• Om oss
  • Kontakt
  • Svenska Svenska Svenska sv
  • English English Engelska en
  • 0Shopping Cart
Panea
  • Våra affärsområden
    • Café & restaurang
    • Bageri
      • Konditori & bageri
      • Industribageri
      • Butiksbageri
      • Panea katalog 2021
      • Våra leverantörer
    • Hotell
    • Finansieringslösningar
    • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner
  • Våra case
  • Våra tjänster
    • Strategisk Utveckling
    • Entreprenad
    • Cafe och Restauranginredning
    • Finansieringslösningar
  • Maskiner & utrustning
          • Silos – råvaruhantering – uppvägning
            • Silos - Råvaruhantering - Uppvägning

              Inom och utomhus silos. Automatsik råvarudosering, recepthantering, storsäckstömmare, vattendosering, vattenkylning

              Läs mer
          • Vispmaskiner
            • Vispmaskiner

              Vispmaskiner från 2 - 200 liter i olika utföranden

              Läs mer
          • Degblandare
            • Degblandare

              Degblandare med fast eller farbar gryta. Fristående eller inbyggda lyftar med tipp.

              Läs mer
          • Bullrivare/ Bullautomater
            • Bullrivare/Bullautomater

              Manuella bullrivare från Erika till fleradiga helautomatiska bullautomater från t.ex. Fortuna och Sottoriva

              Läs mer
          • Degdelare
            • Degdelare

              Hydrauliska 10/20 degdelare samt Paneotrad

              Läs mer
          • Matbrödslinjer och maskiner
            • Matbrödslinjer och maskiner

              Maskiner och linjer för matbrödstillverkning avvägare, konrundrivare, långrullare, vilskåp

              Läs mer
          • Fristående långrullare
            • Fristående Långrullare

              Långrullare för manuell mottagning

              Läs mer
          • Produktionslinjer
            • Produktionslinjer

              Kavlingslinjer och automatiseringslösningar för plåt och vagnshantering för olika produktionsbehov som byggs efter önskemål av vår finska tillverkare Jostec.

              Läs mer
          • Rheonmaskiner
            • Rheonmaskiner

              Japanska Rheon tillverkar 2 olika maskinkategorier. Dels Surdegsavvägare och linjer t.ex. Twindivider och VX 122 Dels KN cornocupia maskiner som väver in fler olika deglager i och fyllning samma produkt för tillverkning av t.ex. dammsugare

              Läs mer
          • Tårtskärare
            • Tårtskärare

              Ultraljudstårtskärare från tyska Döinghaus samt vattenskärare från franska Hydroprocess

              Läs mer
          • Kavlingsmaskiner
            • Kavlingsmaskiner

              Manuella och helautomatiska kavlingsmaskiner i bords eller golvmodell

              Läs mer
          • Sprits- och Kakmaskiner
            • Sprits Och Kakmaskiner

              Maskiner som spritsar eller skär av kakdegar och lägger produkterna direkt på plåt

              Läs mer
          • Chokladmaskiner
            • Chokladmaskiner

              Maskiner och linjer för choklad och pralintillverkning

              Läs mer
          • Glassmaskiner/ krämkokare
            • Glassmaskiner/ krämkokare

              Maskiner för glass och krämtillverkning

              Läs mer
          • Gelé/Spray
            • Gelé/Spray

              Maskiner för att spraya gelé, choklad, oljor etc.

              Läs mer
          • Gräddmaskiner
            • Gräddmaskiner

              Maskiner för gräddtillverkning bords och golvmodeller

              Läs mer
          • Fyllningsmaskiner
            • Fyllningsmaskiner

              Utrustning för att dosera och fylla flytande eller lösa mixer för konditori tillverkning

              Läs mer
          • Surdeg/ levaintankar
            • Surdeg/ levaintankar

              Surdegsbehållare för tillverkning av sur/levain degar Automatsika cykler med kyla, värme, rörverk etc.

              Läs mer
          • Frys/kyl/jäs
            • Frys/kyl/jäs

              Rum och skåp för alla typer av kyl, frys och jäsutrustning från olika utvalda leverantörer

              Läs mer
          • Ugnar
            • Ugnar

              Utvalda stickugnar, däckugnar och butiksugnar från ledande tillverkare

              Läs mer
          • Brödsågar
            • Brödsågar

              Manuella eller halvautomatiska brödsågar med fast eller ställbar skivtjocklek

              Läs mer
          • Plåtrengörning
            • Plåtrengörning

              Maskiner för rengörning av bageriplåt

              Läs mer
          • Diskmaskiner
            • Diskmaskiner

              Utvalda diskmaskiner passande för bageri/konditori

              Läs mer
          • Analysutrustning
            • Analysutrustning

              Brabender är idag världsledande tillverkare för test- och analysutrustning inom livsmedelsindustrin.

              Läs mer
          • Begagnad utrustning
            • Begagnad utrustning

              Begagnade maskiner och utrustning i lager

              Läs mer
          • Rengöring, Smörjkit
            • Rengöring, Smörjkit

              Rengöring och smörjkit för ugnar, och övriga maskiner

              Läs mer
          • Kataloger
            • Kataloger

              Kompletta kataloger från våra leverantörer

              Läs mer
  • Felanmälan
  • Kontakta oss
  • 0
    X
    • Inga produkter i listan
  • Sök
  • Menu Menu

Tips och trix för att skapa en bra restaurangmeny

7 juni, 2021/i Okategoriserad /av gomo_veeraj

När du ska starta en restaurang finns det flertal saker som är viktiga att ha på plats för att skapa den rätta känslan, bland annat en inspirerande och tilltalande meny. För en restauranggäst är restaurangmenyer främst olika listor med förrätter, soppor, sallader, huvudrätter och desserter. För en restaurangägare är menyn i bästa fall ett resultat av ett grundligt arbete, vilket resulterar i en meny som är både lönsam, bra, varierande och konsekvent.

