Strategisk planering – så fungerar det
Strategisk planering innebär allt helheten av projektet tas till hänsyn i planeringen, något som kräver lång erfarenhet av den typ av projekt det gäller. Vi på Panea har lång erfarenhet inom strategisk planering för företag renovering och av nya restauranger, caféer, hotell, bageri samt konditori och är en pålitlig partner vid planering och projektering. Genom att lyssna på er vision kan vi kan vi tillsammans utforma en realistisk plan för att nå era mål. Detta handlar dock mycket mer än att bara gå igenom hur restaurangen ska utformas. Det handlar även om att se över den taktiska planeringen som marknadsföring, allt för en mer långsiktig överlevnad av företaget. Under en strategisk planering får även ni som kund lära sig mer om sin marknad, hur den förändras utifrån årstider och vad som kan vara avgörande för att verksamheten ska kunna bedrivas under lång framtid. Under detta stadiet tittar vi på alla aspekter, från försäljning till inköp, kunder och inredning.
Ett strategisk planering exempel skulle kunna se ut så här:
- Först behöver man definiera verksamhetens mål – vad vill ni uppnå?
- Därefter går man igenom de mer långsiktiga målen med verksamheten.
- Steg tre är att utveckla affärsportföljen.
- Planering av marknadsföring – hitta olika kanaler som fungerar för målgruppen.
Hur man lägger upp den här sortens planering kan ändå variera utifrån verksamhetens vision och mål. Men i kort är detta hur upplägget ser ut.
Så kan vi hjälpa dig med strategisk planering
Innan ni kan börja anlita hantverkare för att påbörja bygget av er restaurang eller café, är det en rad andra saker som behöver göras. Vi på Panea kan hjälpa till med strategisk planering i Stockholm. Tillsammans ordnar vi ett möte där ni som ska starta företaget berättar allt om era idéer och visioner.
När ni har berättat hur ni vill ha det kan vi påbörja en mer taktisk planering utifrån ert
specifika företag. Vi går igenom allt, från tillstånd och lokal till vilka maskiner och verktyg ni kan tänkas behöva, vilken typ av inredning ni har råd med och mycket mer. Vi går helt enkelt igenom allt i detalj. När planen är antecknad har vi en bra affärsportfölj och kan börja med själva byggledningen och projekteringen av projektet.
På Panea har vi över 30 års erfarenhet av den här biten (projektering och byggledning), vi vet alltså precis vem vi ska kontakta för de olika momenten. Vi ser till att projektledare är på plats i rätt tid, vi kontaktar pålitliga montörer och leverantörer och ser till att skjutsa igång verksamheten på ett ordnat och effektivt sätt. Andra saker vi hjälper dig med är att värdera lokalen, koordinera samtliga leveranser av såväl byggmaterial som café- eller restaurangutrustningen. Om ni vill öppna en restaurang är det något svårare och kraven är högre, bland annat när det kommer till vilken utrustning ni väljer. Detta har vi stenkoll på och hjälper dig eller er att hitta rätt.
Det går inte att understryka vikten av strategisk planering, ju noggrannare man är i det tidiga stadiet, desto säkrare och bättre kommer det gå att starta igång projektet.
Vi erbjuder strategisk utveckling och planering där vi hjälper dig före, under och efter hela byggprojektet. Vi skräddarsyr en lösning efter dina behov som säkerställer att resultatet blir så bra som möjligt och uppfyller din vision och förväntningar. Oavsett hur storslagen eller komplex din vision må vara så ser vi till att den förverkligas genom vår tjänst: totalentreprenad. Totalentreprenad är synonymt med “skräddarsydda helhetslösningar” som alltså innebär att vi tar hand om alla moment och detaljer när du ska öppna egen restaurang, från projektering inför byggandet till byggledning på plats.