• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Bagerimaskiner | Panea

Olika typer av bageri- och restaurangmaskiner

14 mars, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Det är fullt möjligt att laga mat med hjälp av en vanlig spis och en ugn. Varje dag lagar trots allt miljontals hushåll god mat med hjälp av denna utrustning. När det däremot är ett tjugotal gäster som ska serveras, ibland allihop samtidigt, blir det genast en tuffare utmaning. Det är här som restaurangmaskiner kommer in i bilden.

Restaurangmaskiner fyller en viktig uppgift. De gör det möjligt för en liten personalstyrka att laga stora mängder mat snabbt, samtidigt som maten även håller hög kvalitet. Vi går igenom några viktiga restaurangmaskiner som finns i Stockholms restauranger, och naturligtvis även i andra orters restauranger.

 

Degblandare

Restauranger, bageri, konditori och café som serverar hembakat bröd i någon form har vanligtvis en degblandare. De hjälper dig att blanda och bearbeta en deg. Blandningshastigheten är betydligt långsammare än en vispmaskin.

Brödtillverkare
En del mindre kök som vill servera nybakat bröd samtidigt som det inte finns plats i ugnen kan använda sig av en mindre brödtillverkare. Dessa maskiner ser ut lite ut som riskokare. De används genom att en färdig deg placeras i maskinen. Bageri och konditori använder betydligt större ugnar, speciellt utformade för just bröd och bakning.

Ugn och spis

Ugn och spis är på många sätt restaurangens hjärta och själ. Det är inte alla restauranger som behöver en ugn och en spis, det beror på vilken mat som serveras. När det kommer till att köpa restaurangmaskiner är dessa några av de viktigaste eftersom de påverkar hur väl kockarna kan göra sitt jobb. Många restaurangkök föredrar även att använda sig av stekbord. Det beror helt enkelt på vad som ska tillagas och hur det ska tillagas.

Övriga maskiner

Naturligtvis finns det många fler maskiner att använda sig av i ett restaurangkök. Kostnaden för restaurangmaskiner i Stockholm eller andra städer beror helt på vad som behöver köpas in och vilken återförsäljare du väljer. Andra mindre maskiner som kan vara minst lika viktiga är:

 

Köksblandare
Potatisskalarmaskin
Rotisserier
Värmeskåp
Sous vide

 

Samtliga fyller en eller flera viktiga uppgifter. Värmeskåpet gör det exempelvis lättare att servera flera varmrätter samtidigt utan att de tidigaste rätterna tappar sin värme alltför mycket. När det kommer till att köpa restaurangmaskiner är det lätt att fokusera för mycket på utrustningen och maskinerna som används vid tillagning, men det finns även andra maskiner som är minst lika viktiga.

Kylskåp och frys

Förvaring av mat, råvaror och ingredienser är en minst lika viktig del av ett kök. För detta används bland annat maskiner som kylskåp och frys. Det är även vanligt att bygga förvaringsrum, speciellt eftersom det ställs höga krav på förvaringen av mat från ett allergiperspektiv.

Diskmaskin

En viktig del av ett fungerande kök är disken. Denna kan se ut på mängder av sätt men en vanlig lösning är att använda en stor diskmaskin som kan fyllas med diskbackar. Dessa gör det möjligt för en diskare att snabbt hantera stora mängder disk på ett smidigt sätt.

Hitta återförsäljare i Sverige som säljer restaurangmaskiner
Om du ska köpa restaurangmaskiner kommer du snabbt att upptäcka att det finns mängder av alternativ att välja mellan, både när det kommer till själva maskinerna och även när det kommer till återförsäljarna. Ett tips är att vända dig till ett företag som kan hjälpa dig välja precis de maskiner du behöver, både funktionsmässigt och prismässigt.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/03/Bageri-Maskiner.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-03-14 14:12:092022-06-01 09:18:00Olika typer av bageri- och restaurangmaskiner

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Tips på hur du kan förbättra din restauranginredning Inredning till restaurang | Panea Restaurang | Panea Finansieringslösningar för restaurang – faktorer att ta hänsyn till
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy