Anna förverkligar sin dröm
Anna K Sjögren, frilansande matjournalist sedan många år och alltid haft en dröm att få baka bröd i ett eget bageri på Öland. Anna kontaktade Panea och de tog tillsammans fram hur hennes drömbageri skulle utrustas och projekteras. Anna ville baka kalljäst stenugnsbakat bröd med mjöl från Öland. Hon bakar nu många av sina produkter med Ölandsvete från Isgärde kvarn på Öland.
Vårt uppdrag
Vi fick förtroende att få leverera hjärtat i bageriet – en Bongard Soleo EVO däck ugn som har ny touchpanel samt snygg design förutom de fantastiska bakegenskaperna. Panea levererade även Colia kylrum, Sigma spiraldegblandare och ett Revent plug&play kyl jäsrum där man även kan kalljäsa degämnen med kontrollerad temperatur samt tillföra fukt.
I mitten av Juni öppnade Anna upp dörrarna till Olof Stenugnsbageri på Västra Järnvägsga tan 45 i Borgholm. Där finns allt ifrån bullar och Croissanter till härligt matbröd. Namnet Olof tog Anna från sin farfars farfar som levde hela sitt liv på Öland. Besök gärna Olof Stenugnsbageri i Borgholm och låt dig smaka och inspireras!
Gör som Olof Stenugnsbageri i Borgholm – kontakta oss om du också vill ha hjälp med att effektivisera eller planera ett nytt bageri eller konditori. Vår idé är enkel: att hjälpa till att starta bagerier, kafeér och restauranger; och se till att du som entreprenör får den utrustning och inredning du verkligen behöver med rätt kvalitet. Om du har frågor om produktion eller inredning tveka inte att kontakta oss.