Gör research

Innan du börjar konstruera menyn för din restaurang rekommenderar vi att du gör ett grundligt förarbete. Research på menyn stärker helhetskonceptet för restaurangen. Några saker du bör ta reda på innan du ska skapa restaurangmeny är:

Vad du vill uppnå med menyn.
Hur dina konkurrenters restaurangmenyer ser ut.
Hur trender inom restaurangbranschen ser ut.

Planerar du att öppna restaurang och behöver hjälp att ta fram ett koncept eller någon att projektleda arbetet? Panea kan bland annat hjälpa dig med allt från projektledning, bygga inredning och installera köksutrustning, till att ta fram helhetskonceptet för din restaurang och skapa visuellt snygga menyer.

Beskriv rätterna på ett inbjudande sätt

Beskriv rätterna på ett levande och detaljrikt sätt. Baserat på hur du beskriver rätten uppmuntrar du dina gäster att prova rätten. Nöj dig inte med att enbart beskriva ingredienser utan lägg gärna till något om smakupplevelsen, eller hur ingredienserna kompletterar varandra. Vi rekommenderar även att inkludera en bild på rätten om möjligt – “Man äter med ögonen”.

Var taktisk när du skapar ordningen i menyn

Hur du ordnar rätterna i din meny för restaurangen spelar en viktig roll i helhetsintrycket av menyn. Vi rekommenderar att börja med förrätterna, sedan soppor, sallader, varma måltider, desserter och till sist drycker. Genom att ordna restaurangmenyer på detta sätt följer du en enkel, vedertagen logik som gästerna snabbt förstår. Ytterligare ett tips när du skapar restaurangmenyer är att lista de dyraste rätterna först i respektive kategori för att på så sätt öka sannolikheten att fler gäster väljer dem.

Se till att gästernas ögon riktas mot era specialiteter

Om du har några rätter som är extra populära eller har funnits länge och är väldigt uppskattade är det en bra idé att framhäva dem lite extra i restaurangmenyn för att fånga gästernas uppmärksamhet. Om ni erbjuder avsmakningsmenyer eller en färdigbestämd meny, där gästen får chansen att smaka på en mängd olika rätter, bör en eller flera av era specialiteter vara en av rätterna på menyn för att på så sätt öka chansen att gästerna besöker er restaurang igen.

Barnmenyer

Barnmenyer betraktas ofta som ett nödvändigt ont för restauranger som vill locka familjer. Inga föräldrar vill spendera för mycket pengar på mat som barnen inte kommer äta. Välj därför en begränsad barnmeny specifikt anpassad för barn, försök inte servera övriga rätter i mindre portioner. Barn har nämligen väldigt sällan en så sofistikerad smak som vuxna och utan en barnmeny risken finns att både barn och föräldrar blir besvikna.

Välj en snygg och lättförståelig layout på din meny

Att skapa lättförståeliga och snygga menyer för din restaurang som går i linje med ditt koncept är viktigt för att stärka helhetsintrycket och restaurangens varumärke. Tänk på att inte ha för mycket information på respektive sida då det kan förvirra gästen vad den ska beställa.

Vill du starta restaurang? Panea hjälper dig!

Det finns ett flertal saker som är bra att tänka på när du ska starta restaurang. Det handlar om allt från finansiering, projektledning, köksutrustning och inredning, konceptutveckling till att skapa restaurangmeny. Panea har lång erfarenhet inom restaurangverksamhet och kan hjälpa dig skapa din restaurang. Vänligen kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/06/blog-feature-img2.jpg 321 845 gomo_veeraj https://www.panea.se/wp-content/uploads/2021/01/logo.png gomo_veeraj2021-06-07 17:04:132022-01-23 17:29:26Tips och trix för att skapa en bra restaurangmeny

Recent Posts

  • Bocuse d’Or med Haglunds Industri
  • En mjukglassmaskin – oändliga möjligheter
  • Därför är maskiner den effektivaste metoden för plåtrengöring
  • Ledig tjänst: Servicetekniker
  • Vi ses på två mässor i höst!

Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar inom Café, Restaurang, Hotell, Konditori och Bageri.

Vår affärsidé är enkel: hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Våra affärsområden

  • Café & Restaurang
  • Bageri
  • Hotell
  • Finansieringslösningar
  • Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Kontakta oss

Adress

Besöksadress:
Pontonjärgatan 37
112 37 STOCKHOLM

Postadress:
Panea AB | Box 12097 | SE-102 23 Stockholm

Tel
+46 (0) 8 510 00 300

Email
se våra e-mailadresser här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll bara i uppgifterna nedan och du får nyheterna rakt ner i din inkorg!

    Läs vår blogg

    Följ oss på sociala medier

    © Panea 2023 | Powered by GO MO Group

    Integritetspolicy

    Tips för hur du rengör grillytor och stekbord induktion Kontrollera råvarukostnad restaurang och förbättra din vinstmarginal res...
    Scroll to top
    Artezen Katalog




      Panea katalog 2021




        Brabender Amylograph




          Brabender Viscoquick




            Brabender Extensograph E




              Brabender Moisture Tester MT-C




                Brabender Farinograph




                  Brabender analys och mätinstrument




                    We are using cookies to give you the best experience on our website.

                    You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

                    Privacy Overview

                    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

                    Strictly Necessary Cookies

                    Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

                    3rd Party Cookies

                    This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

                    Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

                    Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

                    Cookie Policy

                    More information about our Cookie Policy