Tips på hur du kan förbättra din restauranginredning

 

Restauranginredning | Panea

I fartfyllda och stressiga verksamheter inom restaurangbranschen är det otroligt viktigt att allt klaffar som det ska. Det handlar dels om att interiören ska vara säker, att lokalen är ljuddämpad samt att inredningen är genomtänkt. I en välfungerande restaurang har man tänkt till både när det kommer till hur kockarna arbetar men även serveringspersonalen och gästerna.
Ett sätt att förbättra inredning till restaurang är genom väl utvalda möbler. Men förutom bekväma stolar eller soffor och bord, är placeringen otroligt viktig. För att gästerna i restaurangen ska kunna samtala med varandra behöver de viss avskärmning från andra gäster. Det behöver naturligtvis inte vara i form av en vägg, utan kan snarare vara växter, speglar eller glas. Något annat som är viktigt för själva trivseln är flowet i restaurangen. Det är inte roligt att som gäst bli placerad vid toaletten, med ryggen ut mot en gång eller intill ytterdörren. Dessa platser i salen behöver man fundera extra på, till exempel genom att sätta upp rumsdelare eller liknande.

Kontakta oss

Välplanerat och genomtänkt

Ett sätt att förbättra inredning till restaurang är genom väl utvalda möbler. Men förutom bekväma stolar eller soffor och bord, är placeringen otroligt viktig. För att gästerna i restaurangen ska kunna samtala med varandra behöver de viss avskärmning från andra gäster. Det behöver naturligtvis inte vara i form av en vägg, utan kan snarare vara växter, speglar eller glas. Något annat som är viktigt för själva trivseln är flödet i restaurangen. Det är inte roligt att som gäst bli placerad vid toaletten, med ryggen ut mot en gång eller intill ytterdörren. Dessa platser i salen behöver man fundera extra på, till exempel genom att sätta upp rumsdelare eller liknande.

Maskiner och produkter

I ett restaurangkök behövs en hel rad maskiner och produkter för att kockarna ska kunna tillaga måltider för många gäster. Genom att beställa in restaurang inredning för kök som håller hög kvalitet och som dessutom är tilltalande rent estetiskt, blir det både roligare och enklare att tillaga bra mat. Det är ju ändå roligare att laga mat i ett fint kök. Vissa restauranger har dessutom ett öppet kök som syns från själva sittdelen av restaurangen. Då är det desto viktigare att även inredning till restaurang matchar, både där gästerna sitter och även i köket. För att hitta en stil och en känsla som passar din verksamhet bäst är det alltid bra att anlita en skicklig arkitekt inom just inredning. Han eller hon kan bolla idéer med dig, lyssna på dina önskemål och komma med olika förslag.

Ta hjälp av Panea 

Panea är en café- och restaurangkonsult som hjälper dig med både inredning och maskiner till café- och restaurangverksamheter. Kanske behöver ni nya konditorimontrar för displayen av era bakverk? Eller är ni snarare i behov av nya köksmaskiner? Att se till så att kockarna har allt de behöver kommer löna sig i längden då arbetet blir mer effektivt. Panea har över 30 års erfarenhet som konceptutvecklare och vi hjälper dig med både projektering, planering av restaurangkök och inredning av restaurangkök och övriga utrymmen av dina lokaler. Att ta hjälp av oss är en väl vald investering då du kan känna dig trygg med att få en verksamhet som både är mysig, fräsch samt går i enlighet med stilen du vill ha.