• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Två personer som arbetar i restaurangköket | Panea

Restaurangkök – allt du behöver veta

9 november, 2020/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

För att starta en ny verksamhet eller för att renovera en befintlig krävs det noggrann planering av matsal såväl som restaurangkök innan man är redo att slå upp dörrarna. Något av det första ni bör göra är att tänka ut visionen för restaurangen. Vilket tema ska restaurangen ha? Det är viktigt att etablera sin vision redan från början för att projektet ska följa en röd tråd från val av lokal såväl som design av restaurangen. Förutom visionen är det också essentiellt att utforma en affärsplan. I affärsplanen inkluderas en beskrivning av företaget, en marknadsanalys samt budgetplanering. Det är även bra att göra en analys av vilka sina konkurrenter är.

För restaurangkök är inredning och utrustning viktiga detaljer att fundera över, särskilt eftersom ni vill kunna nyttja hela ytan i restaurangen. Våra inredningsarkitekter kan hjälpa er med planeringen av restaurangens layout, vi erbjuder även helhetslösningar där ni kan få hjälp med allt från att bolla idéer till den dagliga projekthanteringen.

Vi på Panea kan hjälpa er med inredning, kök, planering, projektering och hantering av projektet, så att er verksamhet blir garanterad de bästa förutsättningarna att lyckas.

Planering av restaurangkök 

Det finns flera saker som generellt skiljer ett restaurangkök från ett vanligt kök som de flesta har hemma. En stor skillnad från det vanliga ”hemmaköket” är bland annat användningen av kokkärl, då det tillhör det ovanliga att mindre kokkärl används i restaurangkök. I denna typ av kök är det istället stekbord och kokgrytor med inbyggd uppvärmning och omrörare. 

Det är även andra lagar och regler kring utformningen och standarden av ett restaurangkök eftersom den omfattas av livsmedelslagstiftningen. Livsmedelsverket branschriktlinjer kan vara olika omfattande och se olika ut beroende på verksamhet. Det är därför viktigt att läsa på och ha en förståelse för vad som gäller för just er restaurang.

Så skapar du ett modernt och kvalitativt kök

Kök och planering kan bli mer kostsam och svårare än vad många tror. Detta beror på att utrustning och inredning för ett kvalitativt kök innefattar många delar, allt från att installera fettavskiljare och ventilationssystem till att välja ut arbetsbänkar, hyllor och belysning. Utrustningen och inredningen för ditt restaurangkök är otroligt viktig för att kökspersonalen ska trivas och kunna arbeta effektivt, men också för att lämna ett bra intryck hos era gäster. Det är speciellt viktigt vid öppna kök då kunden har en direkt insyn i köket och dess skick.

Med tanke på alla de möjligheter som finns vid köksbyggnationer gäller det att tänka till före, ta inspiration av andra kök och restauranger. Det är viktigt att hela restaurangen känns fräsch och inbjudande. Vilken typ av utrustning och inredning ni vill ha beror naturligtvis på vilka behov ni har och vad för typ av restaurang ni ska öppna. När ni börjar med er planering av restaurangkök är det viktigt att ni tar kökspersonalens behov och önskemål i åtanke. De är ju faktiskt de som befinner sig i restaurangköket och är experter inom sitt område och vet vad som behövs i ett kvalitativt kök.

Prioriteringar vid planering av kök

Det finns ofta ekonomiska begränsningar till vilka möjligheter som finns tillgängliga vid planering av kök och vi kan sällan få allt som vi vill ha. Därför kan det vara på sin plats att fundera på vilka prioriteringar som ska gälla. Gör en prioriteringslista på vad som behöver ingå i köket och vilken storlek som är nödvändig, räcker det exempelvis med en vanlig kyl eller behöver ni ett kylrum. Det är även vanligt att restauranger har kaffemaskiner som kan ge gester en lyxig kopp espresso efter maten. Espressomaskiner är dock dyra och även här behöver ni fundera över vad som är fundamentalt för restaurangen från dag ett.

När det kommer till just planering av restaurangkök är utrustningen såväl som inredningen en stor del av detta. Vilka och hur många hyllor behövs? Vad för typ av arbetsbänkar krävs för att kockarna ska kunna arbeta effektivt och ergonomiskt? Vilka typ av maskiner och verktyg behövs? Har ni behov av flera kyl- och frysrum eller siktar ni snarare på ett mindre restaurangkök? Restaurangkök och inredning är med andra ord bland det viktigaste när det kommer till planering av kök  och bör gå före övriga delar av projektet.

Oavsett vad för typ av restaurang ni ska öppna så kan vi hjälpa er med inredning av kök, planering och mycket mer. Panea erbjuder skräddarsydda helhetslösningar för utveckling av restaurangkoncept och restaurangkök. Vi erbjuder även finansiering såväl som leasing av restaurangkök utrustning. 

När du arbetar med oss arbetar du tillsammans med våra projektledare som har stor erfarenhet och kunskap och skräddarsyr våra tjänster efter er verksamhet. Vi har över 40 år i branschen och är lika mycket en partner som ett bollplank för dina behov för att tillsammans kunna växa. Kontakta oss om ni önskar få hjälp med planering och projektering av restaurangkök, inredning och allt annat som krävs för att uppnå ett restaurangkoncept.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2020/11/Restaurangkok-Panea-1.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2020-11-09 05:00:152021-12-07 10:50:50Restaurangkök – allt du behöver veta

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Varför det är viktigt med konditoriinredning Restaurang ovanifrån | Panea Drömmer du om att få driva restaurang? Läs vidare!
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy