Bageri

Olofssons Bageri

Rotosole bakar hos Olofssons Bageri

På Olofssons fanns det en vision om en modern supereffektiv stenhällsugn. Panea kontaktades för att hjälpa ta vision till verklighet.

Paneas uppdrag

Kraven var skyhöga. Ugnen måste vara rationell, lättskött, baka fantastiskt – allt från tunna mjukkakor till Chiabatta och Levain. Rätt pris var viktigt, samt att den skulle kunna användas som en vanlig stickugn, om marknaden för stenugns bakat mot förmodan försvagas.

Efter noggranna jämförelser av marknadens alternativ föll valet tveklöst på Revent Rotosoles koncept. En Revent dubbelstickugn 724 med Rotosole hällinsats. Stenugnsbakat i en stickugn är helt enkelt innovativt nytänkande. Kan det bli bättre?

– Vi är jättenöjda med installationen, bakresultaten samt allt stöd och support vi fått från både Panea och Revent, säger Dan Larsson, produktionschef hos Olofssons.

Tveka inte att kontakta Johan Olsson eller Johan Thunberg på Panea för de berättar gärna allt som rör Rotosole-bakning. Idag är det full fart i det nya bageriet och vi lyckoönskar ytterligare en nöjd Panea-kund.

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Panea är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
Konditori Cecil

Konditori Cecil har funnits i Vetlanda sedan 1926 och är ett klassiskt café som erbjuder ett traditionellt och brett sortiment för alla smaker. Cecil’s ligger i perfekt läge när du strosar runt bland butikerna i centrum och behöver en skön paus i trivsam miljö. Hos oss finns dagens lunch och allt gott du kan tänka dig för en härlig fika.

VÅRA CASE
Granero Bakery

I mitten av augusti slogs äntligen dörrarna upp till nya Granero Bakery beläget i det gamla gasverkets tidigare lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. De gamla tegelbyggnaderna har renoverats och inretts minutiöst på ett smakfullt sätt och snart kommer även restaurangen att öppna.

VÅRA CASE
Stora Bageriet

Anrika Kronobageriet som det hette när det grundades var belägget på Sibyllagatan i Nordens äldsta industribyggnad. Där bakades upp till 60 000 bröd om dagen när bageriet var aktivt. När verksamheten lades ner 1958 hade man bakat bröd här i över 300 år.