Tips för att hitta finansiering för din restaurang

Restaurangbranschen är stenhård och det finns många stora och små saker som kan avgöra hur framgångsrik en satsning blir. En av de viktigaste sakerna för att få till en lönsam restaurangrörelse är att göra det rätt från början. Tursamt nog går det att få gott om hjälp idag, inte bara med planering och projektering utan även med något ännu viktigare, nämligen det finansiella.

Kontakta oss


1. Lös finansiering när bankerna säger nej

 
Det finns många anledningar till att välja en annan finansieringslösning än att ta ett lån från en bank, men oftast handlar det om att banken sagt nej till din begäran. Det kan finnas flera anledningar varför du blir nekad ett lån. Men i de flesta fallen handlar det om att bankerna anser att investeringen helt enkelt är för riskabel och att den inte kommer att löna sig i längden. Du har dock andra alternativ när det kommer till att hitta en lösning på det finansiella hindret – ett av dem, Panea. Förutom att vi kan hjälpa till med den finansiella situationen, så kan vi även hjälpa till med övriga detaljer, stora som små, som behövs för att starta och driva en restaurang på ett långsiktigt lönsamt sätt.

2. Finansiering och rådgivning

När man ska starta en restaurang så finns det väldigt många frågetecken som måste redas ut, både när det kommer till din finansiering och andra mer praktiska och abstrakta delar. Några av de praktiska sakerna man ska ha koll på är de olika tillstånd som krävs för att starta en restaurang, själva lokalen och även utrustningen som kommer att behövas. Till de mer abstrakta delarna har du målgrupp, design och inriktning, för att inte tala om de logistiska behoven för leveranser och utrustning samt lokalens miljö, säkerhetsarbete och mycket mer. Detta kräver kunskap och är något du kan få tillgång till när du samarbetar med oss på Panea som din finansiär.

3. Smartare finansiering av restaurang

Den största skillnaden mellan att ta ett vanligt banklån och att välja en annan typ av finansiering till din restaurang är just de goda råden och tillgången till ett väl inarbetat nätverk av leverantörer. Å ena sidan har du endast pengar och å andra sidan har du en komplett lösning som innefattar pengarna och även allt annat som du kan behöva för att lyckas med din satsning. Detta kan handla om allt från att få hjälp med din inredning, till råd om konceptet eller hjälp att förhandla med lokalens ägare. Valet är egentligen ganska enkelt.

Välj rätt finansiär

Om du försökt hitta finansiär kan du nu sluta leta. Kontakta Panea för finansieringslösningar såväl som smarta helhetslösningar för att få stöd genom hela processen, från början till slut, att etablera din restaurang. Det är trots allt en både smart och bekväm lösning att välja finansiering av ett företag som även kan tillhandahålla den utrustning som behövs till restaurangen, och som har bra kontakter med de bästa leverantörerna. Det gäller oavsett om du planerar att starta en restaurang eller söker finansiering för ett café.

Att hitta finansiär och en samarbetspartner som uppfyller samtliga av dina behov kan göra det där lilla extra för din verksamhet. Det kan vara den avgörande detaljen som får din verksamhet att sticka ut från mängden och som tillåter den att nå sin fulla potential. Kontakta Panea idag så hjälper vi dig.