Varför det är viktigt med konditoriinredning

Snygg och funktionell konditoriinredning och pålitliga konditorimaskiner | Panea

För att ditt nyöppnade konditori ska lyckas är det nödvändigt att attrahera kunder. Du behöver skapa en tilltalande atmosfär såväl som erbjuda ett lockande utbud av godsaker. För det krävs en både snygg och funktionell konditoriinredning  och pålitliga konditorimaskiner.

Är du på jakt efter en leverantör av konditoriinredning och konditorimaskiner? Kontakta i så fall Panea. Vi förser dig med en inbjudande konditoriinredning och utrustning från världsledande tillverkare som skapar de bästa förutsättningar för att din verksamhet ska blomstra.

Hur du väljer rätt konditoriinredning

Konditorier har kommit att bli en ikonisk samlingsplats för både vänner och familjer att socialisera och spendera tid tillsammans. Likväl är ett konditori även en populär plats för möten av olika typer.

Det är viktigt att skapa en behaglig atmosfär där alla kan njuta en god kopp kaffe och något nybakat. Det är dock inte alltid enkelt att sätta ord på hur man vill att sitt konditori ska se ut. Ett tips är att samla inspiration från olika miljöer och platser du trivs i och sedan ta med dina idéer till oss. Med över 30 års erfarenhet inom branschen hjälper vi dig att hitta konditoriinredningen och utrustningen som förverkligar bilden av ditt drömkonditori.

Vilken utrustning behöver du?

För att kunna driva ett framgångsrikt konditori krävs passion och kompetens, men också högkvalitativ bakutrustning. Oavsett om du säljer bröd av traditionell karaktär, vackert dekorerade kakor eller välsmakande bakverk är konditoriets produkter och maskiner avgörande för kvalitén av hela verksamheten. Professionella verktyg är grundläggande för ett konditori eftersom de underlättar arbetet och sparar dyrbar tid.

 Här är fyra typer av konditoriinredning och maskiner som måste finnas med i ditt konditori:

 • Ugnar: En konditors bästa vän

  Hjärtat av ett konditori utgörs av ugnar. Många bakverk kräver en omgång i värmen innan dem är redo att serveras. Det är därför av stor vikt att investera i ugnar som tillåter dig att baka olika varianter av sötsaker i stora mängder. Utbudet av ugnar är stort och det finns många modeller att välja ifrån.

 • Degblandare: Sparar tid och arbete

  Med en högkvalitativ degblandare slipper du blanda degarna för hand. Du sparar därmed både dyrbar tid och energi på en arbetsuppgift som annars är oerhört krävande.

  • Jässkåp: Förenklar hela processen

   Att kontrollera fuktigheten och temperaturen inne i ett konditori eller bageri är oerhört viktig för jäsningsprocessen. Om temperaturen är för låg riskerar degen att inte jäsa alls, och är den för hög riskerar den att jäsa över och tappa sin form. Med ett jässkåp får du fullständig kontroll och god uppsikt över hela jäsningsprocessen och du kan enkelt justera temperatur, tid och luftfuktighet.

  • Arbetsbord: Underlättar arbetet

När du väl är klar med dina degar och blandningar behövs yta för att kunna bearbeta dem. Ett bord av rostfritt stål är nödvändigt för att på ett effektivt sätt kunna arbeta med konditoriets produkter och framställa vackra bakverk. Ett arbetsbord lägger till mer yta i ditt kök och erbjuder också extra förvaring i form av bordshyllor.

Skapa ett inbjudande konditori med Panea

Doften av nybakade sötsaker, värmen från ugnarna och en inbjudande aura sammanfattar ett optimalt konditori. Med en kombination av bra konditoriprodukter, kvalitativ utrustning och trivsam konditoriinredning lockar du kunder till din verksamhet och Panea hjälper dig på vägen.