Tips för att hitta finansiering för din restaurang

Restaurangbranschen är stenhård och det finns många stora och små saker som kan avgöra hur lyckad en satsning blir. En av de viktigaste sakerna för att få till en lönsam restaurangrörelse är att göra det rätt från början. Tursamt nog går det att få gott om hjälp idag, inte bara med planering och projektering utan även med något ännu viktigare, nämligen det finansiella.

Kontakta oss


Lös finansiering när bankerna säger nej

 

Det finns många anledningar till att välja en annan finansieringslösning än en bank men oftast handlar det om att banken redan har sagt nej. Det kan finnas flera anledningar men om du läser mellan raderna anser de flesta banker att det är för riskabelt. Investeringen kommer inte att löna sig. Det finns dock aktörer som inte bara kan hjälpa till med den finansiella situationen, de kan även hjälpa till med alla andra stora och små detaljer som behövs för att driva en restaurang på ett lönsamt sätt.

 

Finansiering och rådgivning

 

När man ska starta en restaurang så finns det väldigt många frågetecken som måste redas ut, både när det kommer till din finansiering och även andra mer praktiska och abstrakta delar. Några av de praktiska sakerna man ska ha koll på är olika tillstånd, själva lokalen och även utrustningen som kommer att behövas. Till de mer abstrakta delarna har du målgrupp, design och inriktning, för att inte tala om de logistiska behoven för leveranser/utrustning samt lokalens miljö och säkerhetsarbete och mycket mer. Detta kräver kunskap och detta är något du kan få tillgång till när du samarbetar med rätt finansiär.

 

Smartare finansiering av restaurang

 

Den största skillnaden mellan att ta ett vanligt banklån och att välja en annan typ av finansiering till din restaurang är just de goda råden och tillgången till ett väl inarbetat nätverk av leverantörer. Å ena sidan har du endast pengar och å andra sidan har du en komplett lösning som innefattar pengarna och även allt annat som du kan behöva för att lyckas med din satsning, från hjälp med din inredning till råd om konceptet eller hjälp att förhandla med lokalens ägare. Valet är egentligen ganska enkelt.

 

Välj rätt finansiär

 

När du ska välja en finansieringslösning, undersök vilka andra tjänster som finansiären också erbjuder. Det är trots allt smartare att välja finansiering av ett företag som även kan tillhandahålla den utrustning som behövs till restaurangen, eller som har bra kontakter med de bästa leverantörerna. Det gäller oavsett om du planerar att starta en restaurang eller söker finansiering för ett café. Rätt samarbetspartner kan vara göra det lilla extra som gör den stora skillnaden.