Bageri

Bröd & Salt

Bröd & Salt ökar kapaciteten!

Bröd & Salt är ett bageri som ser bakverk som mer än en god fika eller lunch, det är ett hantverk. På Bröd & Salt kan besökaren avnjuta traditionellt bakade matbröd, pizza och bullar direkt från stenugnen.

Michel Mourad kontaktade Panea när de skulle flytta gamla bageriet och bygga nytt i Tullhus 3 på Stadsgårdskajen i Stockholm.
Ett drömläge mitt i stan med underbar uteservering mot vattnet där skärgårdsbåtarna lägger till.

Paneas uppdrag

Paneas uppdrag blev att först ta fram ritningsförlag över lokalernas disponering. Därefter förslag på hur produktflödet effektivt kunde skapas.
Omfattande hjälp behövdes sedan för att flytta den befintliga maskinutrustningen och ugnar från det gamla bageriet i Hammarby sjöstad till den nya lokalen. Paneas montör Peppe Hansson ansvarade för detta och flyttade bland annat de befintliga ugnarna till den nya lokalen. Även produktionskapaciteten skulle ökas och Panea installerade en ny stenhällsugn från Bongard Soleo M6 med 5 däck och plats för totalt 30 plåtar samt en ny Revent 726 enkelstickugn.

Idag är det full fart i det nya bageriet och vi lyckoönskar ytterligare en nöjd Panea-kund.

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
Konditori Cecil

Konditori Cecil har funnits i Vetlanda sedan 1926 och är ett klassiskt café som erbjuder ett traditionellt och brett sortiment för alla smaker. Cecil’s ligger i perfekt läge när du strosar runt bland butikerna i centrum och behöver en skön paus i trivsam miljö. Hos oss finns dagens lunch och allt gott du kan tänka dig för en härlig fika.

VÅRA CASE
Granero Bakery

I mitten av augusti slogs äntligen dörrarna upp till nya Granero Bakery beläget i det gamla gasverkets tidigare lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. De gamla tegelbyggnaderna har renoverats och inretts minutiöst på ett smakfullt sätt och snart kommer även restaurangen att öppna.

VÅRA CASE
Stora Bageriet

Anrika Kronobageriet som det hette när det grundades var belägget på Sibyllagatan i Nordens äldsta industribyggnad. Där bakades upp till 60 000 bröd om dagen när bageriet var aktivt. När verksamheten lades ner 1958 hade man bakat bröd här i över 300 år.