Om oss

Panea AB är ett av Sveriges ledande företag som hjälper våra kunder att bli mer framgångsrika genom ökad effektivitet, konkurrenskraft och lönsamhet, genom att tillföra kunskap och mångårig erfarenhet i kombination med utrustning och inredning från världsledande tillverkare.

Våra affärsområden

Vi verkar huvudsakligen inom följande affärsområden:

Vår idé är enkel – Att etablera de bästa caféerna, restaurangerna, bagerier, konditorier och hotell.

Förlängningen av att bygga bagerier är givetvis att utveckla konditorier, caféer och olika typer av restauranger, en naturlig del av kedjan som nu blivit vårt största affärsområde.

En ytterligare dimension i vår utveckling är affärsområdet hotell som fokuserar på design och inredning av hotell.

Vi är en totalentreprenad

Idag har vi marknadens bredaste utbud för våra kunder och en unik spetskompetens inom varje affärsområde, vilket gör oss till en trygg partner för våra kunder.

Vi har över åren även byggt upp en finansieringsmodell som hjälper oss att finansiera kompletta projekt för våra kunder, något som gör att vi idag levererar nyckelfärdiga enheter och tillsammans med detta en komplett finansiering av helheten, vilket är unikt i branschen.

Vi är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad och Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad.

Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

VÅRA TJÄNSTER

Här ser ni vad vi kan hjälpa er med!

Cafe & Restaurang

Nybakade bullar och gott kaffe i all ära, men vad ska dina gäster sitta på? Och vad ska ha personalen ha på sig? Låt oss hjälpa dig med helheten.

Bageri

Kan man både ha kakan och äta den? Troligen inte, men vi vet hur du kommer så nära som möjligt.

Hotell

Eye Interior är inredningskonsulter med hotell och restaurang som specialitet.

Finansieringslösningar

Oavsett om det är ett lån för restaurang eller utrustning erbjuder vi på Panea finansieringslösningar med bra villkor anpassade efter dina förutsättningar.

Service & Support

Expansion-Fastighetsutveckling

VARFÖR NI SKA VÄLJA OSS

Hur vi kan hjälpa er

Att starta ett eget företag och bli framgångsrik är en svår uppgift oavsett bransch. Ni behöver mer än bara en god idé för att lyckas. Ett välfungerande företag är en maskin med flera viktiga kugghjul som alla måste vara välsmorda. Behöver ni hjälp att utveckla eller skapa ett koncept för restaurang eller café?

Finansieringslösningar

Behöver ni investera i ny utrustning, expandera verksamheten genom att byta lokal eller vill ni starta ett helt nytt företag?

Maskiner och utrustning

Hos oss finner ni det mesta inom bageriutrustning, maskiner, cafeutrustning mm.

Planering och projektering

Vi hjälper er med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ert projekt flyter smidigt.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att vi tar hand om alla moment och detaljer när ni ska öppna egen restaurang, från projektering inför byggandet till byggledning på plats.

Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av er verksamhet.

Vi är specialister inom helhetskoncept och finns representerade i Stockholm, Halmstad, Jönköping, och våra kunder finns över hela landet från Kiruna till Ystad. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att driva komplexa projekt, och vi har specialistkompetens inom ett flertal områden.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Konceptutveckling av en etnisk restaurang handlar om att skapa en genuin känsla av den kultur eller det land restaurangen/caféet baseras på. Allt från matsalsinredning, mat, dekor, restaurangens fasad och personalkläder måste gå hand i hand för att ge illusionen av att gästen stigit in på en restaurang i landet din restaurang är baserad på. Konceptutveckling av en etnisk restaurang är en av de svåraste att pricka rätt då det är många små som stora detaljer och krav som måste uppfyllas för att skapa den genuina känslan av en etnisk restaurang. Kontakta Panea för att få hjälp att starta en etnisk restaurang eller utveckla din befintliga.

Valet av konceptidéer baseras främst på din vision och vad du önskar uppnå, men kan påverkas starkt av till exempel budget, kundönskemål och behov och kan behöva anpassas därefter. Det slutgiltiga valet av konceptidé är självklart i dina händer där vi på Panea hjälper dig att ta fram och utforska flera idéer och överväga deras fördelar och nackdelar mot varandra. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig hitta den perfekt konceptidéen för dina behov.

En konceptplan kan delas in i tre steg: - Ta fram ett Mål för VAD du vill åstadkomma - Ta fram ett Koncept för VAD du vill göra - Ta fram en Idé/Idéer för HUR du ska genomföra det Du berättar din målbild/vision för Panea och tillsammans sätter vi oss ned för att ta fram ett koncept, följt av en idé/idéer för hur målet ska kunna uppfyllas. Vi hjälper dig skräddarsy en helhetslösning baserat på målbilden/visionen och dina behov. Kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Det viktigaste att tänka på vid konceptutveckling av restauranger/caféer är din vision/målbild: - Vad vill du åstadkomma med din verksamhet? - Vad för typ av restaurang/café ska det vara? - Vad för typ av gäster vill du locka dit? Först efter man har en tydlig vision i åtanke som hela konceptutvecklingen baseras på kan man genomföra en framgångrisk konceptutveckling. Kontakta oss idag för mer information.

Du berättar din vision/dina mål för oss på Panea. Tillsammans ser vi sedan över vad som kommer krävas för att kunna förverkliga den/dem. Vi tar sedan fram en skräddarsydd lösning baserad på dina behov för att genomföra konceptutvecklingen vare sig det handlar om att skapa en helt ny restaurang, eller utveckla enskilda delar för en redan etablerad verksamhet. Kontakta oss idag så berättar vi mer.

Konceptutveckling av restauranger/caféer är ett brett område som handlar om att utveckla sin verksamhet på ett eller flera sätt. Ett restaurang-/cafékoncept kan egentligen vara vad som helst, allt från den minsta detaljen till hela restaurangen, till exempel: menydesign, serveringsstil, matsalsinredning, matval eller restaurangtema. Konceptutveckling av restauranger/caféer kan innebära att starta upp nya restauranger/caféer såväl som utveckla redan etablerade verksamheter. Vår uppgift på Panea är att ta fram en skräddarsydd lösning för konceptutveckling baserat på dina behov för att uppfylla din vision/dina mål. Kontakta oss idag för att komma igång med utvecklingen av din verksamhet.

Våra lösningar

Här ser ni vad vi kan hjälpa er med!

Expansion & fastighetsutveckling

Strategisk Utveckling

Entreprenad

Finansieringslösningar

Bagerimaskiner

Service och Support för bageri-, café-och restaurangmaskiner

Cafe och Restauranginredning

VÅRA CASE
RC Gruppen: Arlanda flygplats

Upptäck våra nya projekt på Arlanda flygplats. I vårt arbete med att skapa RC Bon Bon, RC Café och Patisserie & Nordic Kitchen & Bar har vi ansvarat för att leverera helhetslösningar som spänner från initiala designkoncept till slutliga installationer.

VÅRA CASE
Thelins Bageri i Gröndal

Thelins bageri i Gröndal går för högtryck och man behövde byta ut den gamla kyljäsen mot en ny och effektivare modell. Panea hjälpte till att ta fram ett specialbyggt rum från Lillnord där varje centimeter var utnyttjad på rätt sätt så att man fick plats med fler vagnar än förut på samma yta.

VÅRA CASE
3Sixty Skybar

Upptäck 3Sixty Skybar i Stockholm. Denna moderna skybar erbjuder en unik nattlivsupplevelse med en oslagbar utsikt över staden. Panea är stolta över att ha förverkligat detta projekt tillsammans med arkitekten Maja-Li Torekull, där varje detalj är noggrant uttänkt för att skapa en oöverträffad atmosfär.