Paneotrad Evo Baksystem
Paneotrad är ett unikt franskt koncept för bakning av extremt veka kalljästa degar som skall bakas av i en stenugn och passar extremt bra i ett butiksbageri.
Det finns ett antal färdiga recept som bygger på mjöl, salt och vatten (0,5 % jäst)
Degen kalljäser i plastbackar i kylskåp på ca 2 grader under 1- 3 dygn. Degens smak har då hunnit utvecklats maximalt.
När det skall bakas tar helt enkelt bagaren fram en back med färdig deg från kylskåpet, sätter in den i en extremt skonsam stansmaskin där degen formas till baguetter, limpor, bräck etc. Detta görs helt automatiskt.
De färdiga degämnena överförs via ett smart system med backarnas löstagbara bottnar till avsättaren för stenugnen där degämnena dekoreras och sedan förs in i ugnen.
Fördelar med Paneotradbakning
- Tillverkning av nya degar sker en gång/dag
- Inga tillsatser ger god ekonomi och låga råvarukostnader
- Ett fantastiskt bröd med arom, skorpa och inkråm som vem som helst kan baka tack vare alla smarta hjälpmedel.
- Liten yta, komplett bageri ca 25 m2
- Låg investeringskostnad.
Ladda ner produktblad
PaneotradEvo-DC_12PG_Rev00_GB
Tillagd för offertförfrågan