Bageri

Art Bakery

Stockholms nyaste och mest spektakulära bageri invigt

Melanders Group står bakom det kreativa konceptet som slår samman bageri och konstutställningshall.

Art Bakery är ett bageri för den som vill kunna välja bland en bredd av olika bakverk, den ena mer perfekt utformad än den andra. Du kan dessutom köpa den konst som klär väggarna.

Vårt uppdrag

Vi på Panea blev kontaktade före sommaren och började tillsammans med Johan Sörberg och Jesper Broqvist på Melanders att projektera det nya bageriet som skulle ligga på Regeringsgatan 47 precis bredvid infarten till NK-Parkaden.

Det var en utmaning att få till ett bageri i världsklass på en mycket begränsad yta med pelare och fasta väggar som ej kunde förändras men till slut hittade vi tillsammans en lösning. När projekteringsarbetet med alla ritningar till slut blev klart fick Panea också uppdraget att leverera samtlig utrustning till det nya bageriet.

I blickfånget skulle en stor stenhällsugn placeras och valet föll på Bongards nya modell Orion med över 20 kvadratmeter bakyta.
I övrigt levererade Panea bland annat Revent stickugnar och jäsrum, Pomati chokladlinje, Bertrand surdegstankar, Paneotradsystem med mera.

Hela ombyggnaden av lokalen, leverans och installation gjordes under hösten på rekordtid och resultatet talar för sig själv.
Åk dit på ett besök för att se, smaka och bli inspirerad.

Art Bakery är en plats för finsmakaren som vill att sina bakverk är lika vackra som rummet de avsmakas i.

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
RC Café & Pâtisserie Kungsgatan

På Kungsgatan 27 i centrala Stockholm har det franskinspirerade RC Café & Pâtisserie öppnat en ny enhet. Vi har en lång historia av framgångsrika samarbeten med RC Café & Pâtisserie och har tidigare utformat flera enheter både i Stockholm och på Arlanda.

VÅRA CASE
Bakfickan Magnus Johansson

"I våras tog konditormästaren Magnus Johansson ett stort kliv framåt i sin karriär genom att inleda ett samarbete med Eatery för att utöka sitt bageri. Med hjälp av Paneas expertis inom planering, projektering och inköp av avancerad utrustning, har ett befintligt storkök i Segeltorp omvandlats till ett toppmodernt bageri. Det nya bageriet stoltserar med senaste tekniken inom bakverk, inklusive effektiva ugnar och specialanpassade kyl- och jäsrumsutrustningar, vilket garanterar kvalitet och innovation i varje bakverk. Magnus Johanssons resa är en inspirerande berättelse om passion för bakning möter framkantsteknologi.

VÅRA CASE
Quality Hotel Park

I juni 2021 avslutade vi ett spännande projekt - renoveringen av Quality Hotel Park i Södertälje. Quality Hotel Park är ett modernt konferenshotell som är centralt beläget i Södertälje med 207 bekväma hotellrum samt 11 konferenslokaler och en restaurang.