Olika typer av restaurangmaskiner

För att kunna driva en restaurang eller liknande verksamhet på ett effektivt sätt behövs restaurangutrustning och -maskiner av olika slag. Vi går igenom vanliga maskintyper och varför de är viktiga. Det finns många företag som säljer dessa maskiner. Notera att kostnaden för restaurangmaskiner i Stockholm kan skilja sig jämfört med priset i mindre städer, inte minst för att det finns en större efterfrågan i storstäderna. Det är omöjligt att säga vilka maskiner eller vilken utrustning som är den viktigaste, inte minst för att det helt beror på vilken typ av verksamhet som bedrivs.

Kontakta oss

 

Förberedande utrustning

För att klara av ruscher, fullsatta restauranger eller andra tuffa utmaningar gäller det att vara förberedd. Det finns många maskiner som kan användas för att preppa råvaror, drycker eller maträtter. Dessa används oftast långt innan restaurangen öppnar dörrarna för allmänheten.

 

Värmeskapande maskiner Heat machines

Den mest självklara utrustningen är ugnen och spisen. Det finns dock väldigt många fler maskiner som skapar värme. Vissa maskiner skapar mer värme än andra, exempelvis rotisserier, pizzaugnar och stekhällar. Dessa fyller en väsentlig funktion när det kommer till tillagningen av maten. Andra viktiga restaurangmaskiner syftar till värmehållning av mat. Ett populärt exempel är värmeplattor. Här placeras färdiga tallrikar i väntan på att kunna serveras. Ett annat exempel är värmeskåp för tallrikar och koppar.

 

Kylning

Värme behövs för att tillaga maten på ett effektivt sätt. Kyla är en minst lika viktig del av ett fungerande restaurangkök. Genom kylning kan olika råvaror förvaras samtidigt som man minskar risken för bakterier och dylikt. Bland dessa restaurangmaskiner ingår kylskåp, frysskåp, kylrännor och kylbänkar. Beroende på hur lokalen ser ut kan det även finnas separata rum som kyls ned.

 

Dryckesmaskiner

Denna typ av restaurangmaskiner är vanliga, speciellt om det bjuds på alkoholhaltiga drycker. Först och främst har du öltapparna, dessa kan vara kopplade till ett rörsystem eller bestå av en mindre maskin. Du har även kyldiskar och speciella kylskåp för flaskor. Många av dessa maskiner installeras i närheten av baren.

 

Hitta återförsäljare i Sverige som erbjuder restaurangmaskiner

Det finns många återförsäljare att vända sig till för att köpa restaurangmaskiner. Du kan enkelt hitta företag som erbjuder restaurangmaskiner i Stockholm eller annan större ort, speciellt eftersom det finns många restauranger, kaféer och bageri i större städer. Oavsett om du söker bageri- och konditorimaskiner, maskiner för ditt restaurangkök eller något annat för din restaurang är det värt att jämföra de olika återförsäljarna. I många fall kan dessa företag även hjälpa dig med andra viktiga aspekter av din verksamhet, exempelvis strategisk planering eller finansiering.

Ett tips är att hitta en partner som kan hjälpa dig med samtliga delar, från inköpandet av maskiner och utrustning till marknadsföring, planering, projektering och mycket mer. På så sätt blir det lättare att driva verksamheten på ett hållbart och inte minst lönsamt sätt.