• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu
Restaurang | Panea

Tips för att starta en framgångsrik restaurang

30 augusti, 2019/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

1. Ha en affärsplan

En affärsplan är en beskrivning av verksamheten där du behöver gå igenom så mycket som möjligt. Detta är en bra plats att starta på för personer som ska starta egen restaurang. En affärsplan synliggör omedelbart om din restaurangsatsning är realistisk eller ej. För din egen skull kan det vara praktiskt att ta fram olika affärsplansexempel för restaurangen. Affärsplansexempel för restaurang kan hjälpa dig hitta den bästa planen för verksamheten samt hjälpa dig utveckla dina idéer för verksamheten. 

2. Säkerställ finansiering

I många fall är det finansiering som avgör om du kommer kunna starta egen restaurang eller inte. Det finns flera sätt att lösa finansieringen. Om du inte har sparade pengar kan du i vissa fall få finansiering genom lån från banken eller genom ett speciellt företagslån från Almi. Det finns även företag som specialiserar sig på att hjälpa personer som vill öppna restauranger. Där kan du få hjälp både med finansiering och med många andra viktiga delar. Du kan även välja att arbeta med oss på Panea så hjälper vi dig med finansieringslösningar för din restaurang. 

3. Skapa en marknadsföringsplan

Marknadsföring av restaurangen är viktigt, speciellt för nya restauranger som inte kan attrahera besökare än. Nyfikna gäster kommer att flockas de första dagarna men därefter är det en bra idé att ha en plan för hur en kundgrupp ska attraheras. Det kan därför vara bra att ha en långsiktig strategi för marknadsföring av restaurangen.

4. Lägg extra möda på att hitta rätt personal

Personalen är en förlängning av verksamheten eftersom de ser till att gästerna bemöts på ett passande sätt, att maten smakar gott och serveras ut i tid och mycket mer. Det är personalen som på många sätt är ansiktet utåt för restaurangen. De förstärker restaurangens koncept och ser till att allt fungerar så smidigt som möjligt. Det är absolut värt att lägga extra tid på att hitta personal som fungerar bra tillsammans och som har de rätta kompetenserna för att lyckas.

5. Köp rätt utrustning

En vanlig fråga är ”Varför det är nödvändigt att använda de bästa restaurangmaskinerna?”. Det enkla svaret är för att det ger dig och din personal de bästa förutsättningarna för att lyckas. Ett bageri kan knappast producera tillräckligt med bröd och sötsaker om det inte vore för effektiva bageri- och konditorimaskiner. Det är fullt möjligt att driva en restaurang med mindre bra utrustning men då gör du det onödigt svårt för alla inblandade. Rätt utrustning och maskiner kan vara avgörande när restaurangen är fullsatt och du försöker få alla gästerna att bli glada och nöjda med besöket.

Vad kostar det att starta en restaurang i Sverige?

Frågan ”vad kostar det att starta egen restaurang” har ett svar som beror på flera faktorer. Det är till exempel billigare i vissa städer jämfört med andra. Även lokalen kan bli mer eller mindre kostsam, ju mer som måste renoveras, desto dyrare. För att få en ungefärlig prisbild behöver du antingen arbeta med någon som startat en eller flera restauranger tidigare eller med personer som kan ge dig en prisbild över de olika momenten, exempelvis lokalens renovering, inköpet av köksutrustning och själva driften av restaurangen. Det är mycket att tänka på när du ska starta egen restaurang. Ett bra tips är att ta hjälp från någon som är mer erfaren som kan hjälpa dig räkna på startkostnad och rörelsekostnader.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2019/08/restaurang.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2019-08-30 10:37:002022-01-11 11:32:23Tips för att starta en framgångsrik restaurang

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Därför behöver du planera en affärsstrategi strategisk planering | Panea Snygg och funktionell konditoriinredning och pålitliga konditorimaskiner | Panea Bra att känna till om bageri och konditori
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy