Tips för att skapa en attraktiv restauranginredning

En viktig faktor för alla restauranger är inredningen. En väldesignad inredning kan vara till stor hjälp när det kommer till att skapa ett starkt varumärke och långvarig framgång. På denna sida har vi samlat flera tips för att hjälpa dig skapa en attraktiv restauranginredning.

Kontakta oss

 

1. Utnyttja dina väggar

När du ska inreda en restaurang finns det flera saker att ta hänsyn till för att få till en välkomnande känsla. Det finns nämligen gott om ytor att använda sig av i en restaurang, inte minst väggarna som omger lokalen. Smycka väggarna med tavlor och konst! Ett bra sätt att skapa variation är genom att samarbeta med lokala konstnärer. De får möjlighet att visa sina konstverk och du får möjlighet att pryda din restaurang med unik konst.

2. Utnyttja dina hyllor

En vägg kan även prydas av annat, inte bara konst. Det finns många restauranger och kaféer som har lyckats skapa vackra inredningar med hjälp av hyllor. En kafé blir extra mysigt när väggarna har hyllor som är fyllda med böcker. Om du väljer att sätta upp hyllor, fyll dessa med något som passar just ditt koncept. En restaurang som fokuserar på fisk och skaldjur kan ha fiskerelaterade saker på hyllorna. Här är det bra att låta fantasin flöda. Ett undantag är köket. Restauranginredning för kök bör i första hand fokusera på funktionalitet.

3. Belysning

När det kommer till restaurangbelysning är det viktigt att den går i linje med den atmosfär och känsla ni vill att restaurangen ska ha. Om möjligheten finns, rekommenderar vi att ni utnyttjar det naturliga ljuset så långt det går. Tänk på att direkt solljus kan skapa ett vackert sken men det kan även bli störande och för varmt för gästerna. Det är väl värt att investera i bra belysning, både för att få rätt ljustemperatur och även för att skapa rätt atmosfär.

När det kommer till restauranginredning har ljuset flera viktiga funktioner att uppfylla, från att öka synligheten på plats till att få maten att se godare ut. Alltför ljus belysning är sällan trevligt, likaså när det är alltför mörkt. Det är en god idé att ta in en konsult för att få hjälp med denna del av din restauranginredning.

4. Växter

Blommor och växter i alla dess former kan med fördel användas för att skapa en vacker inredning till restaurangen. Det finns många inomhusväxter som dessutom behöver minimalt med underhåll. Växterna ger lokalen en touch av grönska samtidigt som de även bidrar till att rena luften. Växter kan även användas som ”inomhusväggar”, något som kan utnyttjas för att skapa avdelningar i lokalen på ett naturligt sätt. Det blir exempelvis lättare att hålla ordning och reda i en öppen entré om det finns växter som markerar var gästerna ska befinna sig.

5. Erbjud unika sittplatser

Alla gillar att känna sig lite speciella, i synnerhet om det är något som ska firas eller om det nalkas en överraskning. Med hjälp av restaurangmöblering kan man skapa unika sittplatser och på så sätt ge gästerna en lite bättre restaurangupplevelse och service. Unika betyder i det här fallet att platserna särskiljer sig från de normala platserna på något sätt, exempelvis genom att vara extra mysiga, lite åtskilda eller kanske genom att de har en extra fin vy. Genom att exempelvis erbjuda olika typ av sittplatser, såsom höga och låga bord får restaurangen en visuell variation som skapar en fin balans. Restaurangmöblering handlar helt enkelt om att utnyttja din inredning till restaurangen på ett smart sätt för att skapa så mysiga och trevliga ytor som möjligt.

Hitta företag i Sverige som kan hjälpa dig med din restauranginredning

På samma sätt som du anställer en duktig kock för att de är bättre än du på att laga mat, kan du likaså anlita en konsult för att hjälpa dig med din restauranginredning och köksdesign.

På Panea kan vi hjälpa till med båda delarna, vi vet att restauranginredningen för köket är minst lika viktig som inredning ute i matsalen. Vi erbjuder även tjänster såsom entreprenad, finansieringslösningar med mera. Kontakta oss eller läs mer här på vår hemsida för mer information om oss och våra tjänster.