• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Steg för att starta en egen restaurang

30 april, 2019/i Nyheter /av gomo_veeraj

Att starta egen restaurang är något av en konst. Det är många saker som ska fungera och inte minst många saker som du själv måste lägga ned mycket tankearbete på. Vi går igenom de olika stegen som i princip alla krögare behöver ta sig igenom när de ska starta eget inom restaurangbranschen. Vi går inte igenom vad det kostar att starta egen restaurang eftersom det beror på hur din satsning ser ut samt vilka förutsättningar du har.

Kontakta oss

 

Utveckla ett restaurangkoncept

Restaurangkonceptet är den grundläggande idén bakom din restaurang. Ska det vara en nyskapande restaurang med mat från ett specifikt kök? En elegant restaurang med mat från det franska köket? Ett ställe som serverar rawfood och veganska rätter? Lägg mycket tid på denna aspekt av att starta egen restaurang eftersom konceptet påverkar samtliga delar av din begynnande verksamhet.

Förbered en affärsplan

En affärsplan är som en ritning för en byggnad. Detta är egentligen ett helt eget kapitel. Det enklaste sättet att skapa en affärsplan är att ladda ned en kostnadsfri mall, något du kan hitta hos exempelvis Verksamt.se och så vidare. Ju bättre din affärsplan, desto enklare blir det att tids nog svara på frågan ”Vad kostar det att starta en restaurang i Sverige”.

Skapa en preliminär meny

Det finns många saker att tänka på när det kommer till restaurangens meny. Den ska vara lönsam, konsekvent med konceptet, varierande och inte minst bestå av goda maträtter. Menyn kan vara permanent och den kan även vara lite mer ”flytande”, exempelvis för att kunna anpassa sig efter råvarorna som är i säsong. Oavsett hur menyn bestäms kommer utförandet att vara kritiskt, det vill säga kockens tillagning av de olika maträtterna.

Säkra finansieringen

Hur ska du bekosta din satsning? Frågan ”Vad kostar det att starta egen restaurang” är vanlig men egentligen omöjlig att besvara. Om lokalen har ett stort renoveringsbehov blir satsningen naturligtvis betydligt mer kostsam. Det finns många sätt att säkra finansieringen, från att ta ett banklån till att låna från vänner eller vända sig till långivare som specialiserar sig på just restaurangsatsningar.

Välj en passande lokal

När du ska starta eget inom restaurang branschen är lokalens placering mycket viktig. Det finns många sätt att se på saken, från att placera på ett område med ett stort naturligt flöde av folk (bra för lunchrestauranger) till att placera restaurangen på ett ställe med vacker omgivning och fantastisk vy (bra för finare och dyrare restauranger).

Skaffa alla tillstånd som behövs

Det finns många tillstånd som du kan behöva ansöka om, från danstillstånd till serveringstillstånd. Här kan du återigen använda dig av verksamt.se, de har en checklista där du svarar på frågor om din verksamhet och därefter får reda på vilka tillstånd du behöver ansöka om när du ska starta egen restaurang.

Hitta passande utrustningsleverantör samt råvaruleverantör

Utrustningen på plats behöver införskaffas. Det är alltid bra om du hittar en leverantör som kan tillgodose alla dina utrustningsbehov. Detta gäller även dina råvaror. Inköpsprocessen är alltid svårt i början men tids nog får den inköpsansvarige en bra känsla för hur mycket som behövs under olika perioder.

Anställ rätt personal

Rätt serveringspersonal är alltid viktigt, både för café och restaurang. Bra servitörer får verksamheten att gå runt på ett effektivt sätt, något som i högsta grad även gäller för kocken. Många restauranger föredrar att anställa yngre och mindre erfaren servispersonal men det är alltid en god idé att ha åtminstone en person som har mer erfarenhet och som även kan ta mer ansvar.

Marknadsför restaurangen och förbered för lanseringen

Nu börjar de mesta bli klart. Börja marknadsföra restaurangen, exempelvis med en speciell meny eller ett välkomsterbjudande. Tänk på att det i princip ALLTID kommer att finnas saker kvar som du vill göra eller fixa. Planera den första dagen noggrant, du får trots allt bara en chans att göra ett gott första intryck. Ett tips är att ha en smygpremiär för speciellt inbjudna, på så sätt är premiären tekniskt sett redan överstökad för personalen.

Öppna dörrarna åt gästerna för första gången

Den första dagen är speciell. Nu börjar dock det riktiga jobbet med att attrahera och behålla trogna restauranggäster. Grattis, du är nu officiellt en krögare. Nu när du har läst detta har du en bättre uppfattning om hur man startar en egen restaurang.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/04/blog-banner-2.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-04-30 14:51:052022-06-01 09:22:23Steg för att starta en egen restaurang

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Tips för att skapa en attraktiv restauranginredning Inredning till restaurang | Panea Tips på hur du kan förbättra din restauranginredning
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy