Bageri

Nu bakas det för fullt i
Gateaus nya bageri i Skogås

Slakthusområdet skall bli bostäder och Gateau var tvungna att hitta nya lokaler för sina båda bagerier. Panea fick tidigt förtroendet att vara med på resan och hjälpte till att projektera det nya bageriet med en produktionsyta på över 2000 m i Skogås.

Tillsammans med Fazer Gateau tog vi först fram kalkyler på vilken yta och maskinpark som behövdes baserat på dagens försäljning och planerade framtida ökningar.

Panea var ett bollplank igenom hela processen och tog fram förslag på olika flöden och lösningar med både ny och befintlig maskinpark för dels uppstart och dels för framtida utveckling.

Ny utrustning som installerades var bland annat:

  • Över 400 mnya bageri- och konditorikylrum, frysrum och kyljäsrum från Lillnord.
  • Mjölsilos med dosering från Powdertech.
  • Tre nya stenugnar med helautomatiska avsättare från Bongard och Ahlborn.
  • Nya stickugnar från Revent med mera.

Panea hjälpte till att projektera, installera ny utrustning, flytta befintliga ugnar och linjer, uppstart, utbildning och igångkörning. Det var ett spännande projekt och att färdigställa allt på pressade tider mitt i Coronapandemin var en utmaning.

I februari i år driftsattes allt och vi på Panea gratulerar Fazer Gateau till ett av Sveriges finaste och mest genomtänkta bagerier.

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
Cane Rum Society

Upplev en unik och avancerad inredning hos Cane Rum Society framtagen av Panea i samarbete med Gringo Designbyrå. För att uppfylla denna vision har vi tillverkat allt från barer, smidesdetaljer och soffor till en unik skjutdörrslösning med upplysta romflaskor.

VÅRA CASE
The Sparrow

VÅRA CASE
Restaurang Sjöstaden Skybar

Vår uppgift har varit att leverera en färdig produkt, från vision till verklighet. Att tillverka och ta fram den specialritade inredningen av Gatun Arkitekter har varit riktigt roligt och utmanat vår lösningsförmåga.