CAFÉ & RESTAURANG

Magnus Johansson
Glass & Konfektyr

Men allting var inte glass och ballonger!

När Magnus väl hade bestämt sig för att öppna sin nya verksamhet med glass- och konfektyrtillverkning gick det snabbt. Panea kontaktades för att få tips och förslag.

Inom ca tre månader, från december till februari, skulle vi alltså etablera en helt ny verksamhet och designa och inreda både en ny butiksfront och produktionslokal från grunden.

Vårt uppdrag

Inom tre månader skulle vi ta fram koncept och design samt bygga och inreda hela butiken och produktionslokalen. Panea levererade och installerade all inredning i butiken samt nya arbetsbänkar och maskiner i produktionslokalen. Bland annat en nyutvecklad chokladdrageringsmaskin från Pomati. Inget har lämnats åt slumpten – till och med bordsbenen i mässing är glassformade och designen leker med verksamhetens ”core business”.

Det var en snäv tidsram, speciellt med tanke på att projektet var över jul och corona gjorde sitt för att sätta käppar i hjulen. Som tur var hade vi Alexander med oss som vår vapendragare! Han hjälpte oss ta fram stora delar av butikens unika design som ni kan se resultatet av på bilderna.

Det var ett rent nöje att få samarbeta med Magnus och Alexander Wolf från designbyrån Guringo, och vi kunde inte varit mer stolta över slutresultatet.

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
RC Café & Pâtisserie Kungsgatan

På Kungsgatan 27 i centrala Stockholm har det franskinspirerade RC Café & Pâtisserie öppnat en ny enhet. Vi har en lång historia av framgångsrika samarbeten med RC Café & Pâtisserie och har tidigare utformat flera enheter både i Stockholm och på Arlanda.

VÅRA CASE
Bakfickan Magnus Johansson

"I våras tog konditormästaren Magnus Johansson ett stort kliv framåt i sin karriär genom att inleda ett samarbete med Eatery för att utöka sitt bageri. Med hjälp av Paneas expertis inom planering, projektering och inköp av avancerad utrustning, har ett befintligt storkök i Segeltorp omvandlats till ett toppmodernt bageri. Det nya bageriet stoltserar med senaste tekniken inom bakverk, inklusive effektiva ugnar och specialanpassade kyl- och jäsrumsutrustningar, vilket garanterar kvalitet och innovation i varje bakverk. Magnus Johanssons resa är en inspirerande berättelse om passion för bakning möter framkantsteknologi.

VÅRA CASE
Quality Hotel Park

I juni 2021 avslutade vi ett spännande projekt - renoveringen av Quality Hotel Park i Södertälje. Quality Hotel Park är ett modernt konferenshotell som är centralt beläget i Södertälje med 207 bekväma hotellrum samt 11 konferenslokaler och en restaurang.