Bageri

Stora Bageriet

Kronobageriet blir officiellt Stora Bageriet

Anrika Kronobageriet som det hette när det grundades var belägget på Sibyllagatan i Nordens äldsta industribyggnad. Där bakades upp till 60 000 bröd om dagen när bageriet var aktivt. När verksamheten lades ner 1958 hade man bakat bröd här i över 300 år. Trots att namnet var Kronobageriet så kallade man det i folkmun för Stora Bageriet därför valde Jonas att ta tillbaka det namnet när man öppnade bageriet igen i oktober 2021.

– Vi tyckte det behövdes fler bra hantverksbagerier som sätter råvaran i fokus och jobbar hållbart, säger Jonas.

Vårt uppdrag

När Jonas Findell skulle förnya Stora Bageriet i Stockholm var det självklart för honom att kontakta oss. Han ville ha kvalitetsmaskiner och valde därför ett ett plug´n play kyljäsrum från Revent och hjärtat i bageriet ska vara en stenugn från Bongard där allt bröd ska bakas av. 

– Vi är väldigt nöjda med maskinerna som Panea levererade och valde dessa då vi visste att de var kvalitetsmaskiner, säger Jonas.

Besök gärna Stora Bageriet på Sibyllagatan och låt er inspireras av det anrika bageriet!

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Vi är är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
Konditori Cecil

Konditori Cecil har funnits i Vetlanda sedan 1926 och är ett klassiskt café som erbjuder ett traditionellt och brett sortiment för alla smaker. Cecil’s ligger i perfekt läge när du strosar runt bland butikerna i centrum och behöver en skön paus i trivsam miljö. Hos oss finns dagens lunch och allt gott du kan tänka dig för en härlig fika.

VÅRA CASE
Granero Bakery

I mitten av augusti slogs äntligen dörrarna upp till nya Granero Bakery beläget i det gamla gasverkets tidigare lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. De gamla tegelbyggnaderna har renoverats och inretts minutiöst på ett smakfullt sätt och snart kommer även restaurangen att öppna.

VÅRA CASE
Marias Chokladmakeri

I mitten av augusti slogs äntligen dörrarna upp till nya Granero Bakery beläget i det gamla gasverkets tidigare lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. De gamla tegelbyggnaderna har renoverats och inretts minutiöst på ett smakfullt sätt och snart kommer även restaurangen att öppna.