• Om oss
  • Kontakt
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Förfrågan
  • Sök
  • Menu Menu
Café Interiör | Panea

Planerar du att öppna en egen restaurang? Tänk på detta!

6 januari, 2020/i Blogg /av gomo_veeraj

Om du har planer på att starta egen restaurang finns det många saker du kommer att behöva ha koll på. Faktum är att en stor del av arbetet kan utföras långt innan du överhuvudtaget börjar spendera några pengar. Genom att planera, tänka och samla information kan du öka dina chanser att lyckas. Vi går igenom några saker som du bör tänka på om du vill starta egen restaurang. 

Detta behöver du göra innan du öppnar din restaurang

En restaurang lever på sin mat, sin atmosfär och i allra högsta grad på sitt rykte. Innan du öppnar din restaurang behöver du veta vad det är för typ av restaurang du vill ha. Hur ska din meny se ut? Vilken atmosfär vill du skapa? Planering och projektering är viktiga aspekter som du behöver utföra korrekt på en gång. Detta är saker som du kan göra själv, antingen genom att skriva ett stort dokument på datorn eller genom att ägna en dag vid skrivbordet med papper och penna.

På samma sätt som ett hotell använder sin hotellinredning för att skapa en känsla kan en restaurang använda sin inredning för att skapa den rätta atmosfären. Ska det vara stilrent, vitt och väl upplyst i lokalen eller lite dunkelt och mysigt, med mjuka stolar och lite mörkare dekoration. Det ljusa och fräscha kan passa bra för luncher och vissa stilar medan det mörka och mysiga lämpar sig bättre för långa och trevliga middagar. 

En bra egenskap att ha som krögare

Du kan inte göra allt själv och du vill egentligen inte heller göra allt på egen hand. Det är aldrig bra om en verksamhet är helt beroende av en person. Vad händer om den personen blir sjuk eller skadar sig? Att driva ett företag, oavsett om det är en restaurang eller något helt annat, handlar till stor del om att hitta rätt personer för jobbet. 

Som restaurangägare kommer du att behöva anställa en hel del personal, från servitörer och kockar till någon som kan hjälpa dig med marknadsföringen och andra delar av verksamheten. En utmärkt egenskap att ha som krögare är förmågan att delegera och leda verksamheten på ett tydligt sätt. Du bestämmer riktningen och delar ut uppgifterna, personalen ser till att hjälpa dig komma fram till det bestämda målet. 

Budgeten, en viktig del av din lansering

”Vad kostar det att starta egen restaurang?” är en vanlig och högst relevant fråga. Den ekonomiska biten kan trots allt vara avgörande när det kommer till din satsning. Det finns många faktorer som påverkar din investering. Först och främst har du lokalen. Det är betydligt billigare att använda en lokal som är anpassad för restaurangverksamheter jämfört med att använda en lokal som inte alls har det du behöver.

Gör en budget och försök att få med så mycket som möjligt av de potentiella kostnaderna. Dela upp kostnaderna i olika faser, exempelvis byggfasen, före öppning och efter öppning. Kostnaderna kommer trots allt att se annorlunda ut när restaurangen väl har öppnat. Då blir det även mer aktuellt att tänka på frågor som ”hur man driver en effektiv restaurang?”. Om du vill ha hjälp med att starta egen restaurang finns det flera företag att vända sig till. Du kan få hjälp med samtliga aspekter av att starta och driva en restaurang.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/New-Project-26.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2020-01-06 12:46:382022-01-23 17:44:08Planerar du att öppna en egen restaurang? Tänk på detta!

Senaste inläggen

  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Allt ni behöver veta om egenkontroll för restaurang
  • Ledig tjänst: Strategisk Inköpare/Inköpsansvarig
  • Ledig tjänst: Säljande Projektledare mot bagerier
  • Vinnaren av vispmaskinen Teddy är korad!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2021 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Drömmer du om att få driva restaurang? Läs vidare! Restaurang ovanifrån | Panea Din verksamhet behöver en affärsstrategi | Panea Din verksamhet behöver en affärsstrategi – vi kan hjälpa dig
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    Inställningar för cookies

                     

                    Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats.

                     

                    Läs mer om vilka cookies vi använder, samt hur du avaktiverar dem under inställningar. Under inställningar hittar du också länk till vår integritetspolicy och cookiepolicy, där vi förklarar hur vi använder din personliga data.

                     

                    Accepterar du alla cookies?

                    Cookie Policy

                    En cookie är en textfil med information som lagras på din dator eller den enhet du använder för att besöka en webbsida. Cookiefilen innehåller vanligtvis namnet på den webbplats som den kommer ifrån och livslängden (d.v.s. hur länge den kommer att lagras på din enhet) samt ett värde som vanligtvis är ett slumpmässigt genererat unikt nummer.

                    Cookies används för att effektivisera funktionaliteten som är kopplad till en webbsida men även för att samla in information till ägaren av webbplatsen. Cookies möjliggör bättre kundanpassningar på webbplatsen då det går att hålla isär användare från varandra och därmed skapa en mer skräddarsydd upplevelse av webbplatsen. Cookiefilen är inte skadlig, kan inte innehålla virus eller programkod och går inte att koppla till en enskild person eller IP-nummer.

                    Läs hela vår cookiepolicy här

                    Nödvändiga Cookies

                    Nödvändiga cookies behövs för att vi ska kunna visa webbplatsen och för att du ska kunna logga in. Dessa cookies kan inte stängas av. De ställs in utifrån det du gör på webbplatsen och används för att komma ihåg dina inställningar så att du ska kunna logga in och dina val gällande cookies. De är aktiva under en session och tas bort samtidigt som du stänger ner webbläsaren.

                    Om du avaktiverar nödvändiga cookies innebär det att du t.ex. måste göra val för cookies varje gång du besöker vår webbplats.

                    Tredjepartscookies

                    Tredjepartscookies är cookies som tillhör andra domäner än de som visas i adressfältet. Vi använder tredjeparts-cookies från, Google Analytics: Webbanalysverktyg som inhämtar data om hur webbplatsen används.

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här

                    Läs mer om Google Integritet och Användarvillkor.

                    Privacy Policy

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här