Restaurangkök – allt du behöver veta

 

Två personer som arbetar i restaurangköket | Panea

Att driva en egen restaurang är en stor dröm för många. Det krävs dock noggrann planering av matsal såväl som restaurangkök innan man är redo att slå upp dörrarna. Något av det första du bör göra är att tänka ut visionen för restaurangen. Vilket tema ska restaurangen ha? Det är viktigt att etablera sin vision redan från början för att projektet ska följa en röd tråd från val av lokal såväl som design av restaurangen. Förutom visionen är det också viktigt att utforma en affärsplan. I affärsplanen inkluderas en beskrivning av företaget, en marknadsanalys samt budgetplanering. Att ha koll på sina konkurrenter är avgörande för verksamhetens framgång. Vi på Panea kan hjälpa dig med samtliga delar när det kommer till projektering och hantering av projektet.

Utrustning och inredning är också viktiga detaljer att fundera över, särskilt eftersom du vill kunna nyttja hela ytan i restaurangen. En inredningsarkitekt kan hjälpa till med planeringen av restaurangens layout, men det finns även helhetslösningar där du kan få hjälp med allt från att bolla idéer till den dagliga projekthanteringen.

Planering av restaurangkök – så skapar du ett modernt och kvalitativt kök

Utrustning och inredning för restaurangkök innefattar många delar, allt från att installera fettavskiljare och ventilationssystem till att välja ut arbetsbänkar, hyllor och belysning. Utrustningen och inredningen för ditt restaurangkök är otroligt viktig för att kökspersonalen ska trivas och kunna arbeta effektivt, men också för att lämna ett bra intryck hos dina gäster. Det är speciellt viktigt vid öppna kök då kunden har en direkt insyn i kockarnas värld.

Det är viktigt att hela restaurangen känns fräsch, mysig och inbjudande. Vilken typ av utrustning och inredning du vill ha beror naturligtvis på vilka behov du har och vad för typ av restaurang du ska öppna. När du börjar med din planering av restaurangkök är det viktigt att du tar kökspersonalens behov och önskemål i åtanke. De är ju faktiskt de som befinner sig i köket och är experter inom sitt område som vet vad som behövs.

När det kommer till just planering av restaurangkök är utrustningen såväl som inredningen en stor del av detta. Vilka och hur många hyllor behövs? Vad för typ av arbetsbänkar krävs för att kockarna ska kunna arbeta effektivt och ergonomiskt? Vilka typ av maskiner och verktyg behövs? Har ni behov av flera kyl- och frysrum eller siktar ni snarare på ett mindre restaurangkök?

Oavsett vad för typ av restaurang ni ska öppna så kan vi hjälpa er. Panea erbjuder skräddarsydda helhetslösningar för utveckling av restaurangkoncept och restaurangkök. Vi erbjuder även finansiering såväl som leasing av restaurangkök utrustning, något som kan vara bra att fundera på.