Våra tjänster inom

Café & Restaurang

Vi erbjuder helhetslösningar för restaurang och café för att avlasta er i projektet samt för att vara en guidande hand i att ta fram oförglömliga café- och restaurangkoncept.

DET HÄR KAN VI GÖRA FÖR DIG

Helhetslösningar för café och restaurang

Vi erbjuder helhetslösningar för restaurang och café där vi kan hjälpa er starta eller utveckla er verksamhet genom bland annat planering, projektledning, designritningar, inredning, finansiering och utrustning.

Våra projektledare har stor erfarenhet och kunskap och skräddarsyr våra tjänster efter er verksamhet. Med över 40 år i branschen är vi en partner och ett bollplank för våra kunder där våra kunders behov och önskan är av stor vikt för att vi tillsammans ska kunna växa och nå det slutmål och den vision vi satt upp.

Kontakta oss om ni önskar få hjälp med att planera, projektera, rita och leverera ett restaurangkoncept eller cafékoncept.

En enkel guide med tips och regler för att starta eget café

Gör det lätt för dig själv. Du behöver inte starta med en strategisk planering för ditt café, börja med att göra en enkel affärsplan. Det är ett dokument där du beskriver företagets olika delar. Det finns många mallar att använda sig av och den behöver inte vara alltför avancerad. Affärsplanen är viktig både för att du själv ska kunna få klarhet i vad det är du vill och för att du ska kunna visa andra hur din vision ser ut. Vilka är dina kunder? Vad erbjuder du i ditt café? Svaret på dessa frågor kan i sin tur påverka andra viktiga frågor, exempelvis hur din caféinredning ska se ut och vilken lokal som passar bäst.
Innan du ska starta eget café finns det regler att känna till och tillstånd att söka. Ska du exempelvis bygga om en lokal och förändra planlösningen behöver du få ett bygglov från kommunen. Det gäller även om du vill göra stora förändringar av lokalens vatten- och avloppsledningar, något som behövs om du ska bygga ett nytt kök till ditt café. Du behöver även anmäla och installera en fettavskiljare för att skydda ledningarna. Detta är bara några av alla starta eget café regler du behöver känna till.

Kostnad för att starta eget café

En viktig faktor för alla företag är ekonomin. Att starta ett företag är alltid en chansning, även om du kan ge dig själv bättre förutsättningar genom att göra rätt från början. För många stannar drömmen när de inser att de behöver finansiering för café. För att renovera inredningen, ha råd med hyran, köpa nya köksmaskiner och skapa den perfekta inredningen behövs pengar. I vissa fall kan du täcka din ”starta eget café kostnad” genom ett banklån och sparade pengar. Om banken säger nej behöver du lösa finansieringen på ett annat sätt.

Som du märker finns det otaliga saker att tänka på, från att lösa din ”starta eget café kostnad” till att ta reda på vilka regler och tillstånd som gäller.

Vi på Panea är väl medvetna om detta, vi har trots allt hjälp ambitiösa personer öppna både caféer, restauranger och andra typer av företag i branschen i mer än 30 år.

Vill du ha en partner som inte bara kan hjälpa dig med den finansiella delen utan även kan guida dig genom hela processen, från idé till fungerande verksamhet, så vet du precis vart du ska vända dig.

Vi ser fram emot att få hjälpa dig förverkliga din vision och dröm. Hör av dig redan idag.

VÅRA AFFÄRSOMRÅDEN

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med!

Cafe & Restaurang

Nybakade bullar och gott kaffe i all ära, men vad ska dina gäster sitta på? Och vad ska ha personalen ha på sig? Låt oss hjälpa dig med helheten.

Bageri

Kan man både ha kakan och äta den? Troligen inte, men vi vet hur du kommer så nära som möjligt.

Hotell

Eye Interior är inredningskonsulter med hotell och restaurang som specialitet.

Finansieringslösningar

Oavsett om det är ett lån för restaurang eller utrustning erbjuder vi på Panea finansieringslösningar med bra villkor anpassade efter dina förutsättningar.

VARFÖR NI SKA VÄLJA OSS

Hur vi kan hjälpa er

Att starta ett eget företag och bli framgångsrik är en svår uppgift oavsett bransch. Du behöver mer än bara en god idé för att lyckas. Ett välfungerande företag är en maskin med flera viktiga kugghjul som alla måste vara välsmorda. Behöver du hjälp att utveckla eller skapa ett koncept för restaurang eller café?

Finansieringslösningar

Behöver du investera i ny utrustning, expandera verksamheten genom att byta lokal eller vill du starta ett helt nytt företag?

Maskiner och utrustning

Hos oss finner ni det mesta inom bageriutrustning, maskiner, cafeutrustning mm.

Planering och projektering

Vi hjälper dig med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ditt projekt flyter smidigt.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att vi tar hand om alla moment och detaljer när du ska öppna egen restaurang, från projektering inför byggandet till byggledning på plats.

VILL DU VETA MER

Kontakta oss på Panea

Ring oss på 08-510 00 300 eller fyll i dina kontaktuppgifter så berättar vi mer.


  För mer information om Planering & Projektering, kontakta

  Bageri

  CAFÉ & RESTAURANG / HOTELL

  VÅRA CASE
  Cane Rum Society

  Upplev en unik och avancerad inredning hos Cane Rum Society framtagen av Panea i samarbete med Gringo Designbyrå. För att uppfylla denna vision har vi tillverkat allt från barer, smidesdetaljer och soffor till en unik skjutdörrslösning med upplysta romflaskor.

  VÅRA CASE
  The Sparrow

  VÅRA CASE
  Fazer Gateau

  Panea hjälpte till att projektera, installera ny utrustning, flytta befintliga ugnar och linjer, uppstart, utbildning och igångkörning. Det var ett spännande projekt och att färdigställa allt på pressade tider mitt i Coronapandemin var en utmaning.