Starta eget
Starta egen restaurang
Vi hjälper er med de rörliga delarna. Rätt utrustning och folk på rätt plats, och vid rätt tid gör att ert projekt flyter smidigt.
Starta eget inom restaurang- och cafébranschen
Vem som helst kan starta ett företag. Men inte vem som helst kan få verksamheten att blomstra. Det finns många detaljer som ska stämma, från finansiering av er restaurang till lokalens läge, inredning och naturligtvis även maten. Vi hjälper er med alla detaljer för att öppna och driva restaurang. Det inkluderar bland annat att skapa en affärsplan och ett restaurangkoncept som passar er vision.
När ni vill starta eget inom restaurangbranschen är affärsplanen och konceptet viktigt av flera anledningar. Genom att beskriva verksamhetens olika delar, hur det ska fungera, vilken målgruppen är och hur ni ska skilja er från konkurrenterna – desto enklare blir det att ta beslut för att utveckla er restaurang. Vi har både erfarenheten och kompetensen att hjälpa blivande krögare från idé till verklighet.
Hur stor budget behöver man för att starta en restaurang?
Hur stor budget ni behöver för att starta restaurang beror på flera faktorer. Dels vad det är för restaurang ni vill starta, hur storskalig och komplex er vision är och vart ni vill öppna restaurangen. Detta gör det svårt att sätta fingret på en exakt kostnad för att starta en restaurang då vision, förutsättningar och önskemål varierar grovt från fall till fall.
Några av de initiala kostnaderna ni behöver hålla i åtanke när ni arbetar fram er budget för att starta en restaurang inkluderar:
Ni behöver planera er budget efter hyra för lokalen, köpa ingredienser för matlagningen, marknadsföring och se till att personalen får sina löner i tid. Det finns även olika tillstånd som ni måste ansöka om och som innebär ytterligare avgifter, exempelvis livsmedelstillstånd, alkoholtillstånd och uteserveringstillstånd om ni vill ha en uteservering under sommaren.
Frågan: ”Vad kostar det att starta egen restaurang” har med andra ord inget entydigt svar på grund av de varierande faktorerna som påverkar kostnaden för att starta restaurang.
Tillsammans med oss kan ni dock i ett tidigt skede få en konkret överblick över hur mycket det faktiskt kommer att kosta. Vi har under årens lopp hjälpt till att utveckla flera olika restauranger och caféer av olika typer och storlekar. Baserat på detta kan vi genomföra kvalificerade gissningar för hur mycket det kommer att kosta att starta er restaurang.
Kontakta oss och berätta om er vision så hjälper vi er att se över budgeten och berättar vad det kan komma att kosta att genomföra projektet.
Vad för tillstånd behövs för att starta restaurang?
Vilka typer av tillstånd ni behöver för att starta restaurang kan variera beroende på vad för typ av restaurang ni ska etablera. Ni kan komma att behöva skaffa tillstånd gällande:
Med oss som er samarbetspartner för att starta restaurang slipper ni lägga tid och möda på att ta reda på vilka tillstånd ni kommer behöva. Vi har hjälpt till att starta restauranger av flera typer under årens och har full koll på vilka tillstånd som behövs. Vi ser till att ni har alla nödvändiga tillstånd tillgängliga när ni väl ska slå upp portarna för restaurangen.
Checklista för att starta restaurang
Att starta en restaurang är i de allra flesta fall en lång process som består av flera olika moment av varierande komplexitet. Det är många saker som behöver genomföras och lika många detaljer som måste bli rätt redan från start. Av denna anledning är det alltid rekommenderat att använda sig av ett strukturerat tillvägagångssätt där alla moment är tydligt definierade för att minimera risken att ni missar eller förbiser något. Det första steget i denna process är att fastställa hela projektets natur, som oftast sker via någon typ av checklista. Detta är något vi på Panea själva alltid utför tillsammans med er för att använda som grund under projektets gång.
Nedan är ett utdrag av frågor som behöver besvaras för att utforma en checklista utifrån era behov och förutsättningar:
Starta restaurang tillsammans med Panea
Att driva en restaurang är ett pussel, inte bara ekonomiskt utan även när det kommer till de andra delarna av verksamheten. Om ni vill starta egen firma inom restaurang- och cafébranschen kan vi hjälpa er på flera olika sätt.
Vi på Panea är en leverantör av helhetslösningar inom restaurangbranschen. Genom oss kan ni bland annat köpa in all utrustning ni behöver och få hjälp med renoveringen av lokalen, men vi erbjuder mycket mer än så. Om ni vill öppna en egen restaurang kan vi guida er genom varje steg i processen, från konceptutveckling till finansiering och allt däremellan.
För att lyckas med en satsning inom restaurangbranschen är det många detaljer som måste bli rätt. Det handlar om allt från att skapa ett konkret och attraktivt varumärke, till att hitta det perfekta läget för restaurangen och utforma en attraktiv meny och vilka priser ni ska ta för de olika rätterna.
När ni inleder ett samarbete med oss får ni tillgång till vår enorma kunskap av och erfarenhet inom restaurangbranschen. Tveka inte att fråga oss så fort ett frågetecken dyker upp så ser vi till att besvara den. Vi ger er de bästa förutsättningarna för att lyckas med er satsning. Vill ni ha hjälp med att öppna er restaurang, hör av er till oss på Panea redan idag och boka in ett möte.
VÅRA AFFÄRSOMRÅDEN
Cafe & Restaurang
Nybakade bullar och gott kaffe i all ära, men vad ska dina gäster sitta på? Och vad ska ha personalen ha på sig? Låt oss hjälpa dig med helheten.
Bageri
Kan man både ha kakan och äta den? Troligen inte, men vi vet hur du kommer så nära som möjligt.
Hotell
Eye Interior är inredningskonsulter med hotell och restaurang som specialitet.
Finansieringslösningar
Oavsett om det är ett lån för restaurang eller utrustning erbjuder vi på Panea finansieringslösningar med bra villkor anpassade efter dina förutsättningar.
Service & Support
Expansion-Fastighetsutveckling