Bageri

Fazer Gateau

Nu blir det andra bullar av i Fazer Gateaus nya bageri i Skogås!

Det var en spännande upplevelse att hjälpa Gateau projektera deras två nya bageriet med en produktionsyta på över 2000 m2 i Skogås.

Tillsammans med Fazer Gateau tog vi först fram kalkyler på vilken yta och maskinpark som behövdes baserat på dagens försäljning och planerade framtida ökningar. Vi agerade sedan bollplank genom hela processen och tog fram förslag på olika flöden och lösningar med både ny och befintlig maskinpark för dels uppstart och dels för framtida utveckling.

Vårt uppdrag och exempel på ny utrustning som installerades

  • Över 400 m2 nya specialbyggda bageri- och konditorikylrum, frysrum och kyljäsrum från Lillnord
  • Tre nya stenugnar med helautomatiska avsättare från Bongard och Ahlborn
  • Mjölsilos med dosering från Powdertech
  • Nya stickugnar från Revent med mera

Vi hjälpte till att projektera, installera ny utrustning, flytta befintliga ugnar och linjer, uppstart, utbildning och igångkörning. Det var ett spännande projekt och att färdigställa allt på pressade tider mitt i Coronapandemin var en utmaning. I februari 2021 driftsattes allt och vi på Panea gratulerar Fazer Gateau till ett av Sveriges finaste och mest genomtänkta bagerier. Det var en ära att få arbeta tillsammans med Fazer Gateau och vi kunde inte ha fått en bättre samarbetspartner!

Vill du också ha hjälp med att projektera och utrusta ett nytt bageri eller effektivisera ett befintligt?

Vänd dig i så fall med förtroende till Panea. Vi har rätt utrustning, kunskap och erfarenheten. Inget projekt är för stort eller för litet och vi ser med glädje fram emot alla nya förfrågningar

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
Quality Hotel Park

I juni 2021 avslutade vi ett spännande projekt - renoveringen av Quality Hotel Park i Södertälje. Quality Hotel Park är ett modernt konferenshotell som är centralt beläget i Södertälje med 207 bekväma hotellrum samt 11 konferenslokaler och en restaurang.

VÅRA CASE
Caffé Nero Drottninggatan 86

Caffé Nero är en uppskattad kund som vi samarbetat med i flera projekt. Denna gången var det dags för en ny enhet mitt i centrala Stockholm på Drottninggatan 86.

VÅRA CASE
ChouChou

I anslutning till MOOD gallerian i Stockholm hittar du den 100% växtbaserade restaurangen ChouChou. Här bjuds det på fantastiska drinkar och utsökta rätter i en fantastisk miljö. ChouChou är en restaurang du kan komma till oavsett om det är för lunch, middag eller för en afterwork.