• Om oss
  • Kontakt
  • Engelska
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Expansion & fastighetsutveckling
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos råvaruhantering av olika påsar | Restaurangutrustning | Panea

              Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Stålvisp för bakning | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • En man som gör deg i köket för hand | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare för bakning | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbröd i olika varianter | Bageri- och konditoriutrustning| Panea

              Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Man som rullar deg | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Automatiserad livsmedelsbearbetningsmaskin i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Chokladfondant | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtkniv i stål | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Degkavel som kavlar deg | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Begagnad utrustning | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner som underlättar chokladtillverkning | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Olika typer av glass | Restaurang-, bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelespray för att garnera tårta | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Elvisp i stål | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fruktfyllning för bakbröd och bullar | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg i en behållare | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Ventilerat butiksrum med kantiner och bakverk | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar för brödbakning | Bageri- och konditorimaskiner | Panea

              Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödkniv som används för att skiva upp bröd | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengöring för smutsig och fettig plåt | Bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskin med vatten inuti | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri, konditori och restaurang.

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning för livsmedel | Restaurangutrustning | Panea

              Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning | Restaurang-, bageri- och klonditoriutrustning | Panea

              Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöringsmedel med vatten | Restaurangutrustning | Panea

              Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger som stängs | Restaurang-, bageri- och konditoriutrustning | Panea

              Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • Quote Icon0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Restaurangfläkt – din guide om ventilation för restaurangen

24 maj, 2021/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

För att driva eller starta en framgångsrik restaurang är det viktigt att ni har rätt utrustning för att du och din personal ska ha de bästa förutsättningarna i den dagliga verksamheten. I ett restaurangkök är en bra restaurangfläkt, eller fläktkåpa som det också kallas, en av de viktigaste detaljerna. Luften i restauranger påverkas kraftigt av värme, fukt och stekos som bildas vid matlagning. Att installera en kvalitativ restaurangfläkt i lokalen är därför oerhört viktigt för att bibehålla en god och trivsam miljö, både för gästerna och personalen, i köket såväl som i matsalen. Med bra ventilation i restaurangen förbättras syrenivåerna i luften vilket hjälper till att hålla kökspersonalen pigga medan de arbetar mitt ibland stekbord, grillar och varma, rykande grytor.

Ventilation restaurang – regler

När du väljer restaurangfläkt och ventilationssystem är det viktigt att ta hänsyn till de regler för ventilation i restaurang som Arbetslivsmiljöverket etablerat, samt kommunens krav på restaurangventilation. Exempel på installationsregler för köksfläkt är att ventilationssystemet ska vara dimensionerat utifrån verksamheten, köksutrustningen och kökets kapacitet. Restaurangfläktarna och filtren ska bland annat förhindra mögeltillväxt, kondensbildning och försämrad luftkvalitet i lokalen. Fläktarna har också som jobb att leda bort stekos i köket, vilket exempelvis en utsugsfläkt för kök kan hjälpa till med.

Restaurangfläkt ‒ viktigt med rätt ventilationskåpa

I enlighet med de krav och riktlinjer som finns för ventilationssystem och köksutrustning till stekhällar och grillar bör de allra flesta kök vara försedda med en restaurangfläkt. Större kök har normalt två olika typer av köksfläktar som är tillverkade av antingen galvaniserat eller rostfritt stål. Ena typen används vanligen ovanför ugnar, grillar, fritöser och stekhällar då denna utrustning behöver större fläktar för att förhindra att rök och fett hinner sprida sig i lokalen. Den andra typen av restaurangfläkt är mindre och har således också lägre kapacitet. Syftet med dessa är snarare att avlägsna dålig lukt och fukt.

Restaurangfläkt ‒ utökad ventilationskapacitet vid grillar och vedeldade ugnar

Vilken typ av fläktkåpa och ventilationssystem du investerar i bör baserat på kökets storlek och den lufthastighet samt volym som krävs för att hela utrymmet ska ventileras på ett effektivt sätt. Det som sedan avgör vilken typ av lufthastighet ni behöver beror helt enkelt på hur mycket fett, matos och rök som uppstår. Typen av utrustning som redan finns i köket spelar även den en stor roll i vilken typ av restaurangfläkt och ventilationssystem ni ska ha. Har ni exempelvis vedeldade ugnar och grillar krävs en större ventilationskapacitet än vad som behövs för traditionella spisar.

Panea – Helhetslösningar för restaurangkoncept

Går du i tankarna att starta en restaurang eller kanske renovera din befintliga restaurang? Panea erbjuder helhetslösningar för restaurangkoncept och där vi hjälper planera ert projekt från start till mål, inklusive att hitta rätt köksmaskiner och ventilation och fläktar. Varmt välkommen att kontakta Panea för mer information och prisförslag!

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/05/blog-feature-img1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2021-05-24 15:55:362022-01-23 17:31:34Restaurangfläkt – din guide om ventilation för restaurangen

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • Ny serie ergonomiska vispmaskiner med V5 styrpanel
  • Teckna ett serviceavtal som kan bidra till sänkt energiförbrukning
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Köpa kyl och frys till restaurang och bageri – en guide

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Fem saker att ta hänsyn till innan du ska investera i restaurangmaskiner i... Restaurangmaskiner | Panea Tips för hur du rengör grillytor och stekbord induktion
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    Inställningar för cookies

                     

                    Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse på vår webbplats.

                     

                    Läs mer om vilka cookies vi använder, samt hur du avaktiverar dem under inställningar. Under inställningar hittar du också länk till vår integritetspolicy och cookiepolicy, där vi förklarar hur vi använder din personliga data.

                     

                    Accepterar du alla cookies?

                    Cookie Policy

                    En cookie är en textfil med information som lagras på din dator eller den enhet du använder för att besöka en webbsida. Cookiefilen innehåller vanligtvis namnet på den webbplats som den kommer ifrån och livslängden (d.v.s. hur länge den kommer att lagras på din enhet) samt ett värde som vanligtvis är ett slumpmässigt genererat unikt nummer.

                    Cookies används för att effektivisera funktionaliteten som är kopplad till en webbsida men även för att samla in information till ägaren av webbplatsen. Cookies möjliggör bättre kundanpassningar på webbplatsen då det går att hålla isär användare från varandra och därmed skapa en mer skräddarsydd upplevelse av webbplatsen. Cookiefilen är inte skadlig, kan inte innehålla virus eller programkod och går inte att koppla till en enskild person eller IP-nummer.

                    Läs hela vår cookiepolicy här

                    Nödvändiga Cookies

                    Nödvändiga cookies behövs för att vi ska kunna visa webbplatsen och för att du ska kunna logga in. Dessa cookies kan inte stängas av. De ställs in utifrån det du gör på webbplatsen och används för att komma ihåg dina inställningar så att du ska kunna logga in och dina val gällande cookies. De är aktiva under en session och tas bort samtidigt som du stänger ner webbläsaren.

                    Om du avaktiverar nödvändiga cookies innebär det att du t.ex. måste göra val för cookies varje gång du besöker vår webbplats.

                    Tredjepartscookies

                    Tredjepartscookies är cookies som tillhör andra domäner än de som visas i adressfältet. Vi använder tredjeparts-cookies från. Google Analytics: Webbanalysverktyg som inhämtar data om hur webbplatsen används.

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här

                    Läs mer om Google Integritet och Användarvillkor.

                    Integritetspolicy

                    Vi hanterar dina personuppgifter varsamt och du måste godkänna vår integritetspolicy innan vi samlar in personuppgifter, inklusive användandet av cookies.

                    Läs hela vår integritetspolicy här