.

Exempel på ny utrustning som installerades

  • Över 400 m2 nya specialbyggda bageri- och konditorikylrum, frysrum och kyljäsrum från Lillnord
  • Tre nya stenugnar med helautomatiska avsättare från Bongard och Ahlborn
  • Mjölsilos med dosering från Powdertech
  • Nya stickugnar från Revent med mera

Njut av bröd & bakelser från Sveriges största hantverksbageri

Vi ser fram emot att få avnjuta allt gott bageriet har att erbjuda och rekommenderar alla som uppskattar utsökt bröd och andra godsaker att kika in hos en av Gateaus fina butiker i Stockholm, Uppsala eller Skåne.

Vill du också ha hjälp med att projektera och utrusta ett nytt bageri eller effektivisera ett befintligt?

Vänd dig i så fall med förtroende till Panea. Vi har rätt utrustning, kunskap och erfarenheten. Inget projekt är för stort eller för litet och vi ser med glädje fram emot alla nya förfrågningar.

Kontakta oss