• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Café Interiör | Panea

Planerar du att öppna en egen restaurang? Tänk på detta!

6 januari, 2020/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Om du har planer på att starta egen restaurang finns det många saker du kommer att behöva ha koll på. Faktum är att en stor del av arbetet kan utföras långt innan du överhuvudtaget börjar spendera några pengar. Genom att planera, tänka och samla information kan du öka dina chanser att lyckas. Vi går igenom några saker som du bör tänka på om du vill starta egen restaurang. 

Detta behöver du göra innan du öppnar din restaurang

En restaurang lever på sin mat, sin atmosfär och i allra högsta grad på sitt rykte. Innan du öppnar din restaurang behöver du veta vad det är för typ av restaurang du vill ha. Hur ska din meny se ut? Vilken atmosfär vill du skapa? Planering och projektering är viktiga aspekter som du behöver utföra korrekt på en gång. Detta är saker som du kan göra själv, antingen genom att skriva ett stort dokument på datorn eller genom att ägna en dag vid skrivbordet med papper och penna.

På samma sätt som ett hotell använder sin hotellinredning för att skapa en känsla kan en restaurang använda sin inredning för att skapa den rätta atmosfären. Ska det vara stilrent, vitt och väl upplyst i lokalen eller lite dunkelt och mysigt, med mjuka stolar och lite mörkare dekoration. Det ljusa och fräscha kan passa bra för luncher och vissa stilar medan det mörka och mysiga lämpar sig bättre för långa och trevliga middagar. 

En bra egenskap att ha som krögare

Du kan inte göra allt själv och du vill egentligen inte heller göra allt på egen hand. Det är aldrig bra om en verksamhet är helt beroende av en person. Vad händer om den personen blir sjuk eller skadar sig? Att driva ett företag, oavsett om det är en restaurang eller något helt annat, handlar till stor del om att hitta rätt personer för jobbet. 

Som restaurangägare kommer du att behöva anställa en hel del personal, från servitörer och kockar till någon som kan hjälpa dig med marknadsföringen och andra delar av verksamheten. En utmärkt egenskap att ha som krögare är förmågan att delegera och leda verksamheten på ett tydligt sätt. Du bestämmer riktningen och delar ut uppgifterna, personalen ser till att hjälpa dig komma fram till det bestämda målet. 

Budgeten, en viktig del av din lansering

”Vad kostar det att starta egen restaurang?” är en vanlig och högst relevant fråga. Den ekonomiska biten kan trots allt vara avgörande när det kommer till din satsning. Det finns många faktorer som påverkar din investering. Först och främst har du lokalen. Det är betydligt billigare att använda en lokal som är anpassad för restaurangverksamheter jämfört med att använda en lokal som inte alls har det du behöver.

Gör en budget och försök att få med så mycket som möjligt av de potentiella kostnaderna. Dela upp kostnaderna i olika faser, exempelvis byggfasen, före öppning och efter öppning. Kostnaderna kommer trots allt att se annorlunda ut när restaurangen väl har öppnat. Då blir det även mer aktuellt att tänka på frågor som ”hur man driver en effektiv restaurang?”. Om du vill ha hjälp med att starta egen restaurang finns det flera företag att vända sig till. Du kan få hjälp med samtliga aspekter av att starta och driva en restaurang.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/New-Project-26.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2020-01-06 12:46:382022-01-23 17:44:08Planerar du att öppna en egen restaurang? Tänk på detta!

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Drömmer du om att få driva restaurang? Läs vidare! Restaurang ovanifrån | Panea Din verksamhet behöver en affärsstrategi | Panea Din verksamhet behöver en affärsstrategi – vi kan hjälpa dig
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy