• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Tips för att välja rätt restaurangugn

5 april, 2021/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

Ugnen är mittpunkten i varje kök, särskilt i restauranger, och det finns hundratals olika modeller att välja mellan. Att försöka hitta rätt restaurangugn för ditt kök kan vara klurigt. Du kan dock göra valet enklare genom att känna till storleken på ditt kök, din budget och den uppgift ugnen behöver kunna utföra. I den här artikeln kommer vi ge dig en inblick i olika typer av kommersiella ugnarna som bageriugn, varmluftsugn och kombiugn restaurang som kan var bra att ha koll på när du ska köpa ugn till din restaurang. 

Tänk på typ, storlek och design

Det första du bör tänka på innan du köper en restaurangugn är om du behöver en elektrisk eller gasdriven modell. I vissa fall kan du behöva en restaurangugn som har möjlighet att både anslutas med gas och elektricitet.

Det andra du måste ta hänsyn till är hur stort utrymme du har för din ugn i ditt kök. Glöm inte att tänka på vilken plats alla andra restaurangmaskiner måste ha när du väljer ugn. Om du har problem med att få ditt utrymme att fungera, prata med oss på Panea så hjälper vi dig med planering av ditt kök. 

När du väl har identifierat typen och storleken på den kommersiella ugnen du behöver måste du välja vilken funktion du vill att din ugn ska ha; varmluftsugn, bageriugn (däck, varmluft eller stick) eller kombiugn. 

Varmluftsugn 

Varmluftsugn restaurang skiljer sig från en standardugn i en restaurang genom att de cirkulerar luft genom fläktarna i ugnen. Dessa fläktar håller temperaturen jämnare, vilket resulterar i en mer jämn slutprodukt. Dessutom går tillagningen snabbare i en varmluftsugn i jämförelse med en vanlig standardugn. Varmluftsugnar passar både till restaurangen och bageriet då du med fördel använder dessa både när du lagar kött, bröd och desserter. 

Wagering

Till skillnad från restauranger behöver bagerier ugnar med mer kontroll samtidigt som de har hög effekt. Eftersom nästan allt bröd, kakor och bakverk tillagas i en ugn, behöver en bageriugn ha flera olika egenskaper eftersom ni kanske inte har plats för flera olika ugnar i ett bageri. Dessutom ska den grädda bröden och bakverken effektivt. Två av de vanligaste modellerna bland bageriugnar är varmluftsugn och däckugn.

Däckugn 

En däckugn är beroende av värmestrålning, det vill säga överföring av värme till produkten genom ugnens uppvärmda luft och ledande värmeöverföring av värme direkt till produkten från bakstenen eller däcket. Däckugnar har jämn och konsekvent värme som gör den idealisk för kontrollerad bakning. De innehåller vanligtvis funktioner som ånginjektion och ett ventilationssystem för att justera luftfuktigheten inuti ugnen.

Kombiugn 

Kombiugn för restaurang är en ugn som kombinerar flera typer av uppvärmning. Det kan handla om en mikrovågsugn som även kan användas som en vanlig ugn. En mikrovågsugnhybrid är dock mycket vanligare i vanliga hushåll och används väldigt sällan i ett professionellt kök. Vanligtvis kan de även fungera som en ångugn. Det finns således många olika kombinationer och några av fördelarna med en kombiugn är att de sparar plats i köket samtidigt som de är ett betydligt mer ekonomiskt alternativ jämfört med att införskaffa de olika ugntyperna separat.

Som regel har en kombiugn alla de funktioner som en traditionell ugn har. Den kan ofta ha både varmluft, ånga och traditionell över- och undervärme. Det som därmed är unikt för kombiugn restaurang är att de vanligtvis ger dig möjlighet att kombinera flera av de olika uppvärmningsmetoderna. Det innebär att du kan använda mikrovågor och varmluft simultant för att för att göra uppvärmningen så effektiv som möjligt. Undersök vårt utbud av bäst i test kombiugnar på vår webbplats.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/06/gallery-1.jpg 653 1095 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2021-04-05 05:27:122022-01-23 17:32:54Tips för att välja rätt restaurangugn

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Kontrollera råvarukostnad restaurang och förbättra din vinstmarginal res... Köpa Grillkylbänk – detta ska du tänka på
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy