Våra tjänster inom

Café & Restaurang

Vi erbjuder helhetslösningar för restaurang och café för att avlasta er i projektet samt för att vara en guidande hand i att ta fram oförglömliga café- och restaurangkoncept.

DET HÄR KAN VI GÖRA FÖR ER

Helhetslösningar för café och restaurang

Vi erbjuder helhetslösningar för restaurang och café där vi kan hjälpa er starta eller utveckla er verksamhet genom bland annat planering, projektledning, designritningar, inredning, finansiering och utrustning.

Våra projektledare har stor erfarenhet och kunskap och skräddarsyr våra tjänster efter er verksamhet. Med över 40 år i branschen är vi en partner och ett bollplank för våra kunder där våra kunders behov och önskan är av stor vikt för att vi tillsammans ska kunna växa och nå det slutmål och den vision vi satt upp.

Kontakta oss om ni önskar få hjälp med att planera, projektera, rita och leverera ett restaurangkoncept eller cafékoncept.

Brödlimpor längst med svarta pelare i ett Leveransbageri i Stockholm | Panea

En enkel guide med tips och regler för att starta eget café

Ni behöver inte starta med en strategisk planering för ert café, börja med att göra en enkel affärsplan. Det är ett dokument där ni beskriver företagets olika delar. Det finns många mallar att använda sig av och den behöver inte vara alltför avancerad. Affärsplanen är viktig både för att ni ska kunna få klarhet i vad det är ni vill och för att ni ska kunna visa andra hur er vision ser ut. Vilka är era kunder? Vad erbjuder ni i ert café? Svaret på dessa frågor kan i sin tur påverka andra viktiga frågor, exempelvis hur er caféinredning ska se ut och vilken lokal som passar bäst.

Innan ni ska starta eget café finns det regler att känna till och tillstånd att söka. Ska ni exempelvis bygga om en lokal och förändra planlösningen behöver ni få ett bygglov från kommunen. Det gäller även om ni vill göra stora förändringar av lokalens vatten- och avloppsledningar, något som behövs om ni ska bygga ett nytt kök till ert café. Ni behöver även anmäla och installera en fettavskiljare för att skydda ledningarna. Detta är bara några av alla starta eget café regler ni behöver känna till.

Kostnad för att starta eget café

En viktig faktor för alla företag är ekonomin. Att starta ett företag är alltid en chansning, även om ni kan ge er själva bättre förutsättningar genom att göra rätt från början. För många stannar drömmen när de inser att de behöver finansiering för café. För att renovera inredningen, ha råd med hyran, köpa nya köksmaskiner och skapa den perfekta inredningen behövs pengar. I vissa fall kan ni täcka er ”starta eget café kostnad” genom ett banklån och sparade pengar. Om banken säger nej behöver ni lösa finansieringen på ett annat sätt.

Som ni märker finns det otaliga saker att tänka på, från att lösa er ”starta eget café kostnad” till att ta reda på vilka regler och tillstånd som gäller.

Vi på Panea är väl medvetna om detta, vi har trots allt hjälp ambitiösa personer öppna både caféer, restauranger och andra typer av företag i branschen i mer än 30 år.

Vill ni ha en partner som inte bara kan hjälpa er med den finansiella delen utan även kan guida er genom hela processen, från idé till fungerande verksamhet, så vet ni precis vart ni ska vända er.

Vi ser fram emot att få hjälpa er förverkliga er vision och dröm. Hör av er redan idag.

VÅRA AFFÄRSOMRÅDEN

Läs mer om vad vi kan hjälpa er med!

Bageri

Kan man både ha kakan och äta den? Troligen inte, men vi vet hur du kommer så nära som möjligt.

Cafe & Restaurang

Nybakade bullar och gott kaffe i all ära, men vad ska dina gäster sitta på? Och vad ska ha personalen ha på sig? Låt oss hjälpa dig med helheten.

Hotell

Eye Interior är inredningskonsulter med hotell och restaurang som specialitet.

Kontor & offentlig miljo

Finansieringslösningar

Oavsett om det är ett lån för restaurang eller utrustning erbjuder vi på Panea finansieringslösningar med bra villkor anpassade efter dina förutsättningar.

Service & Support

VARFÖR NI SKA VÄLJA OSS

Hur vi kan hjälpa er

Att starta ett eget företag och bli framgångsrik är en svår uppgift oavsett bransch. Ni behöver mer än bara en god idé för att lyckas. Ett välfungerande företag är en maskin med flera viktiga kugghjul som alla måste vara välsmorda. Behöver ni hjälp att utveckla eller skapa ett koncept för restaurang eller café?

Finansieringslösningar

Behöver ni investera i ny utrustning, expandera verksamheten genom att byta lokal eller vill ni starta ett helt nytt företag?

Maskiner och utrustning

Hos oss finner ni det mesta inom bageriutrustning, maskiner, cafeutrustning mm.

Planering och projektering

Vi hjälper er med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ert projekt flyter smidigt.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att vi tar hand om alla moment och detaljer när ni ska öppna egen restaurang, från projektering inför byggandet till byggledning på plats.

VILL NI VETA MER

Kontakta oss på Panea

Ring oss på 08-510 00 300 eller fyll i era kontaktuppgifter så berättar vi mer.


  För mer information om planering, projektering & service, kontakta

  Bageri

  Café & Restaurang / HOTELL

  KONTOR & OFFENTLIGA RUM

  Service & Felanmälan

  VÅRA CASE
  RC Gruppen: Arlanda flygplats

  Upptäck våra nya projekt på Arlanda flygplats. I vårt arbete med att skapa RC Bon Bon, RC Café och Patisserie & Nordic Kitchen & Bar har vi ansvarat för att leverera helhetslösningar som spänner från initiala designkoncept till slutliga installationer.

  VÅRA CASE
  Thelins Bageri i Gröndal

  Thelins bageri i Gröndal går för högtryck och man behövde byta ut den gamla kyljäsen mot en ny och effektivare modell. Panea hjälpte till att ta fram ett specialbyggt rum från Lillnord där varje centimeter var utnyttjad på rätt sätt så att man fick plats med fler vagnar än förut på samma yta.

  VÅRA CASE
  3Sixty Skybar

  Upptäck 3Sixty Skybar i Stockholm. Denna moderna skybar erbjuder en unik nattlivsupplevelse med en oslagbar utsikt över staden. Panea är stolta över att ha förverkligat detta projekt tillsammans med arkitekten Maja-Li Torekull, där varje detalj är noggrant uttänkt för att skapa en oöverträffad atmosfär.