Olika typer av bageri- och restaurangmaskiner

Det är fullt möjligt att laga mat med hjälp av en vanlig spis och en ugn. Varje dag lagar trots allt miljontals hushåll god mat med hjälp av denna utrustning. När det däremot är ett tjugotal gäster som ska serveras, ibland allihop samtidigt, blir det genast en tuffare utmaning. Det är här som restaurangmaskiner kommer in i bilden.

Restaurangmaskiner fyller en viktig uppgift. De gör det möjligt för en liten personalstyrka att laga stora mängder mat snabbt, samtidigt som maten även håller hög kvalitet. Vi går igenom några viktiga restaurangmaskiner som finns i Stockholms restauranger, och naturligtvis även i andra orters restauranger.

Kontakta oss

 

Degblandare

Restauranger, bageri, konditori och café som serverar hembakat bröd i någon form har vanligtvis en degblandare. De hjälper dig att blanda och bearbeta en deg. Blandningshastigheten är betydligt långsammare än en vispmaskin.

Brödtillverkare
En del mindre kök som vill servera nybakat bröd samtidigt som det inte finns plats i ugnen kan använda sig av en mindre brödtillverkare. Dessa maskiner ser ut lite ut som riskokare. De används genom att en färdig deg placeras i maskinen. Bageri och konditori använder betydligt större ugnar, speciellt utformade för just bröd och bakning.

Ugn och spis

Ugn och spis är på många sätt restaurangens hjärta och själ. Det är inte alla restauranger som behöver en ugn och en spis, det beror på vilken mat som serveras. När det kommer till att köpa restaurangmaskiner är dessa några av de viktigaste eftersom de påverkar hur väl kockarna kan göra sitt jobb. Många restaurangkök föredrar även att använda sig av stekbord. Det beror helt enkelt på vad som ska tillagas och hur det ska tillagas.

Övriga maskiner

Naturligtvis finns det många fler maskiner att använda sig av i ett restaurangkök. Kostnaden för restaurangmaskiner i Stockholm eller andra städer beror helt på vad som behöver köpas in och vilken återförsäljare du väljer. Andra mindre maskiner som kan vara minst lika viktiga är:

 

Köksblandare
Potatisskalarmaskin
Rotisserier
Värmeskåp
Sous vide

 

Samtliga fyller en eller flera viktiga uppgifter. Värmeskåpet gör det exempelvis lättare att servera flera varmrätter samtidigt utan att de tidigaste rätterna tappar sin värme alltför mycket. När det kommer till att köpa restaurangmaskiner är det lätt att fokusera för mycket på utrustningen och maskinerna som används vid tillagning, men det finns även andra maskiner som är minst lika viktiga.

Kylskåp och frys

Förvaring av mat, råvaror och ingredienser är en minst lika viktig del av ett kök. För detta används bland annat maskiner som kylskåp och frys. Det är även vanligt att bygga förvaringsrum, speciellt eftersom det ställs höga krav på förvaringen av mat från ett allergiperspektiv.

Diskmaskin

En viktig del av ett fungerande kök är disken. Denna kan se ut på mängder av sätt men en vanlig lösning är att använda en stor diskmaskin som kan fyllas med diskbackar. Dessa gör det möjligt för en diskare att snabbt hantera stora mängder disk på ett smidigt sätt.

Hitta återförsäljare i Sverige som säljer restaurangmaskiner
Om du ska köpa restaurangmaskiner kommer du snabbt att upptäcka att det finns mängder av alternativ att välja mellan, både när det kommer till själva maskinerna och även när det kommer till återförsäljarna. Ett tips är att vända dig till ett företag som kan hjälpa dig välja precis de maskiner du behöver, både funktionsmässigt och prismässigt.