Varför det är viktigt med konditoriinredning
För att ett nyöppnade konditori ska lyckas är det nödvändigt att attrahera kunder. Det behöver skapas en tilltalande atmosfär såväl som erbjuda ett lockande utbud av godsaker. För det krävs en både snygg och funktionell konditoriinredning, pålitliga konditorimaskiner och bakutrustning av god kvalitet.
Är du på jakt efter en leverantör av konditoriinredning, konditorimaskiner och bakutrustning? Kontakta i så fall Panea. Vi förser dig med en inbjudande konditoriinredning och utrustning från världsledande tillverkare som skapar de bästa förutsättningar för att din verksamhet ska blomstra.
Hur du väljer rätt konditoriinredning
Konditorier präglas av en mysig atmosfär och doften av nybakade godsaker. Det är av essens att skapa en behaglig atmosfär där alla kan njuta en god kopp kaffe och något nybakat. För att skapa en miljö som potentiella kunder vill spendera tid i är det viktigt med konditoriets inredning. Här är det viktigt att tänka på allt från bekväma möbler att sitta i till belysning och musik. Ett tips är att välja en specifik stil som genomsyrar hela inredningen och känslan av konditoriet, det kan vara inspiration från en mysig skidstuga eller varför inte ett lyxigt franskt café.
Vi kan hjälpa dina idéer att komma till liv. Genom att visa oss dina idéer och tankar kring din framtida verksamhet kan vi hjälpa dig förverkliga dom. Med över 30 års erfarenhet inom branschen hjälper vi dig att hitta konditoriinredningen och utrustningen som förverkligar bilden av ditt drömkonditori.
Vilken utrustning behöver du?
För att kunna driva ett framgångsrikt konditori krävs passion och kompetens, men också högkvalitativ bakutrustning. Oavsett om verksamheten säljer bröd av traditionell karaktär, vackert dekorerade kakor eller välsmakande bakverk är konditoriets produkter och maskiner avgörande för kvalitén av hela verksamheten. Professionella verktyg är grundläggande för ett konditori eftersom de underlättar arbetet och sparar dyrbar tid. Här är fyra typer av konditoriinredning och maskiner som måste finnas med i ditt konditori:
Ugnar: En konditors bästa vän
Hjärtat av ett konditori utgörs av ugnar. Många bakverk kräver en omgång i värmen innan dem är redo att serveras. Det är därför av stor vikt att investera i ugnar som tillåter dig att baka olika varianter av sötsaker i stora mängder. Utbudet av ugnar är stort och det finns många modeller att välja ifrån.
Degblandare: Sparar tid och arbete
Med en högkvalitativ degblandare slipper du blanda degarna för hand. Som sparar både dyrbar tid och energi på en arbetsuppgift som annars är oerhört krävande.
Jässkåp: Förenklar hela processen
Att kontrollera fuktigheten och temperaturen inne i ett konditori eller bageri är oerhört viktig för jäsningsprocessen. Om temperaturen är för låg riskerar degen att inte jäsa alls, och är den för hög riskerar den att jäsa över och tappa sin form. Med ett jässkåp får du fullständig kontroll och god uppsikt över hela jäsningsprocessen och du kan enkelt justera temperatur, tid och luftfuktighet.
Arbetsbord: Underlättar arbetet
När du väl är klar med dina degar och blandningar behövs yta för att kunna bearbeta dem. Ett bord av rostfritt stål är nödvändigt för att på ett effektivt sätt kunna arbeta med konditoriets produkter och framställa vackra bakverk. Ett arbetsbord lägger till mer yta i ditt kök och erbjuder också extra förvaring i form av bordshyllor.
Skapa ett inbjudande konditori med Panea
Doften av nybakade sötsaker, värmen från ugnarna och en inbjudande aura sammanfattar ett optimalt konditori. Med en kombination av bra konditoriprodukter, kvalitativ bakutrustning och trivsam konditoriinredning lockar du kunder till din verksamhet och Panea hjälper dig på vägen.
På Panea arbetar vi enbart med exklusiva utvalda leverantörer av bagerimaskiner, detta gör att vi alltid kan hjälpa dig välja den utrustning som passar just din verksamhet. När du samarbetar med oss får du ta del av våra projektledares stora erfarenhet och kunskap inom branschen som hjälper med allt från planering och ritningar till bagerimaskiner och finansiering. Vi hjälper dig dessutom med all installation och efterservice av utrustningen, så att du kan fokusera på att producera och sälja.
Som en totalentreprenad hjälper vi dig med alla moment och detaljer när du ska öppna ett eget konditori, från projektering inför byggandet till byggledning på plats. Kontakta oss för att lära dig mer om hur vi kan ta din dröm till verklighet.