Bageri

Stora Bageriet

Kronobageriet blir officiellt Stora Bageriet

Anrika Kronobageriet som det hette när det grundades var belägget på Sibyllagatan i Nordens äldsta industribyggnad. Där bakades upp till 60 000 bröd om dagen när bageriet var aktivt. När verksamheten lades ner 1958 hade man bakat bröd här i över 300 år. Trots att namnet var Kronobageriet så kallade man det i folkmun för Stora Bageriet därför valde Jonas att ta tillbaka det namnet när man öppnade bageriet igen i oktober 2021.

– Vi tyckte det behövdes fler bra hantverksbagerier som sätter råvaran i fokus och jobbar hållbart, säger Jonas.

Vårt uppdrag

När Jonas Findell skulle förnya Stora Bageriet i Stockholm var det självklart för honom att kontakta oss. Han ville ha kvalitetsmaskiner och valde därför ett ett plug´n play kyljäsrum från Revent och hjärtat i bageriet ska vara en stenugn från Bongard där allt bröd ska bakas av. 

– Vi är väldigt nöjda med maskinerna som Panea levererade och valde dessa då vi visste att de var kvalitetsmaskiner, säger Jonas.

Besök gärna Stora Bageriet på Sibyllagatan och låt er inspireras av det anrika bageriet!

Utvalda bilder

Galleri

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Vi är är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA CASE
RC Café & Pâtisserie Kungsgatan

På Kungsgatan 27 i centrala Stockholm har det franskinspirerade RC Café & Pâtisserie öppnat en ny enhet. Vi har en lång historia av framgångsrika samarbeten med RC Café & Pâtisserie och har tidigare utformat flera enheter både i Stockholm och på Arlanda.

VÅRA CASE
Bakfickan Magnus Johansson

"I våras tog konditormästaren Magnus Johansson ett stort kliv framåt i sin karriär genom att inleda ett samarbete med Eatery för att utöka sitt bageri. Med hjälp av Paneas expertis inom planering, projektering och inköp av avancerad utrustning, har ett befintligt storkök i Segeltorp omvandlats till ett toppmodernt bageri. Det nya bageriet stoltserar med senaste tekniken inom bakverk, inklusive effektiva ugnar och specialanpassade kyl- och jäsrumsutrustningar, vilket garanterar kvalitet och innovation i varje bakverk. Magnus Johanssons resa är en inspirerande berättelse om passion för bakning möter framkantsteknologi.

VÅRA CASE
Quality Hotel Park

I juni 2021 avslutade vi ett spännande projekt - renoveringen av Quality Hotel Park i Södertälje. Quality Hotel Park är ett modernt konferenshotell som är centralt beläget i Södertälje med 207 bekväma hotellrum samt 11 konferenslokaler och en restaurang.