Våra tjänster

Starta eget cafe

Vi hjälper er med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ert projekt flyter smidigt.

DET HÄR KAN VI GÖRA FÖR ER

Starta eget café – hur går man tillväga?

Att driva ett café låter som en dröm för många. Det är lätt att tro att arbetsdagarna kommer att vara fyllda med väldoftande bullar och trevliga stamkunder som kommer in med sina vänner för att fika. Detta stämmer till viss del men det är inte så enkelt som det låter. Att starta ett eget café kräver en hel del av er  redan innan ni kommer till den punkten som ni dagdrömmer om.

Ett café är trots allt mer än bara en plats där ni bakar goda bullar och serverar gott kaffe på ett trevligt sätt. Det är ett företag med allt vad detta innebär. Innan ni sätter igång med att starta eget café bör ni ha koll på allt ni behöver göra för att kunna driva ett företag inom denna bransch. Vägen till målet är lång och fylld av fallgropar men vi på Panea står redo att guida er genom den snåriga cafédjungeln.

En enkel guide med tips och regler för att starta eget café

Gör det lätt för er själva. Ni behöver inte starta med en strategisk planering för ert café, börja med att göra en enkel affärsplan. Det är ett dokument där ni beskriver företagets olika delar. Det finns många mallar att använda sig av och den behöver inte vara alltför avancerad. Affärsplanen är viktig både för att ni själva ska kunna få klarhet i vad det är ni vill och för att ni ska kunna visa andra hur er vision ser ut. Vilka är era kunder? Vad erbjuder ni i ert café? Svaret på dessa frågor kan i sin tur påverka andra viktiga frågor, exempelvis hur er caféinredning ska se ut och vilken lokal som passar bäst.
Innan ni ska starta eget café finns det regler att känna till och tillstånd att söka. Ska ni exempelvis bygga om en lokal och förändra planlösningen behöver ni få ett bygglov från kommunen. Det gäller även om ni vill göra stora förändringar av lokalens vatten- och avloppsledningar, något som behövs om ni ska bygga ett nytt kök till ert café. Ni behöver även anmäla och installera en fettavskiljare för att skydda ledningarna. Detta är bara några av alla starta eget café regler ni behöver känna till.

Kostnad för att starta eget café

En viktig faktor för alla företag är ekonomin. Att starta ett företag är alltid en chansning, även om ni kan ge er själva bättre förutsättningar genom att göra rätt från början. För många stannar drömmen när de inser att de behöver finansiering för café. För att renovera inredningen, ha råd med hyran, köpa nya köksmaskiner och skapa den perfekta inredningen behövs pengar. I vissa fall kan ni täcka er ”starta eget café kostnad” genom ett banklån och sparade pengar. Om banken säger nej behöver ni lösa finansieringen på ett annat sätt.

Som ni märker finns det otaliga saker att tänka på, från att lösa er ”starta eget café kostnad” till att ta reda på vilka regler och tillstånd som gäller. Vi på Panea är väl medvetna om detta, vi har trots allt hjälp ambitiösa personer öppna både caféer, restauranger och andra typer av företag i branschen i mer än 30 år.

Vill ni ha en partner som inte bara kan hjälpa er med den finansiella delen utan även kan guida er genom hela processen, från idé till fungerande verksamhet, så vet ni precis vart ni ska vända er.

Vi ser fram emot att få hjälpa er förverkliga er vision och dröm. Hör av er redan idag.

VÅRA AFFÄRSOMRÅDEN

Läs mer om vad vi kan hjälpa er med!

Cafe & Restaurang

Nybakade bullar och gott kaffe i all ära, men vad ska dina gäster sitta på? Och vad ska ha personalen ha på sig? Låt oss hjälpa dig med helheten.

Bageri

Kan man både ha kakan och äta den? Troligen inte, men vi vet hur du kommer så nära som möjligt.

Hotell

Eye Interior är inredningskonsulter med hotell och restaurang som specialitet.

Finansieringslösningar

Oavsett om det är ett lån för restaurang eller utrustning erbjuder vi på Panea finansieringslösningar med bra villkor anpassade efter dina förutsättningar.

Service & Support

VARFÖR NI SKA VÄLJA OSS

Hur vi kan hjälpa er

Att starta ett eget företag och bli framgångsrik är en svår uppgift oavsett bransch. Ni behöver mer än bara en god idé för att lyckas. Ett välfungerande företag är en maskin med flera viktiga kugghjul som alla måste vara välsmorda. Behöver ni hjälp att utveckla eller skapa ett koncept för restaurang eller café?

Finansieringslösningar

Behöver ni investera i ny utrustning, expandera verksamheten genom att byta lokal eller vill ni starta ett helt nytt företag?

Maskiner och utrustning

Hos oss finner ni det mesta inom bageriutrustning, maskiner, cafeutrustning mm.

Planering och projektering

Vi hjälper er med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ert projekt flyter smidigt.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att vi tar hand om alla moment och detaljer när ni ska öppna egen restaurang, från projektering inför byggandet till byggledning på plats.

VILL NI VETA MER

Kontakta oss på Panea

Ring oss på 08-510 00 300 eller fyll i era kontaktuppgifter så berättar vi mer.


    För mer information om Planering & Projektering, kontakta

    Bageri

    CAFÉ & RESTAURANG / HOTELL

    VÅRA CASE
    Konditori Cecil

    Konditori Cecil har funnits i Vetlanda sedan 1926 och är ett klassiskt café som erbjuder ett traditionellt och brett sortiment för alla smaker. Cecil’s ligger i perfekt läge när du strosar runt bland butikerna i centrum och behöver en skön paus i trivsam miljö. Hos oss finns dagens lunch och allt gott du kan tänka dig för en härlig fika.

    VÅRA CASE
    Granero Bakery

    I mitten av augusti slogs äntligen dörrarna upp till nya Granero Bakery beläget i det gamla gasverkets tidigare lokaler i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. De gamla tegelbyggnaderna har renoverats och inretts minutiöst på ett smakfullt sätt och snart kommer även restaurangen att öppna.

    VÅRA CASE
    Stora Bageriet

    Anrika Kronobageriet som det hette när det grundades var belägget på Sibyllagatan i Nordens äldsta industribyggnad. Där bakades upp till 60 000 bröd om dagen när bageriet var aktivt. När verksamheten lades ner 1958 hade man bakat bröd här i över 300 år.